14 Haziran 2012

Bugün sıktım dişimi epeyce ördüm. Aklıma koydum önce bunu sonra renkli motifli olanını bitireceğim. Kışın örerken bu kadar kocaman olunca sıcacık dizlerimi de örter keyifle örerdim, bugün bu kocaman yığını nereye alacağımı şaşırdım, en ufak temasımız bu sıcakta buhran geçirmeme sebep oldu, terleyen el + ip + tığ gıcırt gıcırt sesler eşliğinde ördükçe ördüm, bitmesine az kaldı çok az :) Normal şartlarda normal biri, bu örgüyü kaldırıp kışın yeniden ortaya çıkarır ve örer böyle sızlanmaksızın ama ben bekleyen ve beklemekte olan hatta aklıma gelen ama bir köşede düşüncesini bile fazla bekletemediğim işleri, sıcak mıcak bir an önce bitirip en temizinden kendimi rahatlatmam gerek.
Birde bu arada ufak bir deneme yapmadan da edemedim. Sağolsun Fundacım bana yapılışını anlatan detaylı bir mail göndermişti, alttaki örgü Funda'nın çok beğendim hem rengini hemde örgüsünü. Bende lolipop ipimle denedim fena olmadı sanki, şimdi battaniyeden sıkıldıkça yastıkla uğraşıyorum.

9 yorum:

  1. Şu alttaki gülü görünce aklıma geldi şimdi.
    Şerit şeklinde, uzunca bir parça örüp en üst kısmını yarım ay şeklinde tığlıyorsun (dağlar varmış gibi, yani bu gülün yapraklarının en son bitirilişi gibi).Sonra onu rulo şeklinde sarıyorsun. Çok güzel bir gül oluyor.Eğer bulursam gösteririm resmini de.
    Elinize sağlık, çok düzgün örüyorsunuz.Renk uyumu da güzel oluyor. Tabii en başta sabır..

    YanıtlaSil
  2. çok azimlisin derya cım. ben de taktım mı takarım, bitirmeden rahat edemem :) lolipop yastık da hoş duruyor, sanki eskiden vardı böyle yastıklar hatırlıyorum gibi :)

    YanıtlaSil
  3. of cok güzeller,gercekten cok hoslar,ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
  4. aysen yörükoğlu14 Haziran 2012 22:18

    çok güzel oluyorlar.hepsini de iyi günlerde sağlıkla, neşeyle, huzurla kullanmanızı dilerim.

    YanıtlaSil
  5. OOoo gıcırt sesleri örgüden soğumama sebeptir:))okurken bile kıvranıyorum:))o çiçeklerden yastık pek hoş olur.

    YanıtlaSil
  6. zeugma; Gülü merak ettim, fermuarla yapılan bir çeşit gül vardı onu anımsadım sanki, çok teşekkür ederim, normalde sabır insanı hiç değilim, bu işler sayesinde bir parça sabrı öğrenip uyguluyorum :)

    Nihancım, kendi kendimi gaza getirerkten bişeyler yapıyorum, herşeyin başı can sıkıntısı tabiki, bu yastıkla ilgili çok duyuyorum vintage bir model sanırım :)

    vintage duygular; Çok teşekkürler :)

    ayşen yörükoğlu; aminn çok teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  7. modabahar; Bende zorlandım ama yarım kalmasının beni gıcırtıdan daha çok rahatsız edeceğine eminim :)

    YanıtlaSil
  8. Buldum sanırım:

    http://modatreni.net/tigdan-gul-yapimi.html

    Bir de şurada varmış:

    http://www.marifetane.com/2012/06/tg-isi-gul-motifi-nasl-yaplr-resimli-tg.html#comment-form

    YanıtlaSil
  9. zeugma; Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...