Pazar günü kahvaltıdan sonra çiçekçilerde aldık soluğu. Hem gözümüz gönlümüz açıldı, hemde küçük balkonumuzu şenlendirelim diyerek biraz çiçek fidesi aldık.
İnsan bu güzelliklerin arasında kayboluyor aslında, hepsini alıp, gözümüzün göreceği heryeri donatmak istiyor.
Çınar'ın çeri domatesinden sonra birde çilekleri oldu balkonda yetiştirebileceği, domates eve geldi geleli biraz kötüledi malesef, bende parktan güvercin gübresi topladım biraz bilmiyorum yararı olur mu ama birşeylere ihtiyacı varmış gibi geldi, bu da kulağıma çalınmıştı bir ara, deneyeceğiz bakalım. Elbette parkta elinde poşet yerden güvercin kakalarını toplayan bir tip olarak tuhaf bir görüntü sergiledim ama herşey balkonda bile olsa birşeyler yetiştirme keyfini ve deneyimini yaşayacak kuzu için.
Yerdeki çekirdek çöplerinin görüntüsü deli etti beni, kendimi meşgul edip sinirlendirecek birşey buldum yine bugün, yaz günlerinin meşhur geleneği çekirdekten hiç bu günkü kadar nefret etmemiştim. Genç, yaşlı herkesin elinde çatır çatır yiyip, çevreye saçıp durdular.
Haftasonu hamur işisi yalancı acıbadem kurabiyesi oldu. Yapımı çok pratik lezzeti enfes. Deneyelim diyenler için tarif burada.
Bu haftasonu çekirdek yiyenlere ve satanlara antipati duydum, çiçeklerin içinde bende çiçeklendim mutlu oldum, oğlumun ben büyüdüm diyen yumruklu kavgasına şahit oldum, blogları gezerken içsesini yazıya olduğu gibi dökenilen bu yazıyı gördüm, kendi düşüncelerime cuk oturttum. Yeni haftamız iyi olsun....
Güzel bir gezi olmuş. Çınarda mutlu mutlu bisikletini sürmüş ama şu çekirdek kabuğu görüntülerine bende çıldırıyorum. Bu tip yurdum insanı
YanıtlaSilne zaman kendini düzeltecek bilmiyorum :(
derya ne tesadüfdürki bugün bende aynı görüntüyle mağruz kaldım seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum insanlarımıza ne oluyor böyle bende çok kızıyorum bu tarz durumlara . insanlar birçok konuda duyarsızlar heleki böyle zamanda dünya çöl olma ve yaşlanmaya başlamış olarak en duyarlı olmamız gereken zamanlar bu zamanlar çocuklarımıza ve yeni nesillere çicek gibi cennet dünya bırakmalıyız tıpkı bügünki çicek dünyası gibi bugün fazla yazdım galiba sevgiler
YanıtlaSilSayenizde öğrendiğim akvaryuma haftasonu ailecek gittik. Çok güzel hazırlanmış bir yer, biz çok beğendik.
YanıtlaSilAyrıca dün ben de balkonumu çiçeklendirdim :)
Sevgiler...
Thank you so much for your message! I really enjoy visiting your blog and your crochet work and your pics are always beautiful :)
YanıtlaSilAngie
Yayınlamayın!!
YanıtlaSilÖzel yorum !!!
Oradaki ''umarsızca'' yı değiştirn isterseniz. Çünkü o kabukları atanları haklı çıkaran bir kelime kullanmışsınız.
Sevgiler...
Annenin yüreği çiçek gibi, eee armutta dibine düşüyor haliyle. Mısırı paylaştığı resim var ya; çok sevdim.
YanıtlaSilÇekirdek yediğini zanneden gerizekalılar için hiç konuşmayayım, sayfan kirlenir; HAKLISIN.
Sevgiler
geçen hafta biz de mezarlığın ordan aldık çiçeklerimizi.renkli saksılara diktik.çekirdek yiyenlere ben de gıcık oluyorum.parkta yiyeceksem muhakkak çöpleri poşete atarım.insanlar ne kadar duyarsız değil mi?
YanıtlaSilçınarın kedileri sevmesi bir kedisever olarak çok mutlu etti beni.
Başak; Çekirdek kabuğunda pek umutlu değilim açıkçası üzülerek söylüyorum :( Çınar için keyifliydi en azından..
YanıtlaSilserpil; Gerçekten üzücü tabi ama daha çok yol almamız gerekiyor gibi :(
hatice; Ne güzel :) çiçeklenmek güzeldir..
Sucrette; Thank you so much Angie..
zeugma; Olsun yayınlayalım bişi olmaz :) teşekkür ederim, bazen hata yapabiliyorum, öyle olduğunu bilmiyordum
ecehan; Ececim teşekkürler :)
Ebrucum, duyarsızlara neler neler yapasım geliyor bilsen, zaten dik dik bakıp durdum ama umurlarında bile değildi, evet Çıno tam bir kedisever, yemekler mi vermiyor yollarını mı gözlemiyor bir görsen :)
Kaskını severim ben onun:))
YanıtlaSilBenimkiler de takıyor, diğer çocuklar pek takmıyor diye sinir olarak:))
Seninki mısır mevsimini açmış, afiyet olsun Çınar`a...
Çiçekçileri ben de çok seviyorum. Sardunyaları ektim, iki saksı da lavanta:)
Çekirdekler konusunda söylenecek çok şey var da susayım en iyisi...
Hayvanlarla iyi anlaşan çocukları, kasak takan çocukları ve böyle güzel yanaklı (Çınar'a maşallah) çocukları çook seviyorum!
YanıtlaSilÇevreyi böyle kirletebilenlerin evlerini çok merak ediyorum.
Bir de bu kurabiyedeki fındık ve cevizin bardak cinsinden miktarını sormak istiyorum:)
Semi; Bizimki de biraz daha büyüse aynısını yapar gibi geliyor, Çınarın da oynadığı yerlerde bir tek o takıyor çoğunlukla :) Lavanta mı? çok severim, görürsem bende ekeceğim, söz çok, ben o gün sözün bittiği yerdeydim.
YanıtlaSilkitana; Teşekkürler :) Ben ya göz kararı ya da evde yoksa tarifteki gramajı alıp rondoluyorum, o yüzden birşey diyemeyeceğim üzgünüm, bu arada postadan haber yok hala galiba?
Hmm, deneme yanılma yoluna gideyim o zaman. Posta henüz gelmedi, zamanı var sanırım, PTT biraz ağırdan alıyor, merakla bekliyorum:)
YanıtlaSilkitana; Geç olsun ama Ptt kaybetmeden ulaştırsın da yeter :)
YanıtlaSilBelki biri bu cekirdek kabuklarini süpürür ve bir tarlaya serper...
YanıtlaSilSinirlenmeyin hanimlar, TEMA Vakfından bu duyuruyu okuyun:
Yeryüzünün aldığı yağmur oranı 10 yıllık aralıklarda artar.
Bu sene (2012) dünyanın periyodik olarak en çok yağmur alan yıllarından biri olacak, bu nedenle yediğiniz kayısı, şeftali, kiraz, vişne, karpuz, kavun, erik vb. meyvelerin çekirdeklerini lütfen çöpe atmayın, hele çöp poşetlerine ASLA hapsetmeyin.
... Mümkünse herhangi bir yerde toprağın 10 cm altına gömün.
Üzerine de bir bardak su dökün.
Gömme imkanınız yoksa bi poşette bu çekirdekleri biriktirip yanınıza alın ( yada arabanıza koyun) arsa, tarla, toprak yol kenarı, yamaç gibi toprağı gördüğünüz alanlara bu çekirdeklerinizi savurun, korkmayın bu çevre kirliliği değildir aksine çevre için yeni hayattır.
Doğa hemen o yeni çekirdekleri kucaklar ve besler…
Yapacağınız en kötü hareket çekirdekleri poşetlere hapsetmektir !
Bunu yapmayın ve yaptırmayın.
Yapılan çalışmalarda doğaya başıboş atılan yada dikilen bu çekirdeklerin en az yarısının yeşerip ağaç veya bitki olduğu kanıtlanmış.
En büyük israflardan birisi meyve çekirdeklerinin çöpe atılması, ülkemiz adına küçümsenemeyecek büyük bir servet...
Daha yeşil bir ülke için, daha temiz hava için, toprak kaymasını önlemek ve yeni nesillerimize yeşil bir dünya bırakmak için hep birlikte elimizden geldiğince meyve çekirdeği gömelim, savuralım, fırlatalım…
Bu uygulama TEMA tarafından başlatıldı ve bilinçli toplum olarak bizlerin desteklerini bekliyor, Doğaya yardım etmek, gelecekte etrafımızı saracak beton ve gökdelenlerden alamayacağımız oksijeni karşılamak için bile bu çekirdeklerden çıkacak ağaçlara ihtiyacımız olacaktır.
Poşete koymadığınız her çekirdek için şimdiden teşekkürler.
Ortancam; Çok teşekkürler, bunu öğrendiğim gerçekten çok iyi oldu, hatta bu yazıyı yayınlamak istiyorum daha çok kişiye ulaşsın diye :)
YanıtlaSilRica ederim. Sana da tesekkür ederim yaziyi yayınlamakla çok iyi yaptın. Ellerin dert görmesin :)
YanıtlaSil