5 Ekim 2012

Boş durmamam lazım aslında boş da sayılmaz elim ama kendimi extra meşgul edecek işler peşindeyim bugün Ulustaydım birkaç kare resim çekeyim dedim yok vakit kısıtlı olunca o modu yakalayamıyorsun. Alel acele çekilmiş resimleri de önce ben beğenmiyorum. Dün akşam masamın üzerine böyle bir örtü örmeye karar verdim renkler nasıl olur bilmiyorum tamamen elimdekilere bağlı birşey çıkaracağım ortaya. Resim buradan.
Dün akşam hem uykusuz hemde vesveseli bir akşamdı. Kuzuyu uyuttuktan sonra kafamdaki basınçlı ağrıyı ilaçlarla da yok edemeyince oturdum masamın başına. Sürahime bir bone diktim malum artık bahçeli bir evdeyiz ve evimizdeki minik sinek ve türevleri hiç eksik olmuyor o yüzden bir ihtiyaçtı. Ertesi güne de örmek istediğim bir örgü bulunca bir parça iyi hissettim kendimi. Bugünkü rutin işlerden sonra başlayacağım inşallah.
Ulus'ta dolaşırken eskilere dair birşey görmemek ne mümkün. Belki size de tanıdık gelir bu desenli melaminler. Artık son abla bunlardan daha da bulamazsın dedi züccaciyeci. Neyse bulduğumuz kadarıyla artık, bunlara da şükür. Mutlu etti beni bu ıvır zıvırlar unutmadan birde cezvem oldu emaye.
Keyifli ve mutlu haftasonları dilerim...

27 yorum:

  1. Aldıklarını güle güle kullan, bu arada başladığın örtünün renklerini çok sevdim ve sormak istiyorum kullandığın ip orlon ip mi, bilgi verebilir misin? Benim ördüğüm örgüler seninkiler gibi hoş görünmüyor gözüme, kullandığım iplerden olsa gerek, bilgiye ihtiyacım var:)

    YanıtlaSil
  2. Fadiş; Teşekkür ederim. Kullandığım İplere orlon da deniyor sanırım Bonbon kristal veya opal krsital, iki katlı ipler, lif ipi de deniyor. Komşunun tavuğu kaz görünür hesabı oluyor olabilir :) eminim senin örgülerinde çok güzeldir.

    YanıtlaSil
  3. Benim de elimde iş yok bu aralar. Boyama işine ara verdim",Atölye'ye başlayacağım tekrar nasıl olsa orada yaparım "diye. Evde kalan ipler pek birbiriyle uyumlu değil ,çarşıya da çıkamadım ama bu küçük yuvarlak örtü benim de hoşuma gitti. Yapsam mı?
    Baş ağrın neden ? Migrenin mi var? Bir de akupunkturu denesen arkadaşım yaptırdı 6 ay kadar rahat etti.
    Çok geçmiş olsun,sevgiler benden ...

    YanıtlaSil
  4. yuvarlak örebilmemiz için nasıl başlamamız gerekiyor..bir postunuz da bunu anlatabilirseniz çok sevinirim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. FATMA KARATAŞ
    Ay bu baharat takımından annemde de vardı yıllar yıllar önce bizimki açık kahve ve ortasında kilim desen gibi bi şey vardı .En son tuzluğu kalmıştı onu çok iyi hatırlıyorum.Çocukluğuma götürdünüz beni

    YanıtlaSil
  6. ben de ipleri soracaktım fadiş hanım benden önce davranmış. Benim kullandığım ip, ama bana da senin ki gibi güzel gelmiyor :)

    YanıtlaSil
  7. bu rengarenk örtü insanın içinde vesvese bırakmaz ki.

    YanıtlaSil
  8. Güle güle kullan, çok güzeller. Ördüğüne bayıldım. turuncu nasıl güzel durmuş.:)) Bıdığı öperim.

    YanıtlaSil
  9. adatepe tepsisi bizim evin de eksik olmayan parçalarından. puanlı örtüyü çok sevdim masandaki.
    ben örgüde çok usta değilim ama tığ ile ne zamandır bir battaniye örmek istiyordum. örgünüzü görünce çok beğendim. ben daha ayrıntılı bir bilgi istiyorum. kaç numarayla, ve nasıl yapacağımıza dair mümkün mü?

    YanıtlaSil
  10. çok güzeller bu kavanozlardan annemin de var

    YanıtlaSil
  11. örtünün renklerine bayıldım.çok güzel olacak belli.melamin tabaklar rahmetli ananemde vardı.onu hatırladım şimdi.

    YanıtlaSil
  12. ya ben hatırlıyorum o melamin tuzluk şekerlik ananemde vardıı :))) a refika hanımın fotoğrafı da tepsiye çok hoş olmuş yaa , eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Colette; Sonbaharın etkileri sanırım hüzün mevsimi gelince bizide etkiliyor birşekilde, başağrımın nedenini bilmiyorum ama birşeyi düşünüp sıkılırsam hemen başlar. Evdeki iplerin değerlenişi daha güzel renkler uymuyor demeyin o uyumsuzluktaki uyum bazen seçip aldıklarımzıdan çok daha güzel oluyor çünkü :) hadi başlayın sizde benimle beraber.

    Çaçaron blog; Anlatırım tabi, kendi başladığım ve ilerlediğim şekilde muhtemelen yarınki postta yayınlarım :)

    Fatma Karataş; Benzer eşyaları olan herkes bende dahil gittik bugün eskilere :)

    Sandukam; Bazen kendi işlerimizi beğenmeyiz ama gayet iyidir, görmeden birşey diyemeyeceğim belki çok sıkı veya gevşek örüyor olabilirsiniz ama yaptıkça eliniz oturur gibi geliyor.

    Nihan Küçük Mucizem; Bir öreyim masama serip izleyeceğim sürekli :)

    Nihan; Henüz örmedim ama yakında aynısından başlayacağım teşekkürler :)

    Bebeko; Mümkün hatta sonraki post bu örtünün yapılışı ve malzemelerle ilgili olacak istek üzerine :)

    rengarenktatlar; Bizde de vardı ama zaman içinde yok oldular yeniden bulunca çok sevindim.

    Teşekkür ederim Ebrucum, herkesi geçmişe yolculuğa çıkardık bu tabaklarla :)

    YanıtlaSil
  14. süper :) çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  15. Deryacim aldıklarına bayıldım güle güle kullan bende hani seksenler varya dizi ordaki tencereden arıyorum almak istiyorum iyi haftasonları

    YanıtlaSil
  16. sanki bu yeni ev daha aydınlık daha ışığı yansıtır geldi bana deryacım..size de öyle aydınlık gelsin... ben de taşınıyorum yakında kolilerle boğuşmaktayım..geçen gün okulda mola verince arayasım geldi seni ama rahatsız mı ederim diye geri aldım isteğimi..öperim..

    YanıtlaSil
  17. Çok güzeller güle güle kullanın annemin vardı böyle emaye cezve ve tencere takımları...

    YanıtlaSil
  18. Çaçaron blog; Rica ederim, ne demek :)

    Semi26; Teşekkür ederim, inşallah bulur ve alırsınız, hiç belli olmuyor karşımıza çıkabiliyorlar :)

    Fundacım kolay gelsin, hatırlamak bile istemiyorum çok zormuş çünkü, keşke arasaydın rahatsızlık ne kelime çok sevinirdim, içinden geçince sakın kendini engelleme :) aydınlık bir evimiz var, bizede yansır inşallah, sevgilerimle öperim ;)

    Yaşam; Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  19. Derya öncelikle baykuşlara gittim çok güzeldi.Ayrıntılı olarak yazacağım.Ben de koştur koştur gidiyorum nefes nefese yolda böyle bir yer gördüm sanki şöyle bir girdim baktım eski şeyler vardı söylene söylene çıktım vaktim olmadığı için:) yine gelicem acelem var dedim.Beni rahatlatıyor bu tarz eski aksesurlar.Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  20. Baharcım merakla bekliyorum yazını, vakitsizlik berbat birşey hemfikiriz yani, eskilere gelince bende çok seviyorum, nostaljik insanlarız galiba :)

    YanıtlaSil
  21. Örmeye karar verdiğiniz örtünün renkleri çok can alıcı imiş :)

    YanıtlaSil
  22. Fulya; Ben de çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  23. canım seni ödüllendirdim
    http://pamuksekerhobi.blogspot.com/2012/10/odul-aldm-odul-veriyorum.html

    YanıtlaSil
  24. Annemdede vardı o melamin kayık tabaktan:)

    YanıtlaSil
  25. Merhaba nereden aldiniz acaba ben de melamin tabaklar ve eski emaye tencereler ariyorum

    YanıtlaSil
  26. Cemre Kargın; Merhaba eski emayeyi Ulus ta kale ve civarındaki eskiciler antikacılardan bulabilirsiniz, melaminleri Ulus Çıkrıkçılar yokuşundaki Niğde Pazarıydı sanırım adı, o züccaciyeciden almıştım. İnternet üzerinden de aratıp bulabilirsiniz satışlar oluyor.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...