18 Nisan 2012

Dün güneşli hava evde durma çık sokaklara dedi sanki, bende bu çağrıya karşı koyamadım attım kendimi dışarı, mekanım belli Ulus Kale ve civarı. Kuş bakışı baktım şöyle Ankara'ya. Aslında aradığım Kaleye Bentderesi tarafından çıkışta yol üzerindeki bir başka kiliseydi. Çok güzel bir mimarisi olduğunu daha önce duymuş ben nasıl görmedim diye içim içimi yemişti, yine bulamadım fakat bu sefer kesin yerini öğrendim, en kısa sürede yine gidip fotoğrafları buradan paylaşacağım.
Kale'yi gezenler bilir, hanımların elişi ürünleri yol boyunca sergilenir, benim en çok haroşa örgülü renkli çizgili şal hoşuma gitti.
Samanpazarı'na gidince illaki gözünüze bir şeyler çarpar, üstteki kurdele değil, biye değil ne bilmiyorum ama uygun bir kumaşın kenarına, köşesine dikilince çok şirin olacağı kesin. Kalpli herşey şirin bence. Şu ara Kartopu Gonca ipleriyle çalıştığım için birde ilgimi bu çekti, artık sezon rengi eski renkler hepsini tanır oldum, bu etiketiyle de farklı, belli eski bir sezondan kalmış bir renk hemen onu da aldım, sürmekte olan battaniyelerime farklı bir renk olsun diye.

Sevgili arkadaşım Tuğba bana bir mim göndermiş. Hemen cevaplıyorum Tuğbacım teşekkür ederim. Senin cevaplarını da merakla okudum.

1-Mesleğin seni mutlu ediyor mu?
Şu anki mesleğim annelik. Elbette zaman zaman sıkıntılarını yaşasamda teraziye koyunca tüm zorluklarına rağmen çok sevdiğimi anlıyorum. Özel sektörde pek çok dalda çalışsamda en en asıl mesleğim laborant yani laboratuvar teknisyeniydim. Bu alanda çalıştığım sürede kesinlikle çok mutluydum.
2- Dilediğin meslek miydi?           
Sağlık alanı ilkokulda Kızılay kolu olduğum ve hep olmak istediğim zamandan beri hep ilgimi çekmişti. Hastane de yaptığım staj döneminde istediğim işin kesinlikle bu olduğuna karar vermiştim.
3- Yalnız mı ilişkide mi yaşamayı tercih ediyorsun?
Yalnızlığı zaman zaman hem severim hemde bir ihtiyaç olarak görürüm ama sürekli olması bana göre değil. Kalabalık ortamları her zaman sevmesem de sevdiğim insanlarla örneğin ablamla abimle birarada olmak isterim hep.
4- Tatsız durumlardan kaçınmak için yalan söyler misin? Dürüst ol!
Yalanı hiçbir zaman onaylamıyorum ne konuda olursa olsun. İnsanı çıkılmazı zor durumlara soktuğunu düşünüyorum, işin aslını konuşmak en güzeli, ama bu hiç yalan söylemedim anlamına gelmiyor tabi bende insanım.
5-Yabancı dil konuşuyor musun?
Yabancı dilim okulda öğrendiğim kadar, bu konuya ilgim ve yeteneğim olmasına karşın bu anlamda bir çabam olmadı ilerletmek adına. Bu konuda kızıyorum kendime ama hiçbirşey için geç değildir diyorum sonra.
6-Rüyandaki evde oturuyor musun? Taşınmak veya yurt dışına gitmek istiyor musun?
Rüyamdaki evde değilim taşınmak istiyorum hatta son birkaç yıldır çok çok istiyorum, umarım bu yaz kısmet olur da penceresini açtığımda ağaçlarla dolu, kuzunun koşturup toprakla haşır neşir olacağı bahçeli bir evde yaşamak istiyorum. Yurtdışı bana hep uzak bir kavram oldu, kimisinin akrabası falan vardır bizde öyle birşey hiç yok, şimdiye kadar da bir neden olmadı ama çok isterim başka bir ülkeye gitmek, görmek, gezmek..
7- Mobilya değiştirmeyi sever misin?
Hemde nasıl elimde olsa birkaç yılda bir değiştiririm herşeyi o kadar yani. Değiştiremediğimi boyar, kaplar ama birşekilde değiştiririm illaki.
8- Çevreye, hayvan korumaya hiç katkın var mı?
Çevreye katkım etrafımı temiz tutmaya çalışırım, hayvanları severim, henüz evime alıp beslediğimiz bir hayvanımız yok, değiştirdiğimiz ev hayalimizdeki gibi olursa bir kedimiz bir de köpeğimiz olacak o kesin.
9-Televizyon ve filmleri sever misin?
Çok tv bağımlısı değilim. Elişlerim ve hobilerimle vakit geçirmeyi daha çok seviyorum. Takip ettiğim birkaç şey vardır onun dışında tv karşısında fazla zaman geçirmem. Filmlerde de yapılmış güzel çalışmaları kaçırmam
sinema kuzuyla beraber hayatımızdan çıktı ama evimizde sinema keyfi yapıyoruz arada bir.
10- Bırakmak istediğin kötü huyların var mı?
Olmaz mı. En bırakmak istediğim aceleci ve sabırsız tarafım. Daha sakin ve sabırlı olmak isterdim. Birde yüze duramayan ve içimden geçenleri söyleyemediğim hallerimi, en çok başıma iş açan huyum bu çünkü.
11- Loto veya benzeri şans oyunları oynar mısın?
Hiç oynamam desem yeridir.

Şimdi adet olduğu üzere bende birkaç arkadaşımı mimlemek istiyorum cevaplamak isterlerse tabi, Anne kaleminden, Semi'nin mutlu elleri ve Proje çantası.

1 yorum:

Söz uçar, yazı kalır...