19 Ocak 2012

Kurşun mu döktürmeli ne yapmalı bilmiyorum. Virüsler sanal ve gerçek herşekilde külliyen peşimizdeler. Bilgisayarımda nasibini aldı ve o da virüslerle boğuşuyor, şimdilik allaha emanet gidiyor bakalım. Evdeki yarım işler enkazına eklenir mi bilmem ama iki yeni işe daha başladım. Vakit aslında hiç yok, bendeniz mutfaktan kaçar, evi geçiştirir hallerdeyim. Bir elimde mendil sürekli kuzunun peşinde burun silmekteyim, hasta nazı çekip, bolca oyun oynamaktayız, yani boş vaktim hiç yok. Buna karşın öyle bir özlem ve istek varki bende sanki yıllardır elime bir iş almamışcasına, o denli bir hevesle örmek istiyorum.
Bir odada tek renk örgüm var, kaçamak gelip gidip bir-iki örüyorum. Sonlandıracağım illaki, hayalimdeki gibi olur olmaz bilmiyorum ama bitirmek istiyorum.
Kuzuyu boyalarıyla haşır neşir olması için ikna ediyorum ki, arasıra oyun çemberinden çıkabileyim.
Gerçek ev hapsini bu hafta yaşadık sanırım. İlk defa karın o lapa lapa yağışı mutlu edemedi bizi. Kuzum hastaydı, o merakla bekleyip hayalini kurduğu karlı günler planlarının hiçbirini gerçekleştiremedi.
Aklıma bu boş kalıp, oyuna mahkum olduğum zamanda ne fikirler üşüştü, yazdım hemen bir yerlere. Özledim yeniden dikiş makinesinin başına oturmalı, yeni yeni kumaşlar almalı, o bir çanta yarım örgüye de el atıp farklı birşeyler çıkarmalı.

8 yorum:

  1. bence evde olmanız da iyi olmuş bu hafta inanılmaz soğuktu, -10 derecelerde gidip geldik kreşe ve işe ve hiç istemedim evden çıkmayı... hafif gribal durumlar bizde de var malesef, ayakta atlatma çabasındayız şu sıralar, geçmiş olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. günaydın bişey sormak istiyorum krem olanın ilmek alışlarında fark mı var ben yapıyorum öyle diş diş durmuyor

    YanıtlaSil
  3. anne kaleminden; Sizede geçmiş olsun Nihancım aman kolay atlatın inşallah.

    sumelif; Farklı birşey yapmıyorum ipiniz kalın değil mi? kartopu Gonca ip ve 3 numara tığ kullanıyorum. Üçer trabzan aralarda 2 zincir ile örüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım yine güzel işler başlamışsın.umarı hepside istediğin zamanda biter .yarım işlerinde çabucak bitsin inşallah.dışarısı çok soğuktu ve herkes hastaydı o sebeple üzülme evdeydik diye.projelerini merakla bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  5. mihrimah; Teşekkürler canım, inşallah, aslında soğukta dolanmak değilde şu yağan karda iki yuvarlanıp oynasaydı kuzucum bir tek onu istedim, o kadar hastaydı ki camdan bile bakamadı, dört gözle beklediği karlı günü geçiremedi diye dertleniyorum sadece..

    YanıtlaSil
  6. kuzuya geçmişler olsun,Bloga bir nazar boncuğu mu koysanız acaba:) Sizin yarım yamalak dediğiniz örgüler belki de birilerine ne ilhamlar veriyordur :) Buralarda olmadığınızda merak ediyorum,alışmışım da her gün görmeye sizi buralarda. sradaki projeleri heyecanla beklemekteyim.. Sevgiler..
    Seddosh tarafından 19 Ocak 2012 hakkında tarih: 18.01.2012

    Seddosh; Bilgisayarım bana oyunlar yapıyor, yorumu bu şekilde kurtarabildim, Çok teşekkür ederim yazdığın güzel satırlar için, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Sen ne diyorsun Allahaşkına Derya'm.
    İdolümüzsün bu alemde be ya, senin sayende hanım dilendi bey beğendi denemeyen kalmadı arkadaşım, yani ben bile denedim gerisini hesapla;-)
    Çınarcığımı da kucaklıyorum, dün gece Elif'e antibiyotik başladık, Zeynep zaten nezleydi, yani; diyeceğim o ki, bu ayların şımarıklığı da bu işte mecbur çekilecek. Allah başka dert vermesin inşallah ve bizlere de sabır.
    Öptümmm.

    YanıtlaSil
  8. Ecehan; Alemsiniz valla, sağolun, neşeli ve pozitif yorumlarınız her daim yüzümde bir gülümseme yaratmakta, sizinde yüzünüzden gülücük eksik olmasın diyorum. Amin allah başka dert vermesin..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...