10 Mayıs 2012

Dün örgü dergilerini karıştırdım önce, hayalimdekine yakın bir şablon bulurmuyum diye, lastiğine, lastiğin şekli ve uzunluğuna karar verip örgüme başlangıç yaptım. İpimin rengini çok beğendim bir yandan da yine  beğendiğim gibi birşey olmayacak, boşuna uğraşıcam gibi bir his var bende ama deneyeceğim yinede.
Şu ara düşük bel pantolonları yüksek bele çevirme işlemleri de yapıyorum. Kullanmadığım eski pantolonlar bu anlamda çok işime yarıyor. Resimdeki dün akşam yaptığım son bel yükseltme işi. Verdiğim kilolara rağmen hala bir ayva göbeğe sahip olduğum için tshirt ve gömlekleri pantolonun üzerine çıkararak kullanmayı tercih ediyorum, bu yüzden yükseltilen belli pantolanların sırrı bende kalıyor. Bugün Çınar'ın okulunda anneler günü yemeği var. Oğluşum bir şiir ezberledi, yapılan organizasyonda çocuklarımız şiirlerini okuyup hazırladıkları hediyeleri annelere verecekler, akabinde de beraber yemek yiyeceğiz okulun bahçesinde, sabahtan da pikniğe gidecekler. Merakla bekliyorum akşam saatini.

13 yorum:

  1. çok beğendim,örneği..süper olacak bence yine..:)

    YanıtlaSil
  2. Ama sen örgüye baştan beğenmeyecem dersen, çok güzel olsa da bir özür bulursun gibi.
    ben hayatta şablondan model çıkaramıyorum örgüde.

    yüksek bel sırrını çözmedim. göbeği sarması mı? çünkü ben zaten düşük bel özürlüyüm de :)

    YanıtlaSil
  3. resmi büyütünce anladım pantolonun belini :) çok şık olacaksın bulüzle. o keklere sarmalara rağmen kilo vermişsin tebrik ederim seni :)))) örgü modeli de çok güzel bence güzel bir yazlık hırkan olacak :)

    YanıtlaSil
  4. Bel yükseltme derken, beline ek bir parça geçirmişsin anladığım kadarıyla. Hani hamile pantolonlarında olduğu gibi sanırım.
    Anneler günü pikniği bizimkilerin okulu pazar günü yapacaktı ama hava yağmurlu olacak diye iptal oldu:(
    Size iyi eğlenceler:))

    YanıtlaSil
  5. Önceki hırka fotoğrafını görünce yapmak istediğin şöyle bir şey sanmıştım.

    http://www.garnstudio.com/lang/us/pattern.php?id=4456&lang=us

    Yanlış anlama, iyi niyetle söylüyorum, içine sinmediyse yol yakınken başka bir model ara bence. Ben o içe sinmediği için yarım bırakılan örgülerin kraliçesiyim, başlayıp ta yarım bıraktığım, hatta sonradan söktüğüm şeyler örüp bitirdiklerimin en az üç katı falandır. Ama ipin rengi süpermiş çok beğendim.

    YanıtlaSil
  6. çaçaron blog; İnşallah :) teşekkürler

    Nihan Küçük mucizem; Ne biliyim ip süper ama ördüğüm her heyecanla başlayan örgünün olumsuz sonuçlarının bir gölgesi sanırım, deneyip göreceğiz. Yüksek bel, göbeği de kapatan model, hala pek çok pantolonda düşük diyebileceğim bel modeller var, onları modifiye ediyorum kendime göre :)

    Nihancım teşekkür ederim canım inşallah, başarbilirsem. Kot ve spor ayakkabı insanıyım ben, öyle şık şık gezmek rahatsız ayakkabılar kıyafetlerle kendimi inanılmaz derecede bunalmış ve sıkılmış hissederim yapamam da zaten ama okulla sosyal aktiviteler arttı, uymaya çalışıyor birazda zorlanıyorum işin açığı :)

    Semi;Evet ona yakın :) piknik iptaline üzüldüm, havalarada güven olmuyor umarım akşam bizde de yağış falan olmaz :) Bu arada bana adresini yazdınız mı?

    Selen; Teşekkür ederim, ben tuhaf biriyim hem çok istiyor hemde yapınca birşeye benzeyecekmi endişesi taşıyorum galiba tembellik edip hazırını bulamadığım için böyleyim. Benimde örüp örüp kullanılmayanlar hurçlarını dolduran örgüm çok malesef. Ben yinede deneyip göreceğim bakalım. Aslında linkini verdiğin modele de benziyor.

    YanıtlaSil
  7. derya aynı örnek bende de var ipin in rengide güzel içine sinmeyen birişin devamını getirip getirmeme konusunda kararsızlık yaşamakta zor kıyafetlerini zaman içerisinde daha kullanışlı hale getirmende çok güzel önemli olan elindekileri değerlendirmek

    YanıtlaSil
  8. Bence de ipin rengi çok güzel, ayrıca modeli de güzel, ajurlu örnek mi deniyor bunlara?
    Daha ince bir iplikten fular örmüşüm kendime diye hayal ettim şimdi, pembe mesela :))
    Eğlenceli ve keyifli geçer umarım yemeğiniz ve pikniğiniz.

    YanıtlaSil
  9. Serpil; İşin devamı gelecek ama benim bozuk attığım nokta kolayca hazırını bulup giyemediğim için oldu sanırım :) tembelim yine bu aralar, hem istiyorum hemde dırdır ediyorum işte, evet eskileri değerlendirmeyi seviyorum.

    YanıtlaSil
  10. sevdiye; Teşekkür ederim evet ajur deniyor, fular hayali güzelmiş, yaparsınız belki, şu an hava parçalı bulutlu neyseki yaz yağmuru yağar geçer diye umuyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Derya`cım adresimi dün yazdım, gönderdim:)
    Tekrar çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  12. Hırkanın modeli ortaokuldayken ördüğüm merserize bluzumu hatırlattı bana.Çok severim bu modeli özellikle yazlık örgülerde çok güzel durur.

    YanıtlaSil
  13. Semi; Ben umudumu kesmiştim, heralde adres vermek istemiyor olabilir diye düşündüm, umarım beğenirsin ptesi göndereceğim kısmetse, bugüne yetişmedi :)

    Nazan; Bende çok seviyorum örmesi keyifli ve çabuk ilerliyor :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...