11 Nisan 2012

Bazen tembellik etsem de genellikle sağlıklı birşeyler yemeye gayret ederim. Şu ara sık dışarı çıktığım için bazen vakit yetersizliği ve uygunsuzluğu nedeniyle hazır birşeyler tüketmek zorunda kalıyorum. Ama sonrasında mutlaka yararlı olduğunu bildiğim birşeyle devam ediyor gün. Birde çaydaki şekeri bırakabilsem şahane olacak.
Aldığımız çiçeklerden en azimlisi Çınar'ın menekşesi çıktı. Şakayık yapraklarını indirdi yere, tomurcuklar patlamış olsada açmaya hiç niyeti yok gibi, sümbülü de ha bugün ha yarın açacak diye beklemekteyiz hala.
Tunalı da yağmurlu bir gün. Mağazaların önlerinde sürekli değişen müzisyenler, akordiyon çalan, gitar çalan gençler son turda saksafon çalan bu müzisyeni gördüm. Canlı müzik eşliğinde Tunalı turu, ilginçti.
Felekten bir tatlı çalıp vicdan azabı içinde mideye indiriverdim. Vicdan kısmı kuzu yanımda olmadığı içindi.
Evdeki ip yığınları ve bomboş ben birşeyler yapmalıyım dedim. Karar verdim çok çok hoşuma giden birşey olmadıkça örüp öreceğim son battaniye olmak üzere ve elimdeki ipleri eritmek maksadıyla aşağıdaki battaniyeden başlamaya karar verdim, fotoğraf buradan. Yukarıdakilere, biri elimde devam eden renkli kare motif birde yeni başlayacağım olmak üzere iki tane daha eklenecek. Yastık belki ara ara yine örerim, hediye etmeyi de değişik değişik kullanmayı da seviyorum.
Bendeki Cath Kidston aşkı şişe kapaklarını bile boyattı, tamam CK sevgisi bir yana ama ben ne kadar vakit darlığı yaşıyorum desem de aslında bu yoğunluğa rağmen birşeylerle uğraşmadığım için ne kadar sıkıldığımın bir kanıtı sanırım şişe kapaklarıyla uğraşmam, kapakları önce boyadım, peçeteleri yapıştırdım ve magnetler hazır. Sonra bir baktım ki elimden kurtulmuş bir teneke kutu daha buldum mutfakta, derhal ona da yapıştırdım yeni peçetelerden, bu sefer çok düzgün olmadı ama eski halinden daha iyi olduğu kesin. Kapaklı kutularda yaşanan boyandıktan sonra kapanamama sorunu yüzünden bu sefer kapağın oturacağı kısmı boyamadım.

Not: Gülşah hanım, kargonuz 10 Nisan'da yola çıktı ptt kargo ile. Ptt kargoya önceki bir yazımda verip veriştirmiş olsam da artık aps sistemi ile sorunsuz gitmeye başlayınca ve tabi makul fiyatları nedeniyle yine çalışmaya başladık. Sorunsuz demeye aslında hala korkuyorum dilimi ısırayım ben yinede, sizin kargonuz da kazasız, zamanında ulaşır inşallah. 

22 yorum:

  1. günaydınn,
    ah!bu şekerden vazgeçebilmek kolay olsa,bir bardakta 3şeker kullanıyorum ben,bu yüzden de fazla çay tüketmek istemiyorum.
    ama şekerli olan her şey makbul benim için,
    keyifli bir gün diliyorum
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. sevgilerimle; Evet pek kolay olmuyor, şimdilerde çayıma tarçın çubuk koyuyorum sıfır şekersiz içmeye göre daha iyi gibi tavsiye ederim, sizede keyifli günler..

    YanıtlaSil
  3. Şeker yerine bal koymayı denediniz mi? Hiçbir şey o şeker tadını vermez ama yavaş yavaş bu şekilde bırakabilirsiniz belki..Tunalı'yı özledim, inşallah haftaya geldiğimde orada gezmek ve Kıtır'da kokoreç yemek için zaman bulabilirim.Sizin kuzunuzun o fotğrafına bittim ben, 41 kere maşallah!Bu arada magnetler de kutu da çok şirin olmuş.

    YanıtlaSil
  4. kitana; Balın sıcak şeyler içine katılması yapısının bozulmasına neden oluyor diye biliyorum aklınızda bulunsun, ılık şeylerin içine katılmalıymış. Bende tarçın çubuk kullanıyorum o da fena değil ama yılların alışkanlığı kolay olmuyor tabi vazgeçmek. Buraya geldiğinizde hava güneşli olur umarım, zira dün pek keyifsizdi. Çok teşekkkürler :)

    YanıtlaSil
  5. ben şekere çay eklemiyorum da ne oluyor ki? tabak tabak tatlı indiriyorum mideye.

    YanıtlaSil
  6. En çok magnetleri sevdim ben.Çok şeker olmuşlar:))
    Bu arada battaniyeleriniz harika gözüküyor.Ve bu yeni modelde öyle.Hem yapımı kolay hem de çok hoş..

    YanıtlaSil
  7. Ben de bir Cath Kidston ve puantiye aşığı olarak düşündüğüm fikirleri bu sitede bulunca çok hoşuma gitti çalışmalarınız. Gazoz kapağı magnetler de çok hoş olmuş. Ayrıca oğlunuzla Ankara kazan siz kepçe hallerinize bayıldım :) benim oğlum hayatta bu kadar çok gezmez, maşallah size :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. BÜTÜN YAZIYI OKUDUM RESİMLERE TEK TEK BAKTIM AMA EN ALTTAKİ YAKIŞIKLIYA BİTTİM YAPTIKLARIN ÇOK HOŞ AMA ONU TEK GEÇERİM CANIM YA YERİM BEN SENİ ÖNLÜK NEKADAR YAKIŞMIŞ SANA ALLAH BAĞIŞLASIN .

    YanıtlaSil
  9. Nihan; Olsun çaydaki şekeri almıyorsunuz hiç değilse kar kardır değil mi ama :)

    sihirli günce; Çok teşekkür ederim, ilk elim değdiğinde başlayacağım inşallah :)

    hatice; Çok teşekkürler. Aslında gezerken herşey tozpembe olmuyor ama ben gezmeyi seven birisi olduğum için çıkan hadiseleri tolere ederek, orta yolu bularak falan anlaşıyorduk bir şekilde :)

    Sevgili Mevdoş hanım, elbette başyapıt kuzumdur sonuna kadar katılıyorum size :) çok teşekkür ederim.Hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın allahım hepsine amin diyorum...

    YanıtlaSil
  10. BUGÜN,YARIN GELİR OZAMAN KARGOM EVDEYİM ZATEN SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM ELLERİNİZE SAĞLIK,OĞLUNUZA VE SİZE SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  11. bende sekersiz icmezdim ve tatliyi cok ama cok seven biri olarak yaklasik 15 yildir sekersiz cay icmekteyim..:)) bir kac gun zor oluyor ama bak sonralari iste cay buymus diyorsun..:))..

    Battaniyelerinize bayiliyorum, sayende bende orguye merak sardim...:))..bebise bir battaniye yaptim, patik, su an kapsonlu bir hirka yapimindayim...sonra bardak altliklari..vs.vs...seninkiler kadar guzel olmasada yapmaya calisiyorum...

    cok uzun yazdim...:;)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Gülşahcım, bizdende sevgiler size :)

    Rozerin'in annesi; İşin tuhaf yanı benim öyle birkaç günde bırakamayışım ama umutluyum şekersiz günler için :)
    Örmek iyidir, terapidir evde güzelliklerdir, merak ettim yaptıklarınızı, eminim çok güzel olmuşlardır o kadar emek vermişsiniz, ellerinize sağlık, bu arada uzun yorumları severim rahat olun :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Canım merhaba;
    valla senin yazıları okuyunca ben de enerji doluyorum bişeyler yapmak için. Yine ne güzel bir yazı hazırlamışsın. Tunalıyı da pek özlemişim ya ne güzeldir tunalı bahar aylarında ahh ahh. Keşke hemen şimdi ışınlanabilsem buradan. Ben de önceleri çayımı iki şekerli içerdim ve asla şekersiz içemem derdim. Ama şimdi diyet yapıyorum ya valla 2.5 ay kadar önce bi gazla bıraktım şekeri. Şimdi şekersiz içiyorum çayı bir gün bile kaçamak yapmadım ve kendime şaşırıyorum hala çok fazla zevk vermiyor gibi geliyor ama gene de başardım sen de yapabilirsin ben yapabildikten sonra:):)sadece türk kahvesinde 1 şeker kullanıyorum onu şekersiz yapamadım çünkü kahve sanırım acı olunca ağır geliyor. Sen de denemelisin çay olayını azcık gayret etsen bırakmasan valla şıp diye olur bak gör:)öptüm kocaman. bu arada çiiiizzkek harika göründü yarın ben de yapacağım yeniden:)sevgiler

    YanıtlaSil
  14. yorumlara katılıyorum :)sevgiyle kalın bana da beklerim

    YanıtlaSil
  15. Arasıra mideyi şenlendirmek lazım dimi ama.fotolar çok keyifli.bitiyorum sizin örgülere.bende devam edeceğim battaniyeme nasıl olsa siparişler bitti.mutlu bir çarşamba olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  16. ismihan; Teşekkürler..

    Smilena; Öyle valla :) bu blog örgüde gaza getiren blogdur zaten. Merak ediyorum battaniyenizin bitmiş halini, eve sıcaklık getiriyor el işi örgüler, ben çok seviyorum, çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  17. Memlekete gidip dönerken valizler dolup taşıyor. Giysi, oyuncak, gıda, kitap vs.. Sayende üstüne bir de yünler, yumaklar ve de şişler, tığlar eklenecek. Yapılır mı yahu, ah senin şu battaniyelerin yok mu, kilo sınırını aştıracaksın bana :)).

    İçtiğimde iki şekerle içen ama fazla çay içmeyen ben, bir gün baktım ki büromda çok fazla içmeye başlamışım. Müvekkillerle ve çalışırken... O kadar şekerle ne yapar vücut? Ani bir kararla bir hafta kadar tek şekerli sonrasında da şekersiz içmeye başladım. Derlerdi de inanmazdım. İyi demlenmiş bir çayın tadını şekersiz daha iyi anlıyor ve daha iyi tadını ala ala içiyorsun.

    Bu arada Tunalı bir zamanlar, 3 gün boyunca keyifle gezme fırsatı bulduğum San Francisco sokaklarına dönmüş.

    Paylaşımlarının devamı dileğiyle...

    YanıtlaSil
  18. Defne; Hep diyorum yine diycem bu blog örgüde gaza getiren blogdur :) örmek güzeldir, rahatlatır, meşgul eder, eve güzellikler kazandırır. Kolay gelsin şimdiden, çayda şekeri bırakmada darısı başıma olur inşallah, teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Tuğbacım aynıymışız, bende iki şeker kullanıyorum şekersiz çayı ise içmemeyi tercih ediveriyorum, kahvede aynıyız yine tel şekerli yapıyorum onu şekersiz yapmaya çalışmadım hiç, senin çiiz kek de harika görünüyordu zaten, şimdiden afiyet olsun canım, yaz buluşmasını gerçekleştirebilirsek ankara kazan biz kepçe, bir uşus bir kızılay ordan tunalı yaparız inşallah :) bende öperim, svegiler canım ;)

    YanıtlaSil
  20. Neee benim Tuğbam ile yaz buluşması mıı? Yazın ben de oralarda olacağım duyurulur :)).

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Defne; sizde katılırsınız o halde :) ne güzel sizinle de tanışmış oluruz böylece ,sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. merhabalar
    baddaniyelere bayildim
    ellerine saglik
    hepsi guzel,civilcivil
    bende blogumda tigla yapilmis yatak ortuleri yayinlamistim
    bakarsan sevinirim
    belki fikir verir,,,
    kolay gelsinnnnn

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...