29 Şubat 2012

Nereye gidersen git kurtulamayacağın tek şey düşüncelerindir denir ya, ben buna rağmen nerede bir küçük kasaba hayatı, nerede bir şehir yaşamından uzak bir yaşayış görsem yapışır oldum ekrana, uzak yerlere gidip eşimle çocuğumla oralarda yaşamak, en az gitmek istediğim yer kadar uzak hayaller şimdilerde bana ama olsun düşünmesi bile mutlu ediyor, huzur veriyorsa düşünmek fora, unutmadan birde denizi olmalı mutlaka. Birazcık bunalınca atmalısın kendini sahil kenarına.
Dün bir tencere yoğurt mayalayıp, patatesli tam buğday unlu ekmek pişirdim. Dışarıda kar tüm hızıyla doldurmaya devam ederken sokakları, doğrusu ikinci defa evden çıkıp yeni baştan paltoları, botları, eldivenleri, atkıları kuşanıp dışarı çıkmak çok zor geldi.

Reklamlarını görmüşsünüzdür Latte'nin. Beni de cezbeden reklamdaki görüntüsüydü ama tadı da güzelmiş, geriye reklamdaki gibi bir fincan edinmek kaldı, eminim onunla içmek daha keyifli olacaktır, pek bir zarif duruyor çünkü. Türk kahvesinden sonraki ikinci vazgeçilmezim olacak gibi.

8 yorum:

  1. Emaye tencerelerin pek güzelmiş:)çok severim ben de nostaljik.
    Benim de kaçmak istediğim zamanlarım oldu.gidemediğime göre bulunduğum yeri değiştirdim.Beni mutlu edecek şeylerle doldurdum etrafımı Ve sevmediğim herşeyi uzaklaştırdım kendimden ve düşüncelerimden..

    YanıtlaSil
  2. Ah Derya kuzusu hepimizin derdi ve hayali değil mi, büyükşehirlerin dışında bir yerde yaşamak. Ben lisedeyken hocalarımızdan bir tanesi hep, keşke hiçbirşeyden haberi olmayan herşeyden uzak bir köyde yaşayan köylü olsaydım derdi. Ben hemen muhalefet olurdum. O da bana "benim yaşıma geldiğinde anlayacaksın" derdi. Hem de nasıl anladım onu fazlasıyla da.
    Ruhum bazan o kadar sakinlik istiyor ki....
    Sağlıkla kalın. Bu arada çaydanlık ve tencereyi çok beğendim. Keyifle kullanın.

    YanıtlaSil
  3. O mavi çaydanlık nerden öyle..? :)

    YanıtlaSil
  4. Hepimiz zaman zaman kaçmak küçücük bir sahil kasabasında yaşamak isteriz.Ben eşimin mesleği icabı oralardan geldim.O yüzden kaçma isteğini çok daha yoğun yaşıyorum.
    Ama insan isterse yaşamak zorunda kaldığı yerlerde de mutlu olabileceği birşeyler bulabiliyor.
    Sağlıkla ve huzurla kalın..

    YanıtlaSil
  5. modabahar; Teşekkürler, bulunduğumuz yer bir yere kadar değişiyor, o yerden sonra daha fazlasını istiyor insan bilmiyorum ben öyleyim en azından. Sevmediklerimizi uzaklaştırmaksa yapabilene müthiş birşey, gerçekten..

    Dilek; Bu da yaş evresi sanırım, önce güzel bir ev eşyalar, yüksek binalar mağazalar istiyorsun hayatında, sonra bir köyde sedir üstünde oturmak isteyip asıl mutluluğun ne olduğunu anlıyorsun, teşekkürler..

    Asortik krep; Annemden :)

    Ayfer; Bulabilmek ümidiyle o halde, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Bodrum turgutreis ve kadıkalesi tavsiyemdir.Tabii bir müddet sonra özellikle kışın sıkılmazsanız ?
    FATOŞ

    YanıtlaSil
  7. Yoğurt mayalamak şu sıralar benim de en sık yaptığım iş mutfakta:)
    Çocuklar da çok sevdi bu olayı...
    Ekmek bazen ben de mayalıyorum.
    Patatesli tam buğday unlu ekmeği merak ettim ama, bir ara yazar mısınız tarifini?

    YanıtlaSil
  8. fatoş; Yok sıkılmam diye düşünüyorum ama kesin konuşmamak lazım, denemeden bilemeyiz ama isterdim doğrusu denemeyi.

    Semi'nin mutlu elleri; benimki unu değiştirdiğim için galiba pek iyi olmadı tarifi şuradan almıştım;
    http://40firinekmek.com/patatesli_ekmek.htm
    beyaz unla deneyin derim, o halini daha çok sevmiştik biz, yoğurdu kendim yapınca çok seviyorum bende.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...