16 Nisan 2012

Yeni haftaya güne erkenden kalkarak başladım, arada bir ihmal etsem de aslında vazgeçemediğim yegane keyfimi, kahvemi içtikten sonra, erken kalkmanın verdiği uzun ve bana ait saatler için iş bölümünü hazırladım.
Ne zaman biter bilmiyorum dediğim, eskisi kadar bitirmek için hırs yapmadığım battaniyelerimden buna bir hedef belirledim, kendisi tatil battaniyemiz olacak, o zamana kadar bitmeli diyorum. Malum tatil ve yeni yerler beni adeta baştan yaratan ve hiç olmadığım kadar mutlu ve huzurlu yapan yegane neden. Zaten havalar biraz daha ısınsın tatil yazıları başlar blogda evde de kuzumla tatil planları.
Bendeki bitmek bilmez azalma, sadeleşme, hafifleme operasyonları tüm hızıyla devam etmekte. Baharla tazelenmek, düzenlemeler yapmak, evde bir süredir el atmadığımız köşeleri karıştırıp, dökmek benim çok hoşuma gider. Şu ara da köşe köşe gerçekleştirdiğim yegane ev işi, bu düzenlemelerden sonra açtığınız her çekmece ve dolabın yerli yerinde ve derli toplu görüntülerini çok severim.

Hiç okumasanız da güzel kitaplarınız olsun gibi bir söz vardır benimsediğim, çok kitap kurdu değilimdir, beni sarıp sürükleyen kitapları da pek nadir bulurum buna rağmen kendime yıllardır oluşturmaya çalıştığım bir kitaplığım var, onların varlığı, aklıma estikçe alıp bir tanesini sayfalarını karıştırmak en sevdiğim şey. Bugün kütüphanem de nasibini aldı temizlikten, rafların tozu alınıp, iyi bir düzenlemeden geçtiler.
Kuzumla artık evde ayrılıyoruz babamız bırakıyor okula, baktık biz ayrılmakta zorluk çekiyoruz birde böyle deneyelim dedik ve bu yöntem işe yaradı. Kapıdan öpüp kucaklayıp, koklayıp yolluyorum, görebildiğim her pencere ve balkondan arkalarından bakıyorum. Evde biraz oylanıp işler bitinceyse, hemen düşüyor aklıma, çok özlüyorum. Kendine ait zamanlar güzel, Çınarsız olmak kötü, okula gitmesi güzel, özlemek kötü.. hayat..
Görüp vurulduklarımla,  ulaşamadıklarımı da peçetelerle oluşturduğum metal kutular yelpazesi dolaplarımı doldurmaya devam ediyor. Azaltıp önüne geçemediğim konulardan, peçete yapıştırdığım mama kutuları en işlevsel kullandıklarımdan, ister saksı, ister kalemlik ne olarak kullanmak istersek.
Şu ara blogları gezerken keçeler özellikle çarpı işleri göz kırpıyor bana. Maymun iştahlı olmayacağım desemde şimdiden iki battaniye ve araya aldığım kutu boyamalara rağmen acaba etaminden farklı olarak ketene işlemeyi denesem mi, aklımdaki keçe aksesuarlara da bir el atsam mı diye düşünmekteyim.

11 yorum:

  1. Bayılıyorum ben sizin bloğunuza.Ne zaman açsam hep rengarenk birşeyler var.İnsanın gözü gönlü açılıyor.En azından benim öyle oluyor :)Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. biz kreşle yollarımızı ayıracağız bu aydan sonra. bakalım hayırlısı. tam da okula gitmesi gereken dönemde. ama zorlayarak da gönderemem ki.

    her bir kare süper. keşke ben de evimde olsam her köşesini keyfimce düzenlesem. yeni şeyler yapsam ruhumu harekete geçirsem.

    YanıtlaSil
  3. kahvenin kokusu geldi buralara kadar,gidip yapayım kendime köpüklüsünden canım istedi,
    :)
    ne rahatlatır biz kadınları temizlenen ve düzenlenen ev öyle değil mi?
    güzel bir gün dilerim,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Şantiyenin gülü; Teşekkürler..

    Nazlı; Çok teşekkürler :)

    Nihan; Teşekkürler. Çalışıyorsunuz sanırım, vakit bulduğunuz her an kendinizi rahatlatacak veya mutlu hissettirecek ne varsa yapın, bazen çok zor dediğimiz şeyler için fırsat ayratırsak sonuçta mutlu olan biz oluyoruz, naçizane fikrim :)

    Sevgilerimle; Afiyet olsun, rahatlatmaz mı en sevdiğim şey :)

    YanıtlaSil
  5. Deryacım çok şükür sayfanda herhangi bir sorun görünmüyor blogda ve evde güzel bir temizlik ve düzenleme yapılmış sanırım..Kutularına bayıldım ellerine sağlık canım güle güle kullan.. bende de epeyce birikti bu teneke kutulardan..bu aralar çok tembelim çok kenarda köşede beni bekleyen öyle çok iş var ki:))

    YanıtlaSil
  6. Teneke kutulara bayıldım Derya,renkleri harika.Bİr süredir girmemiyordum Mete, bloğunu izlemenin verdiği keyfi özlemiştim..

    YanıtlaSil
  7. Marifetane; Çok teşekkür ederim bana haber verdiğin için, tembellik geçici arada bir uğrayıp gidiyor, sende yakında girişirsin birikmişlere :)

    Nazancım, daha dün aklımdan geçtin nerelerde hiç yayın yapmadı son zamanlarda diye, herşey yolunda inşallah, çok ihmal etme gözlerimiz arıyor seni :), çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. ohhh ne güzel ya temizlikler yapılmış kahveler hazırlanmış...ellerine kollarına sağlık deryacım ...birileri beni dürtsün benimde bitmek üzere olan bahar temizliği yapmam lazım....:)

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir anne, çok hamarat bir kadınsın sen; özenilesi.
    Huzur ve sağlık diliyorum; gönlünden geçen herşeyi yapabilmen dileğiyle.

    YanıtlaSil
  10. Çok şık olmuş bu kutular. Ben de bu şekilde bir çok kutu değiştirdim. Sizinkilerden de biraz fikir alayım....

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...