7 Mart 2012


Okulda üçüncü günümüzü de bitirdik. Sabah yine ağlamaklı olup sarıldı bana. Aslında benimsedi sanki  ama bir ihtimal deyip şansını deniyor gibi, çünkü ben çıktıktan sonra hiç uzatmadan ortamda ne yapıyorlarsa devam ediyormuş. Dönüşler keyifli, geze geze geliyoruz eve, bugün kırtasiyede rastladığımız bantlar, buldukça dayanamayıp alıyorum, henüz bunlarla yaptığım birşey olmasada.
Miskin günler ve saatler geride kaldı sanki, sabah erken kalkıyor, dolayısıyla akşam da erken saatlerde uykuya geçiyoruz. Çınar'ı okula bırak, eve gel, ortalığı toparla, birşeyler atıştır derken öğlen oluyor, haydi Çınar'ı almaya git, eve gel, uykuya yatır, kalkınca yemeğini hazırla derken saatler akıp gidiyor. Elişi elişi diye yanıp tutuşan ben şimdi ne örsem ne diksem diye düşünmeye dahi vakit bulamıyorum. Aslında iyi de oluyor çünkü yapılacaklar ve örülecekler bitmişti benim için. Bundan sonra yaptıklarım kendimi tekrar olacaktı. Şimdilik böyle ama yarın öbür gün tutar yine birşey örmeye veya dikmeye kalkarsam kimse şaşırmaz sanırım.
Dün yer elması kavurması yaptım. Seviyoruz faydalı diyerekten tüketmeye çalışıyoruz. Sebzeleri de meyveleri de mevsiminde tüketmeye çalışırım, kış ortası biber kızartan, patlıcan kızartanlar var, apartman burcu burcu kokuyor zaman zaman, bu anlamda kış sıkıcı tabi bizim için, lahana, karnıbahar, pazı, ıspanak, pırasa derken çok da cazip yemekler çıkmıyor ortaya.
Bugün kaçamak günü, sabah radyoda dinlemiştim tatlılar insan beyninin bilmem neresini uyarıyormuş tıpkı uyuşturucular gibi ve bağımlılık yapıyormuş, mantıklı geldi, nitekim şu koca torba çikolatayı kafaya dikmemek için zor tutuyorum kendimi, biliyorum hiç almamalıydım.

11 yorum:

  1. Herşey yolunda, çok güzel.
    Her geçen gün kuzu için de çok eğlenceli ve dolu dolu olacak eminim ;-)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kuzunun okula alışmasına çok sevindim.Sizin içinde farklı bir dönem oldu böylece.
    Chokella benim en zayıf yanım.Aldığımda dediğinizi yapıyorum çünkü hepsini yiyorum ve kendimi tutamıyorum:( O yüzden almıyorum :(
    Ama bi kaçamaktan bir şey olmaz:)Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Son günlerdeki sıkıntın, kuzu okula başlayacak diye olmasın? Ayrı kalma sendromu. Ben de Şimal' i kreşe vereceğimde yaşamıştım. Neyse iyi ve neşeli olmanıza sevindim.

    Şu bantlardan ben bulamıyorum buralarda. Başka mahallelere açılmalıyım.
    Arkadaki baykuş nedir?

    YanıtlaSil
  4. canım benim inşallah çınarcığım alışacak okuluna..daha mutlu gidecek..çikolata sever biri olarak bende katılıyorum bu görüşe bence bağımlılık yapıyor hemde çok. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ececim, inşallah ben ya hiç istemezse diye ütopik düşünüyordum yine, alalhtan öyle olmadı, çok teşekkürler :)

    tuğçe; Çok teşekkürler, evet birşey olmaz deyip içimi rahatlatıyorum sayenizde :)

    proje çantası; Yok onunla ilgisi yok aslında tabi o da meşgul ediyordu beynimi ama başka başka nedenlerdi, neyseki o nedenleri düşünecek vaktim de yok artık :) arkadaki baykuş bana gelen bir hediyenin kutusu.

    Fatmacım, haklısın çikolata bağımlıları çok gerçektende, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  6. Canım gene güzel haberler aldık senden sevindim. Yer elmasını ben de severim zeytinyağlı pek güzel olur. Desenli bantlara bayıldım demek kırtasiyelerde de bulunuyor artık. Ayy keşke hep olsa da görüp görüp yabancı sitelerde iç geçirmesek. Arkadan bakan da bir baykuş gördüm sanki ben? Hiç kaçmıyor gözümden:):):)ben de nutellaya kafamı sokmak istiyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Tuğbacım, yine ortak beğenilerimiz var öyle görünüyor, bantlar bizim mahalle kırtasiyesinde bile varsa heryerde vardır diye düşünüyorum, evet doğru gördün baykuşlu bir kutu, çok sevdiğim bir arkadaşımın hediyeleri onun içinde gelmişti, hediyeler ayrı güzeldi, ambalajı kutusu ayrı bende çok sevdim ve masama koydum kutuyu :) ahh nutella ahh... ;)

    YanıtlaSil
  8. Ben de mevsiminde tüketirim meyve-sebzeleri Derya`cım.
    Şaşırıyorum insanları markette kış ortası çilek, patlıcan alırken görünce...Çocuklar mevsim sebze-meyvelerini öğrenemiyorlar, her mevsim her şey var, ben anlatıyorum neler yazın çıkar, neler kışın...
    Çınar iyi gidiyor okulda demek ki. Ağlamalar yavaş yavaş azalıyor, iyi bir işaret. İçerde ağlamıyorsa zaten sırf anneye naz olsun diye ağlama seansı olur, o da geçer bir süre sonra.
    Bantlar çok güzel, bayıldım. Benim de bir kırtasiye ziyareti yapma vaktim geldi sanırım:)

    YanıtlaSil
  9. Semi; Aynen bazen bizdede oluyor kışın olmaz dediğim birşeyi ama var ben gördüm diyor :) Yavaş yavaş alışıyoruz, ilk ciddi ayrılışımız, kimselere bırakmadım, zaten blogdanda biliyorsunuz nereye gitsem hep yanımdaydı, dolayısıyla biraz zorlandı tabi, kırtasiyeleri seviyorum, hayret ediyorum böyle şeyler buluncada, sizin bulacağınız güzellikleride merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Derya'cığım bantları bir cam vazonun dışına sıra sıra kaplarsan o desende bir vazon olmuş olur.. Nacizane bir öneri.. sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Pasaklı kraliçe; Süper fikir çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...