14 Mart 2012

Eteklik kumaşlar yavaş yavaş toplanıyorlar ama hala benim dikiş bilgim sıfır. Araştırıyor ancak beni şu dönemde kayda alacak bir kurs bulamıyorum. Önümüzdeki günlerde giyilecek kumaşlar olmadıkları için aslında çok da acelem yok, kendi sabırsızlığımı saymazsak. Etek, etek diyorum ama aslında çok da etek-elbise insanı olmasam da kumaşlardan ötürü en güzel etek olur diyorum. Her zaman bir jean bir bluz kolayıma gelsede, renkli çoraplarla farklı bir görüntü yaratmak, kafama göre takılmak istiyorum.
Her akşam bir-iki motif derken devam eder mi, diye pek de emin olamadığım örtüm devam ediyor.
Bir soluk ev işi- dikiş ve örgü derken tembelliği de hiç ihmal etmiyorum. Herşey hızlı gelişip hızlı bitmeli havalarında tezcan biri olarak bazen lattemi alıp camdan uzun uzun bakmak, hiçbirşey yapmaksızın sadece izlemek veya uzatıp ayaklarımı tv'de zaplayarak kafamı dağıtmak adeta bir ihtiyaç şeklinde kendiliğinden gelişiveriyor.
Bugün Ankara ara ara yağışlara teslimdi. Şemsiyesiz çıkan ben öylece okula doğru ilerlerken sırılsıklam olunca geçen yıl hususi yağmur altında bulunmak ve ıslanmak üzere dışarı çıkışımızı hatırladım, arasında dağlar vardı bugünle, ben şimdi bir yere yetişmeye çalışıyor, istemediğim halde ıslanıyor, çevredeki çamur ve sulardan da nasibini alırken bırakın yağmuru sevmek ve keyfini çıkarmak adeta nefret eder oldum. Zaman ve ortam çok şeyi değiştiriyor.

10 yorum:

  1. selam,
    bence bu kumaşlardan sadece etek düşünmeyin bu ve bunun kırmızı siyahını aldım ben de..spor ceket dikmek için ,işe bile kotla gittiğim için etek diksem bile giyemeyecektim..üstelik dikiş bilgim de fazla yok .evde kırlent bez çanta(kim ilham verdiyse artık:)) kızıma ufak tefek etek ,jile vs. dikebiliyorum.bu kumaşların birini kestim hatta ,evdeki reglan kol bir hırkamı kalıp olarak kullandım.kup yok,pens yok..geniş ve kısa kollu,sıfır yaka,önden kocaman tek tahta düğmeli bir ceketim oldu.boynuma fular takarım diye düşündüm..bu tip ceketler kotlarla pek moda bu sene..tek sorunum astarlama ,ona cesaret edemedim..ama ben bu kadarını yaptıktan sonra siz haydi haydi yaparsınız...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. kumaşa bayıldım canım.ben bu tarz kumaşları çok severim bir trençkotum vardı bu kumaştan.kilo alınca verdim delimiyim ne.zayıflarken içim gitti şimdi..örgü güzel gidiyor bence devam edeceğini düşünüyorum.
    dün gece yoldaydık yağmurdan yolu göremiyorduk.kendimi öyle sıktımki eve geldiğimde halim kalmamıştı.bazen sevdiğimiz şeyler korkutuyor.sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  3. Derya hanımcımm nasıl özendim nasıl anlatamammmmm :( ay vallahi bu aralar bende böyle hiçbirşey yapmasamda sadece örgü tv kahve keyfi yapsam ahh ahh :(

    YanıtlaSil
  4. eteklik kumaş için size burda dergileri öneriyorum. bir de ismek kursları :) gidin etek dikmeyi öğretin diyin öğretirler :)

    YanıtlaSil
  5. Örtünün renkleri çok güzel, bence devam et Derya..

    YanıtlaSil
  6. keyfin bol olsun deryacım...hep ev işi çekilmiyor doğrusu bende zaman zaman kaçamak yapıyorum senin gibi...okul ve ev arasında koşturmacalar sana iyi geldi sanki...:)

    YanıtlaSil
  7. Kumaş gerçekten güzelmiş, tam eteklik-elbiselik. Aslında biraz dikiş bilgisiyle Burda`nın basit modellerinden dikilebilir. Cepsiz çok alengirli olmayan...
    Arada tembellik iyidir, keyfini çıkarın:))

    YanıtlaSil
  8. kalıp çıkarırsın burda dergilerinden dikersin.. yeteneliksin şekerim zorlanacağını sanmıyorum :)

    YanıtlaSil
  9. ebru; Ama benim bilgim gerçekten sıfır sadece çanta ve yastık dikebiliyorum, ceket benim için çok ütopik olur, sizi tberik ederim kanımca benden daha öndesiniz dikiş konusunda en çok da kumaşı ziyan edicem diye korkuyorum onun için kurs şart yada bir bilen almalı yanıma ancak öyle :)

    Fatmacım, benimde verip pişman olduğum şeyle rçoktur huyum kurusun bir köşede bekleyenler beni hep dürterler sığdıramam biryere, kesinlikle katılıyorum bende nefret ettim yani.

    kahve çekirdeğim; yaparsınız, herşey bizim elimizde çünkü, evet belediyenin kurslarını diyorsunuz sanırım, böyle orta bir vakitte de alırlar mı acaba kursiyer.

    Nazancım edeceğim inşallah, öyle elim değdikçe gidiyor şimdilik :)

    tack; Aminnn :) özellikle ben son zamanlarda temizlikmiş vs hepten kaçar oldum, güzel tesbit, hiçbirşey yapmasam bile git-gel gerçekten iyi geliyor :)

    semi; değil mi ama, gerçi ben işi biraz abartsamda nasılsa toparlanırım bir ara :)

    nilgün komar; teşekkür ederim güvenine, nedense birtek kendime dikişte böyle zorlanıyorum, onun dışındakileri uyduruver gidiyor :)

    YanıtlaSil
  10. ipinizin renkleri çok hoş. markası ne acaba?

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...