1 Mayıs 2012

Bugünün tatil oluşu arkadaşlarımızla biraraya gelmemizi sağladı. Nata Vega'da açılan akvaryumu gezelim dedik. Hem biz hem kuzular hasret giderdiler.
 Çok geçmeden ne zaman çıkacağız demeye başladılar.
Ortamın karanlık oluşu, flaşlı çekimlerin yasak oluşu, olsa bile parlayan camlar derken fotoğraflamak en azından benim emektarla birşeyler çekmek epey zor oldu. Manzaralar çok güzeldi. Özellikle tünel kısmı.
İlginç canlılar, güzel hazırlanmış akvaryumlar hepsi çok güzeldi. Açık bir akvaryumda bir görevli yardımıyla canlı bir denizhıyarı ve deniz yıldızına dokunduk. Atnalı yengecini o karanlıkta çok net göremesek de dinazorların da öncesinden gelen ve evrimleşmemiş tek canlı olduğunu öğrendik. Bulunmuş fosilleriyle bugünkü hali aynıymış, canlı bir fosil yani. Mavi kanının pek çok hastalık için kullanıldığını öğrendik.
Gün yine afacanlarındı, çeteleştiler ara ara başka çocuklara karşı, koştular, coştular derken güzel bir gün geçirdik.

3 yorum:

  1. duymuştum açıldığını biz de gezelim en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
  2. Ankara`da açıldığını okudum geçenlerde, hayırlı olsun.
    Çınar neden çıkmak istedi?
    Karanlık olması mı hoşuna gitmedi acaba?

    YanıtlaSil
  3. anne kaleminden; Nihancım tavsiye ederim çok güzeldi :)

    Semi; Çınar çok sıkılgan, bir iki yere baktık hemen bitti onun için, arkadaşıyla koşup şımaramadılar diye bozuk attı sanırım, koç burcudur kendisi, normalde de çabuk sıkılır zaten, belki ortamın karanlığının da etkisi olabilir bilemiyorum :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...