6 Ekim 2011

Bugün nihayet dışarı çıktık kuzuyla, hava çok güzeldi, Kızılay'daydık. Bugün benim şansıma mı denk geldi nedir adab-ı muaşeret ihlalleri vardı çevremde bolca, örneğin otobüste arkamızda oturan bir delikanlı sakızını öyle bir şapur şupur çiğniyordu ki inanılmaz derece de rahatsız etti o sesler beni, karşıdan karşıya geçerken iki tarafın savaşta atağa kalkması gibi ilerleyen insanlar, çarpmalar ve zerre umursamamalar, yemek yediğimiz yerde hemen yan masadaki gencin yemeğini yerken çıkardığı sesler, ne görüntüsüne ne de yaşına yakışıyordu, ben özellikle de bazı sesler açısından hassas biriyim kabul ediyorum ancak bugün hepsi peşpeşe gelince ne oluyoruz dedim, insanlar daha mı rahatlaştı, bencilleşti, birtakım görgü kurallarını kimse umursamıyor artık, sadece bu da değil, bahsetmiştim otobüste ayakta kalma halleri, toplu oturulan yerlerde açık hava dahi olsa yanındakileri umursamadan fosur fosur sigara içip içmeyenleri duman altı yapanlar falan, topyekün değişiyor insanlık, hemde olumsuz yönde, aynı kalanların vay haline.
Kızılay'a gidince hobi dükkanlarına girmeden olmaz, iplere baktım çokca ama birşeyde karar kılamadım. Birkaç peçete gözüme takıldı, bebek maması kutularını boyayıp peçete yapıştıracağım, bunlarda büyük ihtimal kış için sümbül saksıları veya kalemlik gibi eşyalara dönüşecekler. İpler için de birgün Ulus turu yapacağım, sırada birde Tunalı Kuğulu park var.

8 yorum:

  1. şu gezilerden birine ben de katılsam bi gün, ne keyifli olur:))

    YanıtlaSil
  2. Ne zaman istersen Seldacım, iste sana özel düzenleyelim :)

    YanıtlaSil
  3. bazen açıkhavada sigara içenler gerçekten umursamıyorlar. tamam açık hava ama dumanın nereye gidiyo bi bak yani :( sesler konusuna bişey diyemiycem :) ama 8 sene muğlada yaşadım ve en çok özlediğim şeylerden biri güruhlar halinde karşıdan karşıya geçmelerdi :))) kızılay buluşmasını öğle tatiline getirirseniz zevkle istekle katılırım :))))

    YanıtlaSil
  4. Maalesef hissettikleriniz doğru:(
    Saygısız ve bencilleşiyoruz gittikçe. Bizim çocukların farklı kalacağı hatta kaldığı kesin. Oturduğumuz sitede öyle çocuklar var ki, yazın gece yarılarını bile aşan saatlerde top oynamalar, bağırıp çağırmalar, yerlere çöp atmalar....Yazın benim oğlanlar da çok erken yatmaz ama ben belli bir saatten sonra dışarı çıkarmam, evlerde hasta olabilir, yarın işe gidecekler, uyuyacaklar olabilir derim hep. Yere çöp atan çocukları çok sık uyardım ama bana söylenen "nasıl olsa görevliler topluyor"!!!Çocuklara kızıyorum ama en çok da aslında ailelere kızıyorum. Çünkü bu tip değerleri verebilen okul yok, bu değerler evde öğrenilir bence. Günümüz aileleri herşeyin kolayına kaçıyor, özel okula göndermekle iş bitmiyor ne yazık ki! Rahat büyütmek, kuralsız büyütmek değil ki...
    Bu konu bitmez, benim de hoşuma gitmeyen bir konu olunca yazmadan edemedim.

    YanıtlaSil
  5. Malesef bu olumsuzluklarla daha sık karşılaşır olduk. Çok severim bu heykeli, eskiden Tandoğan'daydı , bir ara kayboldu üzülmüştüm. Keyifli günler:)

    YanıtlaSil
  6. aynen dediğin gibi,artık umursayan kalmadı,herkes bir ben tutturmuş gidiyor ve bu uğurda önüne geleni ezmeyi de hiç kötü görmüyor malesef...
    bir yerden sonra herkese zarar verecek bu durum ama şimdilik sadece daha duyarlı olanları etkiliyor sanırım.
    ve evet ben de memleketimde gezmek istiyorum,imreniyorum kuzuyla sana...

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşların bloglarını okurken , dostlarının bloglarına da göz atıyorum arasıra :) Selam vermeden gecmek ıstemedım..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. anne kaleminden; Peki, bizde seve seve katılmanızı isteriz, uygun bir zamanda :)

    semi'nin mutlu elleri; Öyle güzel anlatmışsınızki, sizin gibi düşünüpü bu şekilde çocuklarını yetiştiren aileleri kutluyorum, o yolda ilerlemeye çalışıyorum bende, evet gençlerde de bir kuralsızlıktır gidiyor, çok kötü çook.


    Elif'in terazisi; Bizde çok seviyoruz o heykeli :)

    kpsszede; Kesinlikle katılıyorum, yok mu bir fırsat buyurun gelin :)

    Şenay-Doğam; Çok iyi etmişsiniz, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...