17 Mayıs 2012

Yarım işlerimi şöyle bir gözden geçirdim. Mavili küçük örtü kenarlarına kalın bir kenar örgüsü bekliyor kırmızı renkten. Renkli motiflerse eklenecek yeni motifleri. Aşağıdaki battaniyemi bir ara hergün iki sıra şeklinde yaptığım bir rutinle ufak ufak ilerlemekteydi ta ki hırka başlayana kadar.
Dikiş olarak başlangıç yapıp yarım bıraktığım birşey olmasa da aklımda yapmak istediğim şeyler var, onlar da arada bir dürtüyor beni, denemek için sabırsızlanıyorum. Ama bu havalar, bendeki tembellik, beynim istese de harekete geçiremiyor ellerimi.
Hırkamın yeniden biraz daha dar olarak başladığım ön yüzlerinden birisi bitti dün akşam, bugün diğerini örmekteyim. Dün benim istediğime çok yakın bir hırka görünce model olarak elimde bulunsun diyerek fotoladım hemen, beden olarak da fikir verdi bana, ilk başladığım ön kısımlar neredeyse arka kısım kadarmış, gülüyorum kendime.

Bazen hayatınıza giren insanlara değil, hayatınızdan çıkması gerekenlere bakmalısınız demişti bir programda davranış bilimleri uzmanı, bu sözün ne kadar doğru olduğunu gördüm. Hayatmıza yeni yeni insanlar katılıyor kimi zaman, varlıklarıyla ve bize kattıklarıyla yeni pencereler açılıyor önümüzde, arkadaşlığın, dostluğun, yakınlığın anlamını bildiğimizden çok daha farklıymış diyerek yeniden öğreniyoruz.

10 yorum:

  1. fotoladığın hırkayı çok beğendim hem modeli hem rengi çok güzelmiş :)bencil, nankör ve kibirli insanları uzaklaştır kendinden canım, hayat onlarla geçirilemeyecek kadar kısa çünkü....

    YanıtlaSil
  2. yarim isler renk renk ne güzel görünüyor bir arada, örgü çantaya da bayildim pek sirin :)

    YanıtlaSil
  3. ah deryacım hayatımızdan bazen atmak isteyipde atamadıklarımıza ne demeli onları ne yapmalı .bu arada benim beğendiğim battaniyemi gördüm gözüm gönlüm acıldı .tığ işi yün örgü çantan gerek renkleri gerek modeli çok güzel miş.sana kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
  4. Nihancım hırka mango yeni sezon, beğendiğin için söyleyeyim dedim. Elimden geldiğince uzaklaşıyorum çıkıyorlar yavaş yavaş, çok doğru söylüyorsun..

    Arzu; Teşekkür ederim, çanta ilk örgülerimden :)

    serpil; Anlıyorum atsan atılmazları ancak bazen öyle biryere geliyor ki su yolunu buluyor yani, belki henüz o vakit dolmamıştır. Ripple'ı bende çok seviyorum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Bazen çevreyi dezenfekte etmek gerekir, mikroplara bağışıklığımız da bir yere kadar. Hastalanmadan temizliğde başlamalı:)

    YanıtlaSil
  6. Derya hanım aslında dediğinşz gibi hayatımızdan çıkarmak gerek gereksiz insanları ama....
    Bu arada hırakyı bir sitede mi grödiniz yoksa bi arkadaşınızda mı. Yapılışını yazarsanız veya sitededeyse onu söylerseniz çok sevinirim. nur_10100@hotmail.com

    YanıtlaSil
  7. kitana; Değil mi ama, kesinlikle :)

    Nur; Hırkayı ben örüyorum, bu posttaki resim mağazada görüp denediğim bir hırka, benim ördüğümün yapılışı ise birkaç post geride anlatmıştım, ama resimdekini soruyorsanız onun yapılışını bende bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Sana, uzaklardan; koskoca bir merhaba, bugün yeniden. Harikasın.
    Kuzumu öptüm.

    YanıtlaSil
  9. Hırkanın modeli çok hoşmuş, seninkini merakla bekliyorum:)
    Şu tembellik bende çok var şu sıralar. Blog yazımı bile yazmıyorum:)

    YanıtlaSil
  10. Ececim canım çok teşekkürler öpüyorum ;)

    semi; Bende :) ben blogda tembellik etmiyorum ama elişlerinde fena durum :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...