3 Mayıs 2012

Bir yere ait olamamak, hayalini kurduğunuz şekline yakın bir yer buluncaya kadar havada asılı kalmak çok zor. Aklınızda hep eşyanızı toparlayıp yerleşeceğiniz evi hayal ederek, sınırlı şekilde yapılan değişikliler ve yeniliklerle bir yere kadar idare edebiliyorsunuz. Her bahar olduğu gibi bu baharda yanıp tutuşan ben, gerçekleştirmek istediğim tebdil-i mekanı beklemekteyim..
Bazen bu ruh hali boşverdirir bana pek çok şeyi neyse ki çok uzun sürmez, toparlama, yerleştirme ve gereksizlerden kurtulma operasyonlarıyla bir nebze nefes alır ev.
Kuzum okulundayken kendime kalan vakitlerin bir kısmını oturup yapamadıklarıma kafa yorup bunaltırken kendimi, hala ileriye yönelik planlarla elişleri ve listeler yapmaya da devam ediyorum, tatlı çelişki aslında.
Maymun iştahım kendimi yeni işlerle dürtmeye devam etmekte, hobi mağazalarına uğradıkça etaminden daha kibar ama ketenden biraz daha net delikli bir işleme kumaşı aramalarım sessizden devam etmekte. Aklımda biraz da çarpı işi var ama hala uygun materyal bulamadım. Etamin kadar rahat işleyebileceğim ama dokusu ve görüntüsü daha farklı birşey, belkide olmayan birşeyi arayıp duruyor da olabilirim.
Ev düzenlemeleri sırasında dolabımda elime geçen bu gömlek bir değişim için üzerinde çalıştığım yeni işlerimden. Üzerindeki kelebek ve kalplerine vurulup almış ancak derin ve kocaman bebe yakasını kullanmakta zorlandığım için bir kere dahi giyememiştim. Birşeye benzetebilirmiyim yoksa hepten kaybedermiyim bilmiyorum ama deneyeceğim.

16 yorum:

  1. Deryacım,
    "etaminden daha kibar ama ketenden biraz daha net delikli bir işleme kumaşı" için DMC etamin kumaşlarını araştırmanı isterim, bence aradığın şey o, çok kibarlar ve keten görünümündeler, hatta biraz sim dokulusu bile var.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. http://www.goblen.com/tr/kumaslar---evenweave---dmc-25ct-evenweave-kumas--k

    aradğın bu olabilir deryacım..telefonla da sipariş verebiliyosun ordakiler çok yardımcı oluyo...bu arada hayalindeki o yerde komşu olalım seninle :)

    YanıtlaSil
  3. derya o gömlekten bende de var :)) lcw :)) güzel olursa benimkini de yollayım sana :) bu arada tavsiyene uyup leylakları seyretmekle kalmadım ve kopardım bir bahçeden. aslında çok utanıyorum görür de kızarlar diye yaparken. eve getirip mutfağa koydum, gelip gittikçe seni hatırlıyorum ve misss kokuyor gerçekten de...

    YanıtlaSil
  4. Yukarıda verilen adresleri verecektim sana ama geç kalmışım:)

    YanıtlaSil
  5. Ececim, teşekkür ederim bakacağım biraz zor bir işlemeciyim galiba :)

    Fundacım valla ne şahane olurdu komşu olabilsek, kahveler elmalı pastalar yapar yapar sohbete giderdik birbirimize :) hayali bile güzel.
    dmc'yi yakından inceleyeceğim teşekkür ederim canım, öperim Meriç'i o güzel yanaklarından ;)

    Nihancım ne iyi etmişsin, ne diyecekler canım, böyle dediğime bakma bazen bende çekinirim ama fazla çekingen yetişmişiz çocukluktan, bazen kırmak istiyorum ben, bak dalında da kuruyacak senin vazodada, ama kuruyana kadar mis kokusu ve görüntüsü mutlu edecek seni, bak bak hatırla beni ;)
    Gömlekten pek umudum yok ama olursa yaparım seninkine de bir imaj ne olacak :)

    YanıtlaSil
  6. Semi; :) Teşekkür ederim, bu defa bulacağım inşallah..

    YanıtlaSil
  7. Canım;
    ne de güzel anlatmışsın yine düşüncelerini bizlere.Mekan değişikliği ruha gerçekten çok iyi geliyor. Büyükler boşuna dememişler o lafı:)Hayal ettiğimiz şeyleri yaşatmamız için ona ulaşmak için bir takım yollardan geçiyoruz ama ben hele ki yaz zamanlarında yer değiştirdiğim ve yenilendiğim zaman kendimi hayallerime hep daha yakın hissediyorum. Senin o hobilerin, rengarenk uğraşların öyle mutluluk verici ki, sana gıpta ediyorum. Yeni objelerine ve gömleğine da bayıldım. Sen yaşadığın yeri ve daha önemlisi ufacık detayları kocaman mutluluk mekanları haline getirmeyi pek iyi biliyorsun.Biz de sana bakarak nasipleniyoruz:)Öpüyorum seni tatlım kocaman:)

    YanıtlaSil
  8. O havada kalmak durumu insani en derinden sıkıştırır bir köşe kalırsın.. Her insanın hayatında böyle bir dönem varmıdır acaba? Bazıların kısa bazılarının ise yıllar sürer..İnşallah tüm hayallerin kısa zamanda gerçekleşir..

    YanıtlaSil
  9. Tuğbacım çok teşekkür ederim canım, mutlu oldum okuyunca, zincirleme giden enerjide pozitif ve olumlu birşeyler iletebiliyorsam ne mutlu bana, bende biraz daha yaklaşmak istiyorum galiba o hayallere artık dokunmak, yaşamak, bilemiyorum, mucizelere inanıyorum, umut ediyorum kimbilir :) bende öperim canım sevgilerimle..

    vintage duygular; İnşallah diyorum hatta aminnnn diyorum bu güzel dileğe, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Havada asılı kalmak ne güzel bir tanımlama.Duvara bir çivi çakıp istdiğin tabloyu asamamak, eve zarar vermek istememek...Lojmanlarda büyüyen bir çocuk olarak ben böyle büyütüldüm, bir gün sahip olacağım evi ve süsleyeceğim duvarları sabırsızlıkla bekliyorum...
    İnşallah hayallerimize kavuşuruz kısa zamanda:)

    YanıtlaSil
  11. kitana; İnşallahh..... Diliyorum tüm bizim gibi ortak hayalleri olan ve ona ulaşmak isteyen herkes istediklerimize kavuşalım :)

    YanıtlaSil
  12. Derya battaniyen rengarenk göze çok güzel hitap ediyor .Gömleyini değerlendirmen böyle çok güzel olur bence de kolay gelsin .

    YanıtlaSil
  13. Canım benim ne güzel ifade etmişsin hislerini...
    Bluzun inşallah dilediğin gibi olur ,kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  14. Serpil; Teşekkür ederim :)

    Düşlerimden inciler; Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  15. ''Havada asılı kalmak!! Bu duyguyu bizde yaşıyoruz yıllardır.Bir yere ait olmak, dilediğin değişikliği yapabilmek ne güzel olurdu.Ne diyeyim hepimizin dilekleri gerçek olur inşallah.Bu arada kırmızı kalp ve çerçeveye bayıldım,sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Sabiha; Teşekkür eedrim :) Pek çoğumuz aynıyız aslında, hayallerimize daha yakın günler diliyorum..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...