11 Ocak 2012

Kış mevsimini sevmediğimi bir kez daha anladım. Evde geçen günler, kısıtlı dışarı çıkmalar, yaşıtlarla hastalıklar nedeniyle sınırlı görüşmeler. Sürekli benden oyun bekleyen bir yavru, oyundan nefret eden ben, günler kısa, öğlen uykusu için hergün pazarlık eden uyumam diyen yavru, birinde uyumalısına zar zor ikna eden ben, diğerinde zaten hep evde bunalmasın çocuk diyerek uyutmayan ben, sonrasında karışan işler, bozulan düzenler. En zor senemiz sanırım, kreşe gönlüm razı değil, evde olduğum için ama sürekli dipdibe, istediğini yapmayınca, sıkıldığını görünce, resmine bile baksam üzülüyor vicdan yapıyorum. Ev benden yemek bekler, temizlik-düzen bekler, çocuğum bakım ister, çocuğum oyun ister, gönlüm iki arada bir derede ipimle tığımla buluşmak ister.. isterde ister yani... Oysa kuzumunda benim de ne çok yapmak istediğimiz şeyler var. Kış mevsimi birkaç gün üst üste evde kalalım derhal bunalım oluyoruz biz. Ben yine kayboldum şu ara, çıkış yolları aramaktayım, raydan çıkan treni rayına oturtmalıyım. Baharı bekliyorum, yaz mevsimini seviyorum. Off daha çok var biliyorum..Bere takmayı şimdiye dek hiç beceremedim. Merakım var ama nedense kafama geçirip, çıkamadım hiç sokağa, daha önceki başarısız çorap denemesinden kalan iplerimi değerlendirmek hemde bere konusunda kendime bir şans daha vermek adına sıkıntıdan tığ işi bere yapmaya çalıştım fırsat bulduğum bir arada. İlk kartopu oyununda takmak üzere berem hazır, ponpon mu? yoksa kenara bir gül mü? iki seçenekli, istediğini tak, çıkar.
Ha gayret devam eden battaniye, hemen bitse de kenarlarına geçsem, ama örmezsen nasıl biter ki. Artık oğluşumda sitem ediyor elime elişimi alırsam, hep örgü örüyorsun diye başlıyor söze.

8 yorum:

  1. Peri'de sitem ederdi bana.Allah'tan okula gidiyor da şimdi dozu azaldı:))
    Belki yarım gün kreşe gitse kuzu o da sıkılmaz sizde bu arada işlerinizi yaparsınız..Hoş bende aynı sebeplerden kızımı kreşe gönderme gereği duymamıştım ya neyse:)))))

    YanıtlaSil
  2. ay deryacığım tam benim hislerime tercüman olmuşsun.rana da örgü örerken kibarca anne onu bırakır mısın acaba diye soruyor.dediğin gibi bir yaz gelsede çocuklar da bizde ev hapsinden kurtulsak.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bence çınar ın kreş zamanı gelmiş, en azından yarım gün ya da haftada 3 gün alternatifleri düşün derim :) emin ol hem onun havası hem senin havan değişecektir. t-shirt e takıldım yalnız kendime yakın hisettim onu :)))))

    YanıtlaSil
  4. Aynı senin gibi düşünüyordum bende..nasılsa evdeyim çalışmıyorum kreşe göndermeyeyim daha küçük diye anne iç güdüsüyle kıyamıyordum açıkçası.Bu yıl gönderdim 5 günede gönlüm razı olmadı haftada 3 gün..çocuk sıkılmıyor çok güzel şeyler öğreniyor.bana ait 3 günüm oldu istediğim gibi değerlendiriyorum..kalan 4 günde de kızımla bana yetiyor..düşünmeni tavsiye ederim canım kreş oğluşunada sanada iyi gelecektir..
    Bu arada berenin renklerine bayıldım başına isteksizce geçirdiğin resimlerden bile belli oluyor:)) güle güle kullanasın canım..

    YanıtlaSil
  5. Sizi çok iyi anlıyorum, sadece bunu diyebilirim.

    YanıtlaSil
  6. Ben çocukları kreşe erken verenlerdenim. Sebebi basit, hem annenin mutluluğu için, hem çocuğun sosyalleşmesi için çok güzel bir ortam. Hiç kötü hissetmeyin, evde oturup birbirinizi sinir edeceğinize en iyi çözüm. Ben hiç pişman olmadım inanın. Çok mutlu kreş günleri geçirdiler. Eve gelince kendine vakit ayırabildiği için mutlu bir anne buldular karşılarında....Bazı günler erkenden okuldan alıp onlarla evde aktivite yaptım ya da aldım doğum gününe götürdüm.
    Bu arada bere çok güzel olmuş, rengarenk:)

    YanıtlaSil
  7. beren de çok şık olmuş ellerine sağlık canım:)

    maillerini kontrol eder misin :))

    YanıtlaSil
  8. Sihirli günce; Tıkandık birşeyler yapmam gerek kesin.

    mihrimah; Ahh ahh bahar, yaz benim ilacım keisnlikle.

    anne kaleminden; Tshirt tam senlik bencede :) evet vakti gelmiş ama nedense tıknmış hissediyorum kendimi o konuda, rahat değilim.

    marifetane; Evet haklısınız bende harekete geçmeliyim artık. Alışkın olmayınca bütünleşemiyorum bir türlü bereyle, garip biriyim ya valla.

    fadiş; Sağol :)

    Semi'nin mutlu elleri; İçimi rahatlatan yorumlarınız oluyor çok sağolun, bende artık birşeyelr yapmalıyım geç bile kaldım biliyorum, teşekkürler :),

    alonenes; Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...