14 Kasım 2012

Bloğumda geriye doğru gezerim bazen, neler yapmışım diye. Bol örgülü ve günaşırı bunu yaptım şunu bitirdim postları bazen bana bile gaz verebiliyor çünkü. Ruh halimin iniş çıkışlarına rağmen hatta neşeli yazıların neşesizlere oranı fazla iken bile görüntü hep canlı ve renkliymiş, benim bu hallerime rağmen hala ziyaret edilir yanım bu olsa gerek diye düşünüyorum.
Çocukluğumdan kalma bir yelek. Annesinden oğlunun kullanımına geçen bir başkası. Rahmetli annemin ördüğü yeleğimi şimdi kuzum giyiyor, mutlu oluyorum tabi. Daha bir bohça daha var, bir kısmı etek ve elbise ama ilerleyen yaşlarında kullanabileceği süveter ve kazaklarda mevcut. Annem beni hep erkek evlat olarak mı beklemişti bilmiyorum. Çünkü benim bebeklik örgü battaniyem mavi idi mesela. Talihsizce başımıza gelen hain bir hırsızlık sonucu evimiz soyulunca, giden pekçok şeyin yanısıra kuzuma ördüğüm bir hurç yelek vs. ve tabi hurçta bulunan bebeklik battaniyem de uçup gidince kullanamadım. Artık "kız gibi" cümlesini fazlaca kuruyoruz. Kız renkleri, kız oyuncakları diye. Bu da bir kız kıyafeti olunca tabi, aramızda "allahtan yeleğin renkleri kız renkleri değil" diye bir muhabetten sonra itirazsız geçiriveriyor sırtına yeleğini.
Evde ne kadar çok dolap olursa o kadar iyi bence, özellikle gömme dolap. Olmayınca atsan atılmaz dediğim kıyamadığım eşyaları bir yerlere sıkıştırmak gerekiyor. İkea pufun sandık gibi açılan karton kutusunu da böyle dolap tepesinde içine doldurduğumuz eşyalarla kullanıyorduk ki, işçimen bir anımda kaplayıverelim şunun dışını da bakınca gözümüzü tırmalamasın diyerek bu hale dönüştürdüm. Kalpleri de kondurduk.
İkinci yoğurdu mayalamak üzere yeni tenceremle hazırım. Geçen seferki çift tencere biraz trafik sıkışıklığı yaratmıştı hem buzdolabında hemde lazım olan tencerelerde. Emayeleri çok seviyorum, bu anlamda çok şirin tencerelerin bulunduğu bir adres buldum Kızılay'da. Onur Çarşısı'nın karşısına düşüyor, Şık Düğmenin biraz üstü, uğramak isteyenlere.
Dün hava kısa süreli de olsa açıktı, güzeldi. Bugün yine kapalı. Eskiden kışı özlerdim, inanması güç yazdan bıkardım. Bu yıl bunu hiç hissetmedim aksine kışın gelmesini hiç istemedim.
Günün kapanışı damla çikolatalı kek oldu. Artık tarif defterlerini açıp bir su bardağı, 100 gr diye ölçüp biçip uğraşmıyorum. Herşey gözkararı ortaya muhteşem tatlar çıkıyor. 

10 yorum:

  1. İNSANIN BİR DİLİM KESESİ GELİYOR HAZIR BIÇAKTA YANINDA AFİYETLER OLSUN.

    YanıtlaSil
  2. Adresi aldım ,gidilecek.Emaye forever:))Birde melamin arıyorum ki pek bulamıyorum halbuki tepe home da bile görmüştüm şimdi yok.Greengate ,Cath K.tarzı ürünleri pazarlarda bile bulabileceğimiz bir dünya istiyorum:))Herşeyin çakmasını yaptılar bunun yoook.

    YanıtlaSil
  3. emaye tencereleri bende çok severim bulsam alıcam ama malesef
    kekinizde çok hoş görünüyor

    YanıtlaSil
  4. bu yeteneğin sana nereden geçtiği belli oldu. nasıl bir örgüdür o öyle bayıldım, hazır gibi olmuş. bizim de babannemiz pek yetenekliymiş zamanında. eşimin süveterlerini, işli yorganlarını veriyor bize, nasıl mutlu oluyorum, keyifle giydiriyorum çocuklara da anlatıyorum hep, çocukken babanınmış diye :)

    YanıtlaSil
  5. deryacım tenceren çok güzel annedme genelde emayede mayalıyor yoğurdunu daha güzel tuttuğunu söylüyor afiyet olsun.. bende emayede kızartma yapıyor daha temiz ve güzel oluyor ...
    sevgiler ışıl

    YanıtlaSil
  6. Derya, you make so beautiful things! I love the style of your home stuff, very cozy :)

    YanıtlaSil
  7. Bloğun güzel, gerilere gitmene gerek yok, şüpheye de yer yok. Renkli renkli:) Bırak arasıra karamsarlık da olsun, bir gene de okuruz seni:)
    Bende de rahmetli babamın hırkaları var, büyükler tabii bana ama ben giyiyorum evde.
    Pazartesi gününden itibaren süt gelecek bana. Çok sevinçliyim:)

    YanıtlaSil
  8. Mutluluklar sokağı; Teşekkürler :)

    Baharcım melamin için çıkrıkçılar yokuşundaki Niğde Pazarı züccaciyesini tavsiye ederim bir uğra, emaye çok sveiyor vazgeçemiyorum umarım beğeneceğin birşeyler bulursun, tepe home'daki bitmiş, sadece bir tabak almıştım bende devamını alamadan bitti malesef green gate'di yine gelir inşallah.

    acmi gelin; Teşekkürler :)

    Nihancım gerçekten güzel bugüne gelipte kullanılabilen şeyler, mesela benimkini annem örmüştü Çınar'ı göremedi ama onun ördüğü şeyi Çınar kullanıyor diye tuhaf bir mutluluk duyuyorum sanki onunla bu yolla olsa bile bir bağlantısı oluyor diye.

    Işıl; Bende hep yoğurtta kullanırım emayeleri seviyorum :)

    hindustanka; Thank you so much Anna, I liked the same style :)

    Semicim teşekkür ederim, gözün aydın nefis yoğurtlar yapılacak desene, afiyetler olsun şimdiden :)

    YanıtlaSil
  9. Your photos are always so lovely and inviting and your home is cozy and warm with all your beautiful handmade items. Always nice to see what you are up to in your day to day. Best wishes for a wonderful weekend. Tammy

    YanıtlaSil
  10. Thank you, dear Tammy, for showing interest in my blog and you like, I'm the best wishes for a happy weekend.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...