Kuş'lu bir post

Cath Kidston'ın yeniyıl kolleksiyonundaki kuşlar. Sevilmeyecek gibi değiller. Bazen bu tarz desenleri üreticilere öneren ve hazırlayan pozisyonda biri olsam diye hayal ediyorum. O zaman emaye, porselen ve tabiki kumaş sektörü olmak üzere pek çok alana el atmak isterdim.
Çarpı işi göz kırpıyor sanki her dolabı açışımda bana. Aklımdan beyaz kolsuz, yuvarlak yakalı bir gömlek dikme, sonrada yakasına çarpı işi yapmak gibi birşeyler geçiyor. Dikişte özellikle kendime birşeyler dikme konusunda çok bilgili değilim, beyaz ve nasıl bir kumaş almalı? bir tshirt üzerine koyup kesip birleştirince olur mu? gibi sorularım var mesela. Gömleği hazırlarsam yakası kolay. Kışa girerken kolsuz gömlek tuhaf bir istek gibi görünse de, gömlek dikimini kolaylaştırmak ve kış da olsa benim için kalın hırkalar içinde rahatlıkla kullanılabilir olduğu için.
Kuş sevgisi çoğaldıkça evdeki kuşlu aksesuar ve eşyalarda da artış oluyor tabi, belki birde böyle kuşlu yastık yapmalı, ortası işleme, kenarları patchwork şeklinde çerçeveleyerek.

8 yorum:

  1. ben bu yaz gördüm gibi böyle blüzler. gayet güzel olur. kumaş olarak sanırım ketenimsi bişey çok hoş duracaktır :)

    YanıtlaSil
  2. Are you going to stich the little sweet bird? The embroidery is very nice.
    Best regards, PiPa

    YanıtlaSil
  3. Pille Palle; Dear Pipa I think this bird processing model, a model that I found from internet
    I'm glad you like..

    YanıtlaSil
  4. anne kaleminden; Az bildiğim konular olunca, hem kumaş hem kendine dikiş, aslında biraz uzak bir proje ama yapabilmeyi çok istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. derya hanım gördüğüm kadarıyla aklınıza koyduğunuzu yapıyorsunuz.eminim bu projenizde hayata geçtiğinde harika olacaktır.şimdiden kolay gelsin.kuşlu objelere bayıldım....sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Berna; Teşekkür ederim :) umarım onu da yaparım, sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. vayy şablonlar çok güzel olmuş...bluzu yaparcın canım ne dayanır...kuşlara bende taktım bu ara üşenmesem şöyle bir kuş evi filan boyasam....

    YanıtlaSil
  8. tack; Teşekkürler, üşenmeye yer vermeyelim hayatta, madem seviyoruz hemen bir tane boyayalım :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...