11 Ekim 2011

Şu ara kalın pamuklu iplerle örülmüş örtüleri çok seviyorum, bu sabah da tesadüfen çeyiz sandığını karıştırırken birde bu krem örgüyü buldum. Hemen çıktı sandıktan tabi.
Kalın iplere alıştım diyebilirim, hatta bu örgüde kullandığım tığım hatalı olunca örmekte epey bir zorlanmıştım ama şimdi uygun tığa geçince çok keyifliymiş örmesi. Kare örtüde son durum böyle, devam edeceğim biraz daha.
Örmek istediğim ripple için tam aradığım gibi bir ip buldum Kartopu gonca, yumuşaklığı ve inceliği tam bana göre. Hatta ripple'a başladım bile, şimdi tek korkum bu ipi çok sevip haydi birde bununla olsun diyerek daha önce ördüğüm battaniyelerden yeniden başlayıp örmek. Umarım böyle bir delilik yapmam. Daha önce neden hiç farklı bir ip arayışına girmedim diye kızıyorum şimdi kendime. Bazen alışkanlıklarıma fazla bağlı kalıyorum.
Geçtiğimiz gün kuzumun da bir örgü isteği oldu benden. İzlediği çizgi filmdeki maymunun aynısı olsun diyerek yasemin teyzenin ördüğü maymuna birde şapka ekledik.

11 yorum:

  1. derya, bugün salı bende bi korku başladı yine..yarın tetikte olmalıyız dönmeden yine :)

    YanıtlaSil
  2. Krem örtü nefis görünüyor, anneniz mi ördü eskiden?

    YanıtlaSil
  3. Krem rengi örtü çok nostaljik.Kare örtünün renkleri de çok güzel Derya.İplere gelince, ben bazen projem olmadan ip alırım. Bayılırım tek tek bakmaya.Yani ipe göre örerim.

    YanıtlaSil
  4. kalın ipi bende düşünmedim değil ama tüylenme yaparmı acaba diye düşündüm...biraz yün oranı düşük ip kullanmakmı gerekir acaba senin bu konuda fikrini alabilirmiyim...rippleni merakla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  5. Fundacım aynı hisler içindeyiz. İnternet sayfasından sorguluyorum gelmiş ama hareket yok, zar zor telefonda birine ulaşıyorum salı teslim olur diyor ama dün gelen giden olmadı, bugün bir telefon bir internet bakıyorum hala.

    Semi'nin mutlu elleri; Teşekkürler, inanın hiç bilmiyorum, annem ya da büyük ihtimal teyzelerimin el emeğidir.


    Nazan, Teşekkürler. O da güzel bir yöntem :)

    YanıtlaSil
  6. tack; İlk defa deneyeceğim için birşey söylemek zor, benim diğer iplerde asla olmadı öyle bir sorun, başladığım bu ip ise %100 akrilik, güvenilir bir marka seçip göreceğiz :)

    YanıtlaSil
  7. Kafamın basmadığı şeylerden biri de bu örgü, aslında nasıl isterdim böyle kalın yünlerden kendime her renkte uzun bol kazaklar örmek top shop'ta görüyorum dünya paraya satılıyor :(

    YanıtlaSil
  8. Nonicim, aslında öyle kolay ki, sadece başına oturup biraz vakit ayırmak birde öğrenmeyi istemek yeter, yani senin yapamayacağın birşey hiç değil. Kim bilir ne güzellikler çıkardı elinden :) ben biliyorum ama yine de gözüm hazır örgülerde tabi,o da ayrı mesele. Ne kadar güzel olursa olsun el örgüsü, hazırların kalıp ve modelleri gibi olmuyor inan.

    YanıtlaSil
  9. Evet ben de dışarda görüp benzer yün alıp anneanneme/anneme ördürüyorum ama aynısı gibi olmuyor, gerçi el emeği her zaman benim için daha değerli ama hazır gibi durmuyor üstte, ben ciddi ciddi bu örgü işine takıldım ama en iyisi annemden bir ders alıyım bu konuda, bana ilham verdin canım teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  10. Noni; Tabiki anneler anneanneler, onların ördükleri isterse çuval olsun yine sever, yine beğenir insan. Ne güzel, örgüyü de seversen çok keyifli, öyle kazak vs. değilde şal, atkı, bere veya benim gibi battaniye, örtü yapmak çok keyifli, inanılmaz derecede de rahatlatıcı. Rica ederim, tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
  11. evet ,bende bayılırım örmeye ,dediğiz gibi,battaniye ,şel tarzı olanlar daha zevkli,şimdiki çoçuklar ev öegüsünü beyenmiyorlar.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...