Park günü

Güne Ulus'ta başladık. Benim almam gereken malzemeleri alıştığım yer ve herzaman aldığım aynı markalardan başkasını kullanmak istemeyip, takıntılı olunca Ankara'nın dört bir yanına dağılmış oluyoruz. Özellikle de böyle uzun süre tembellik edip, hepsi bir araya gelince ise böyle hergün dışarı çıkmak da şart oluyor.
Bundan ikimizde şikayetçi değiliz aslında sadece öğle uykumuz kaynıyor ondan hoşlanmıyorum. Neyse ki malzemelerimi toparladım. Artık evde oturup yapmak istediklerime başlayacağım. Bazen fikir kıtlığı, bazende pek çok fikir üşüşüyor kafama, şu ara öyleyim, kıt zamanlarda açıp bakayım diye not ediyorum bazılarını.
Ulus'tan rotayı Ayrancı'ya çevirmeden önce bitpazarına da uğradık ben bakır para aldım birkaç tane, kuzuyu seven tezgah sahibi amca ona bir oyuncak hediye etti. Bakır para, çiçek vazolarının dibine atmak için, canlı çiçekleri suya koyduğumda vazoda kötü koku oluşmasını engelleyip çiçeklerin daha uzun süre dayanmalarını sağlıyor.
Pek çok işimi hallettim derken aslında en büyük iş hala beni bekliyor. Yıllar yılı kuaförlerle barışamayan ben'in saç sorunu. Öyle kuaförden çıkmayan hanımlardan değilim, aksine gerekmedikçe gitmeyenlerdenim. İçimden birşey dürtüyor beni, bir sıkılmışlık hissediyorum saçsal olarak ama gelgelelim şu güne kadar hiçbir kuaförden doğal ve kendimi rahat hissederek, beğenerek çıkmamışımdır, krepeler falan bilmiyorum hiç bana göre değil, bana göre olanı da henüz ben bulamadım, böylesi bir saç sorunsalı içindeyim.
Sonbahara dair güzel kareler bulurmuyuz parkta derken muhteşem kırmızılar birde süpürülmüş yerlerde tek tük yaprağa rastlayabildik o kadar.
Park bu havada seçilecek en güzel gezme alanı, koştukça koşan ve oyuna doymayan bir kuzu.

4 yorum:

  1. Kuzu saçları kesilince daha bir büyümüş sanki..Bugün öğleden sonra ben de Ulus'taydım Derya. Suluhan'da arka tarafta bebek şekerleri yapan bir dükkan keşfettim.Sahibi Yasemin hanımla bir saat oturmuşuz.Saç konusunda bende senin gibiydim. Yıllarca saçım sarı olduğu için en fazla sarı gölge yaptırdım.Ama bu yıl yaşgünümde bir şeyler değişti, saçımı kumrala boyadım.Sırada kızıl var.Belki 40 yaş etkisidir ama sana naçizane tavsiyem olmaz deme, farklı bir şeyler dene..

    YanıtlaSil
  2. Nazan; Evet saçlar kısalınca hemen değişiyor, aynı anda aynı yerlerdeymişiz bugün :) saç konusu bilmiyorum bende de bişeyler olacak ama ne bende bilmiyorum şimdilik..

    YanıtlaSil
  3. ayyy benn ne güzell bir sayfaya düştümm böylee:))
    rabbim bağışlasın kuzunuzuu:)
    ne hoşş şeyler paylaşmışsınızz derya hanım...
    tebrik ediyorum sizi...
    takipteyim bundan böyle...
    bende beklerim sizi sayfama..
    gönül dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. birtutamkekik; amin, çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...