4 Ağustos 2011

Uzun süredir kurabiye yapmıyorduk, yine kuzunun aklına geldi, kurabiye adamı çok seviyor, "anne yapabiliymiyis?" deyince kıramadım tabi. Bu sefer herşeyi kendi yapmak istedi, yumurtaları biraz kabın içine biraz dışına o kırdı, tüm malzemeleri kapta topladı, yoğurmaya çalıştı. En keyifli kısmı tabiki kalıplarla şekil vermekti. Evdeki mis koku da ayrı. Kurabiyelerimizin bir kısmını değişiklik olsun diyerek glazür şekerle süsledik. Yeniyıl kurabiyeleri tadında bir görüntü çıktı ortaya.
Umarım geçici bir serinlik dalgası değildir, Ankara'da sıcaklıkta hafif bir azalma var sanki, dün yemekten sonra balkonda üşüyünce nasıl iyi geldi, serin serin. Belki bu rahatlamanın da etkisiyle elişimi rahatça yapabiliyorum. Öyleki evde yarım bıtaktığım işleri de temizlemek adına bir battaniyeyi daha ortaya çıkardım.

12 yorum:

  1. Battaniyenin rengi çok hoşmuş.Elinize sağlık.Bu kadar örgü battaniye vs hediye falan mı oluyor ? Yoksa evde nerelere sığdırıyorsunuz bu kadar örgüyü ?
    FATOŞ

    YanıtlaSil
  2. 40 kere maşallah desem nazar değmez demi

    YanıtlaSil
  3. Kuzunun elleri tam ısırmalık :) maaşallah maaşallah. Bende hanım dilendiye başladım bir göz atarsan sevinirim profesyonel bir gözle .
    http://herteldentala.blogspot.com/2011/08/hanim-dilendi-bey-begendi.html

    YanıtlaSil
  4. Kurabiyeler cok lezzetli gorunuyor ama ben ahciyi yemeyi tercih ederim o daha tatli :)

    YanıtlaSil
  5. Fatoş; Teşekkür ederim, Örgü battaniyeyi çok seviyorum, pekçoğu evde, yazın dolaplarda ama kışın her odada var, bazen hediye de ediyorum bir tane de sattım ama o sattığım battaniyeye sonradan çok üzüldüm öyle yani.Sevdiğim için yer bulmakta sorun yaşamıyorum :)

    Şerife; değmez heralde :)

    bıraktığım izler; Profesyonelde oldum öyle mi? teşekkürler :)

    tarchin; :)

    YanıtlaSil
  6. Kurebiyeleri ve yapanı bir tabakta istiyorum lütfen:))

    YanıtlaSil
  7. Sinem hanım, nerelerdeydiniz hoşgeldiniz, hemen gönderiyorum bir tabak :)

    YanıtlaSil
  8. Benim oğlanda senin oğlana benziyormuş tip olarak. ama benimki hiç eline malzeme alıpta kurabiye yapalım demedi :) seninki maharetli masallah annesine çekmiş

    YanıtlaSil
  9. Maşallah ufaklıga , büyüklere ders verir ne güzel kurabiyeler yapmış))))
    renkli battaniyeye bayıldım hakkaten güzel.

    YanıtlaSil
  10. gezi/yorum; Teşekkürler :) alışkanlık meselesi, birde abur cubura düşkün biri lazım, alışırsa sizin oğlunuzda yapabilir.

    otuzundansonra; Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. sizi tebrik ediyorun.
    yaptığınız işler gerçekten çok güzel. inci

    YanıtlaSil
  12. İnci; Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...