Günün kalanı

Oldukça büyük başladığım battaniyem bir uçtan bir uca çıkarken beni fazlasıyla zorlayınca, kendisini makul bir uzunluğa indirdim. Kestim ve ilmekleri iğne ile dikerek tutturdum. Bittikten sonra kenarına geçeceğim tığlama ile belli bile olmayacak. Şimdi daha örülebilir oldu, hergün bir-iki sıra derken ilerliyor yavaş yavaş.
Son zamanlarda edindiğim Şık düğme kumaşları ve evdekilerle patchwork örtü yapma fikrini hayata geçirmeye çalışırken alakasız öylesine yaptığım içi elyaf dolu baykuş anahtarlık, ıvır zıvırda derleme toplama sonra sutaşlarıyla başka bir proje fikri daha belirdi bende ama birkaç renk daha edinmem gerek önce.

11 yorum:

  1. battaniyen daha kolay ilerler artık.:)
    su taşlarından ne yapacağını çok merak ettim doğrusu.merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. bende meraklıyım bu battaniyelere ama sıkılgan ruhum başlamama bile izin vermiyor allahtan:))adaşız ayrıca ikinci ismim derya..kolay gelsin çınar kuzunuda öptüm...

    YanıtlaSil
  3. Senden ilham alıp bu hafta başında örgü örmeye başladım gidip önce sevdiğim renklerden yumak aldım ve plansız bir şekilde ne yapacağıma karar veremeden başladım, ya devam edip bir diz üstü örtüsü olacaktı ya da bir kırlent sonunda kırlentte karar kıldım, senin sayende de güzel blogları tanıma fırsatı buldum teşekkürler. Battaniyenin bitmiş halini çok merak ediyorum renkler gerçekten çok güzel duruyor:)

    YanıtlaSil
  4. merhaba derya battaniyeni kısaltmakla çok iyi yapmışsın bitince çok güzel olacağına eminim ellerine sağlık kolaylıklar diliyorum iyi hafta sonları sevgiler

    YanıtlaSil
  5. zeyzey; Şimdi örmeden göz korkutan hali kalmadı neyseki :) çok merak etmeye gerek yok ben ya battaniye ya yastık yaparım çünkü :)

    keyf-i sibel; Merhaba adaşım, aslında yapmaya başlayınca sıkılınca sıkıntıyı gideren bir iş halini alıyor örgü :)

    fadiş; Meraklanırım hemen böyle yorumlar gelince ayrıca da mutlu olurum nedense, umarım sende yastığını bitirdiğinde her gördüğünde mutlu olursun :)

    serpil; Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. ama renkler çok güzel canım,eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. Derya; iyi ki varsın var ya!

    YanıtlaSil
  8. Sakine; Teşekkürler..

    Ece; Sende :)

    YanıtlaSil
  9. kızım bu battaniyeyi görünce çok beğendi ona yapmak istiyorum hangi iple kaç nolu tığla örüyorsunuz iplerinizin renkleri çok güzel nerden alıyorsunuz bende ankaradayım teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. adsız; İp Kartopu Gonca, Ulus'ta Denizciler Caddesindeki Sabır ticaretten alıyorum, tığım 2,5 veya 3 bazen ip alınlıkları değişiyor çünkü.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...