30 Nisan 2012

Mevsiminde en az bir kere toplamadan olmaz. Leylak kokusu en sevdiğim çiçek kokularından, salonumuzu mis gibi kokuttu. Dün okul çıkışı Çınar'la beraber topladık.
İşte boyanmış şifoniyerim. Bu defa boyamadan önce zımpara yaptım en kalın numara ile. Çizilir dediler, evet çizildi ama sonra çiziklerin de fazlalıklarını daha incesiyle aldım. Pürüzsüz bir yüzey elde ettim. Sonrasında içine boyama tüpü kattığım aşağıdaki boya ile boyadım. Sonuç gayet güzel oldu, çiziklerden eser yok boyandıktan sonra. Renk de benim İkea'da beğendiğim şifoniyerin rengine çok yakın oldu. Şimdi sprey vernikle vernikleyip sonlandıracağım işlemi.
Swing color bulamadım, iki yapı markete de sordum. Ona alternatif Wood Wood'u tavsiye ettiler. Kendisi renkli bir cila, yani yapısı çok örtücü değil ve akışkan, özellikle ham ahşapta kullanılmayacaksa içine mutlaka rengi ve boyanın kıvamını artırıcı birşey katmak gerekli bana göre. Önceden boyadığım mavi sehpa ve sandalyelerden bildiğim için hiç düşünmeden ekledim ve o şekilde boyadım.
Zımparalama kısmı işin en pis bölümü. Özellikle evin içinde yapıyorsanız, ki bende evin içinde yaptım, bir elimde elektrik süpürgesi, hem zımparaladım hem süpürdüm tozları. Kollarınızı iyi çalıştırıyorsunuz ki biraz da yorucu, bu tozlu aşama çabuk bitsin diye kendim yapıp derhal bu kısmı bitirip boyamaya geçtim. Sonuç beni hayal kırıklığına uğratmadı.

19 yorum:

  1. Günaydın;
    bahçemizdeki leylaklardan kocaman bir vazo doldurdum yanından geçerken derin derin içime çekiyorum kokuyu, çok severim çiçeklerin doğal kokusunu. Deneme çalışması güzel olmuş hiç de acemice görünmüyor. Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. günaydın :))) ilk hali en alttaki fotoda sanırım. ne kadar hoş ve modern bir görünüşe kavuşmuş, eline sağlık. yorucu da olsa değmiş bence :))) leylak kokusunu da çok severim, sokaklarda hayran hayran geziyorum çiçeklere bakarak :)

    YanıtlaSil
  3. Misler gibi leylak kokusu aldım:) Hele vazoya bayıldım. Şifoniyer ise harika olmuş. Böyle marifetli arkadaşlarım olduğu için çok gururlandım..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş eline sağlık.önceki hali nasıldı.? bende bir kaç şey boyamayı düşünüyorum ama korkuyorum iyi sonuç alamam diye.

    YanıtlaSil
  5. Off ne uğraştırmıştır, sonuç çokta güzel olmuş ama helal olsun size.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel oldu,emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. İlk foto çok huzur verici,diğerlerinde ise boyama işleminin sonucu muhteşem olmuş.Ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  8. Şifonyerin rengine bayıldım, çok güzel olmuş. İyi günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  9. harikalar atölyesi; Bahçenizde varsa çok şanslısınız biz başka bahçelerden
    topladık, teşekkürler :)

    anne kaleminden; Günaydın ne pozitif bir başlangıç Nihancım teşekkürler, değil mi bu hali kahve tonuna göre daha sıcak ve modern, Nihancım izleme leylakları yoluver birkaç dal, götür evine koy vazoya ohhh miss misss :)

    Begonvilli ev; Çok teşekkürler :)

    zeyzey; Önceki hali en alttaki resim,tozdan pek görünmüyor ama koyu kahveydi rengi, istiyorsanız ve eski halinden gerçekten sıkıldıysanız yaparsınız, en gözden çıkardığınız parçayla başlayın olduğunu görünce cesaretleniyor insan.

    sabiha; Evet epey kol çalıştırdım :) ama sonuç iyi olduğu için değdi diyorum, teşekkürler :)

    Özlemce; Teşekkürler :)

    Sihirli günce; Çok teşekkürler :)

    alonenes; Çok teşekkürler :)

    mrv; Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  10. Taze çiçek kokusu evi de evdekileri de değiştiriyor değilmi? Ben de bakınayım etrafıma, toplayabileceğim yer var mı acaba:)
    Şifonyer de baya uğraştırmış ama çok güzel olmuş, ikeanın modellerine benzemiş. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  11. kitana; Değiştirmezmi hatta bzide önce ben değişiyorum :) çok seviyorum
    hemde ne uğraştırma, en çok da zımpara olayındaki ince tozlar sinir bozucuydu, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Allahım çok hamaratsın.sana hayranım gerçekten.harikasın.çok güzel bir renk olmuş.o kedili yastığı çok kıskanıyorum ayrıca.erdoğan düğmeye gittim kumaş kalmamış:(
    gıcık oldum

    YanıtlaSil
  13. ebrulikedi; Ebrucum Şık Düğmeden aldım ben, oraya uğra lütfen geçen depodan bir top daha getirmişlerdi, büyük olasılıkla olabilir hala ellerinde.

    YanıtlaSil
  14. canım dün şık düğmeye baktım kalmamıştı .sonra bir de tekrar erdoğan düğmeye baktım.ordan aldım yarım metre.çok mutluyum:)

    YanıtlaSil
  15. bir de senin bloguna yazdığım yorumlar mailime geliyor.özel birşey mi yaptın bunun için.blogger kaldırdı ya bu özelliği.merak ettim

    YanıtlaSil
  16. Ebrucum bulduğuna sevindim, bloğuma o konuyla ilgili hiçbirşey yapmadım ama ?

    YanıtlaSil
  17. Ben sifonyer ve ciceklerden cok arkadaki kedili yastiğa takıldım. O kumaşı ankaradan buldum de de düşüp bayılayım. Nerden buldun sen onu ben istanulda bulamazken bakiim?

    YanıtlaSil
  18. Aslıcım düşüp bayılacaksan o zaman yumuşak bir zemine geç :) Ankara'da Şık Düğme'den aldım bu kumaşı, daha önce Moskova'da bir arkadaşın sitesinde görüp bayılmıştım bulursan alırmısın oralardan diye temasa geçmiştim ki bir gün aniden benimde hiç ummadığım Ankara'da karşıma çıkıverdi, Ankara kumaş alanında ilerlemeye başladı kesinlikle bu tarz kumaşlar yoktu artık ithal kumaşlar getiriyor hobi mağazaları fiyatlar uçuyor ama çok beğenince alıyoruz işte :) sevgiler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...