15 Ekim 2012

Evde hastalıklar peşpeşe gidiyor. Benim kulak arızam yeniden nüksetti. Bu yetmedi yutkunma güçlüğü ve kulağın etkisiyle çenemi hareket ettiremeyişim yeterince beni uğraştırırken bu sefer kuzunun tombik yanağını pek beğenen henüz ne olduğunu bilmediğimiz bir ısırıkla kuzunun yanağı extra tombik oldu, şişti ve kıpkırmızı.
Buna ishal eklendi o da yetmedi kükreyerek öksürüyor. Bugün adeta sürünerek götürdüm doktora, ilaçlarını aldık, eve geldim sağlıklı birşeyler hazırlamak üzere kolları sıvayıp mutfağa girdim. Bol karabiberli sebzeli bir tavuk çorba, et sote havuçlu ve bol sarımsaklı bir de üstüne yeşil mercimekli bulgur pilavı. Yorgunluktan ölüyorum dışarısı cıvıl cıvıl güneşli ama benim zerre keyfim yok, kulak ağrısı bezdirdi beni. Artık şu örgümü de masamın üzerindeki yerine serip, bitti diyerek yayınlamayı istiyorum çok süründü elimde.
Hastalıklar kursumu da aksattı tabi. Bugün katılamadım yarın bilmiyorum ne olur. El nakışlarını önce tamamlayanlardanım. Bir kısmını ben de yapıyormuşum zaten sadece yöntemler farklı.
Kuzuya gelecek yıla hazırlık olarak el kaslarını ve el becerisini geliştirme yönünde çok faydalı bulduğum bir defter. Çizdiklerini silip yeniden yapabiliyorsun yazı tahtası gibi. Önce çizgiler şekiller, sonra harflere geçiyor.
Haftasonu herkes evdeki meşguliyetinden sıkılıp çıkıp biraz toprakla uğraşalım dediğimizde bahçeyi toparlamaya karar verdik. Malum mevsim yaprak dökümü, gerçi ben o yaprak yığıntısı manzarasını fotoğraflamaya yetişemedim,  işin içine su girince Çınar'ı konunun dışında tutmak ne mümkün. Savaş misali, derledik, topladık, suladık ve haftasonunu bitirdik. Ayvalar tam olarak ne zaman toplanıyor bilmiyorum ama sanki vakti epey yaklaştı gibi, bir ara da ayva hasatı yapacağız. Sağlıklı yeni bir hafta dilerim..

13 yorum:

  1. İkinizede çok geçmiş olsun,annesiyle kuzusu tez zamanda iyileşir inşallah:)

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun deryacım havalar biraz soğudu bizde de dün elif ateşlendi :( kıştan sırf hastalıklar yüzünden hoşlanmıyorum. o ilk defterimi netten araştırdım bulamadım, nereden aldınız :)

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun, bir kulak ağrısı bir de diş ağrısı derler ya geçer inşallah.

    Kuzuya da geçmiş olsun...
    Dikiş ödevin çok ilginç, yazı defteri gibi:)
    Ayva hasadı yakın demek, o zaman ayva tatlıları da yakın demektir:)

    YanıtlaSil
  4. Çok çok geçmiş olsun
    Ayvaları toplayınca bir güzel tatlısını yapıp zerine de kaymak kondurun sonra benim yerime afiyetle yiyin :))
    Bayılırım ayva tatlısına

    YanıtlaSil
  5. gonca; Teşekkürler, inşallah..

    Nihancım bende bugün aynı şeyi düşündüm işte başladık dedim bende sevmiyorum, bu defteri anaokulundan temin ettim. sorayım nerede bulabilir isteyenler diye olmadı dilersen sana da alabilirim, haberleşiriz.

    Sorma Kitanacım çenemede vurduğu için ikili yaşıyorum bu iğrenç acıyı. Bir parça kumaş üstüne el nakışı tekniklerini gösteriyorlar hepsi dosyalanıp kontrole bile gidecek ek ciddiler yani. Ayva tatlısını hiç yapmadım ama belki burada bir ilk yapar denerim :)

    güz; Teşekkürler, oo kaymağı severim denerim belki şimdiye kadar hiç yapmadım ayva tatlısı :)

    YanıtlaSil
  6. arkadasım geçmiş olsun kulağım otit olduğu için devamlı tekrarlar klasid kullanırım iyi gelir çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  7. Canım sana da kuzuya da çok geçmiş olsun! Kıyamam ben O'na :(

    Ayva tatlını merak etmekteyim,bir parça da bana ayırırsın değil mi?

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. mormenekşeler; Çocukluğumdan beri ilk kez yaşıyorum zor katlanıyorum sizinki sürekli tekrarlar yazmışsınız ne kadar zor iyi dayanıyorsunuz sizede çok geçmiş olsun..

    colette; Çok teşekkürler, ayva tatlısı şimdiye kadar hiç yapmadım belki denerim, güzel de olursa hemen sizede ayırırım :)

    YanıtlaSil
  9. geçmişler olsun...
    kuzucukla yanak kardeşiyiz demek ki şu ara... ben de sol teki tombik bi yanakla dolaştım durdum bugün... ne olduysa... dişten değil... yanağın içi sertleşti ve dışı kızardı iyice...
    doktora gidecek zamanım da olmadı...

    YanıtlaSil
  10. deryacım ikinize de büyük geçmiş olsun, çabucak geçer rahatsızlıklarınız inşallah, sen sağlıklı ol da işler nasılsa biter. Kuzunun defteri faydalı görünüyor. Ayva hasatı sonrası yapılacakları da bekliyorum, tatlısı da reçeli de güzel olur.

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun Derya`cım. Umarım toparlanmışsındır.
    Kursu merak etme sen, geri kalacağını hiç düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  12. Ruşencim sana da çok geçmiş olsun, mühim birşey olmasın da, acil şifalar dilerim..

    ebygale; Çok teşekkür ederim, herkes ayvaları bekliyor, beklentiye yakışır birşeyler yapmam lazım :)

    Teşekkür ederim semicim ;)

    reyhane; Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...