Haftasonu

Haftasonunu hamur işi olmaksızın geçiremez oldum, bu gelenek tartıda göreceğim artışlardan sonra eminim bozulacaktır. Bu sefer instant maya ile haşhaşlı börek yaptım. Yaş mayadan daha güzel sonuç verdi bence. Tamamıyla karma ve gözkararı, belli bir tarife bağlı kalmaksızın yaptığım hamur şöyle; bir paket instant maya, süt, biraz şeker, biraz tuz, margarin, çok az sıvıyağ ve un ile yoğurdum yaklaşık 1 saat dinlendi hamur sonrasında, yağlı tepsi içinde ufak hamur bezelerini yağ ile açıp içine haşhaş sürdüm, rulo yapıp keserek, yağlı kağıt serili tepsiye dizdim, üzerine yoğurtlu yumurta sarısı sürüp susam serptim, üzeri kızarana dek pişti.
Yuvarlak örtümün bitmesine iki sıra kalmıştı ki ipim bitti, dün örgümü öremedim, bugün kaldığım yerden devam. Retro "home sweet home" yazısını print ettirip çerçeveledim. Kendisinin net ve büyük bir ebatını bulamadım ama corel programı sağolsun, biraz boşluklara puantiye ekledim, kenarlardan da çekiştirince bu halini elde ettim. İpimi alana kadar bu arada daha önce de denediğim örgü oyuncak denemelerine bir yenisini ekledim. Tıpkı battaniyelerde de olduğu gibi, kalın ip örgü oyuncakta da güzel sonuç verdi, özellikle kulaklarda. Bir bebişin ilk oyuncaklarından biri olacak, araya birde tutaç.
Mutlu haftasonları dilerim....

6 yorum:

  1. Hele kışın hamur işine düşkünlüğümüz artıyor zor tutuyoruz kendimizi.Elinize sağlık.Emeklerinize söyleyecek sözüm yok herzamanki gibi güzeller.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Aman sakın boş durma, dinlenme..Maazallah ;-))

    YanıtlaSil
  3. ay çok şükür msjımı yazabildim bu kaçıncı msjdır gitmiyor çınar ne kadar büyüdü farkındamısın maşallah yuvarlak örtün güzel görünüyor eline sağlık sen bitide bende deneyeceğim

    YanıtlaSil
  4. çekilişleride kaçırdım tabiki dimi

    YanıtlaSil
  5. jale; Evet nedense kışın üşümemek için vücut biraz depo yapıp yağlanmaya mı çalışıyor diye düşünürüm hep, yazın asla bu kadar istemiyor çünkü insan :) çok teşekkürler..

    Ecehan; :)

    perice hayaller; büyüyorlar evet, bazen büyü artık desemde, bebeğim diye seviyorum hala :) tamam sizede kolay gelsin şimdiden merakla bekliyorum..
    öyle gibi, mart ayını kaçırmayın derim :)

    YanıtlaSil
  6. ne becerikli hatunsun sen yahu...
    Maşallah sana :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...