9 Mayıs 2012

Makaralar toplanıyor Ulus'ta ücra tuhafiyecilerde gördükçe, uzun zamandır istediğim makaralık ve hobi odası için. İnsan hep birşeyler umarak, hayal ederek ve isteyerek birşeyler yapıyor. Bazen küçük bir kısmı gerçekleşirken bazen hiçbiri olmuyor. Ama içten içe bir hazırlık var hep. Bazen zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum, gün yetmiyor. Erkenden kalkmak kesinlikle çok büyük bir avantaj ve mutluluk. Sabahın tarifi zor bir hoşluğu ve kokusu var, sabah sabah bitkiler, çiçekler bile farklı güzellikte görünüyorlar. Geçmişe ait şeylerle her daim mutlu olan ben Trt'nin eskilerden yayınladığı dizilerden şaşıfelek çıkmazı favorim şu ara, izlemediğim gün kocaman bir eksiklik hissediyorum, kimbilir kaç yıl önce izlemiştim ama şimdi yeniden izlemek tuhaf bir mutluluk veriyor bana, birşeyler yakalıyor insan izlediğim o ilk zamanlara dair. Aklımda uçuşan fikirler çok, hepsi hayata geçirilmeyi bekliyorlar ama ben çoğu zaman tembellik yapmayı tercih ediyorum, eskisi gibi de kendimi günlük işlerle sıkıştırıp bunaltmıyorum veya yapmadığım zaman rahatsızlık da hissetmiyorum. Bugün çalışkan bir günümdeydim mesela, önce yaprak sardım yetmedi aklıma üzümlü kek takıldı onu da yaptım, derken öğlen tam bir ziyafet vardı bizde. Keki sıcak sıcak sevmenin kötü yanı soğumadan kesince dilimlerin düzgün olmayışı.
Örgüme hala başlayamadım, özenince genelde böyle olur. Neresinden başlayıp nasıl yapacağımı bilemem.

4 yorum:

  1. derya bu yorum için geç oldu belki ama yazamadan edemedim çok iyi yapmışsın afiyet olsun benim içinde bir sarma yeseydin keşke geç kaldım biliyorum

    YanıtlaSil
  2. Serpil, yok geç kalmadın hala var tencerenin dibinde, yerim tabi senin içinde memnuniyetle :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de dün çalışkan günümdeydim, gün içinde o kadar yorulmama rağmen akşam eşimin istediği kurabiyeleri yaptım, saat 9da mutfaktan çıktığımda topuklarım batıyordu artık.
    Sabahın güzel ve taze bir kokusu var gerçekten de ve nasıl başlarsan güne öyle devam ediyor bence. Senin gibi sarma sardıktan sonra kek yapmaya da halim kalır mıydı bilemedim ama uzanıp bir tane almak istedim şimdi şu tabaktan!

    YanıtlaSil
  4. kitana; Şimdi okuyunca bende bir tabak hazırlayıp sunmak istedim gerçekten :) bazen hamaratlıklar yapyıyoruz böyle :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...