Kartaneleri ve Baykuş

Akşam boş bir arada kuzuya odasının camına asmak istediği yeni kartanelerini yaptım. İstenilen çapta yuvarlak birkaç boy farklı ölçüde daireler çizip kestim. Daireyi önce ortadan ikiye,
Sonra tekrar,
Sonra tekrar katladım.
Kafama göre bazıları kalp olacak şekilde makasla kağıda şekiller kestim.
Kartaneleri hazır, makara ipine istenilen aralıklarda dizilip asılabilir, tabi daha düzgün görüntü elde etmek için ben kağıtları ütülemiştim, tavsiye ederim.
Sonrasında birde keçelere uzandım, bugün blogları gezerken görmüştüm, burada hemen denemek istedim. Tam olarak istediğim görüntüyü elde edemesemde ona yakın birşey oldu. Baykuşun üzerinde biraz daha çalışmam lazım çünkü pek benzemedi. Sonuç olarak dalında tünemiş şirin bir baykuş olacaktı, tepesine de bir ip, istediğim yere asılacaktı, sonraki denemem daha iyi olur umarım.

4 yorum:

  1. baykuşunuz bence çok güzel görünüyor ama sanırım orjinalinde gövde kısmı iki tane kesilmiş, etrafı dikilip içi doldurulmuş, sizin baykuşun renkleri çok güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Bir tane de çılgın baykuş yapsan ben de kopya etsem? ;-)
    Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  3. filiz; Çok teşekkürler :)

    Ecehan; Baykuş da ağır abidir, hep öyle bir tarzı vardır ya, sembolize edilişinde ama eğer öyle bir model bulursam derhal yapacağım söz :)

    YanıtlaSil
  4. Kar taneleri kuzunun odasını çok neşelendirecek eminim.
    Baykuşa gelince ben çok beğendim.En azından sizin elinizden çıkmış.Marifetli bir elden yani.Görünce heveslendim bende ama vaktim yok ki :))))

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...