Deneme 1-2

Bu sabah lastik makaralı bir dikiş denemesi yaptım. Kumaşlar hazır olunca bende işe girişmek ve elbisemi dikmek için heyecanlandım. Şimdi kendime göre bir takım fikirler geliştirmeye çalışıyorum. Şöyle ki; elbiseye ince dahi olsa askı koymak istemiyorum, o yüzden makara dikişine başlamadan önce üst kısmı kalın şekilde iki şerit olarak dikiş geçicem, ilk şerit boş olacak, ikincinin içine ince bebe lastiği geçecek ve bu şekilde en üst kısmı kıvrımlı şekilde süslü olacak. Alt kısımları lastik makara dikişi yapıp tamamlayacağım. Bu şekilde askısız da olsa sıkı ve sağlam olacak, olası kazalara karşı. Bakalım kafamdakileri dikiş makinesine dökebilecekmiyim.

6 yorum:

  1. Kumaşın çok güzelmiş. Sonucu merakla bekliyorum. Bir gün fırsat bulup da giysi dikmek için kumaş alabilirsem ben de yapacağım :)) Senden tüyoları alalım da önce ;)

    YanıtlaSil
  2. demet; Teşekkür ederim bende severek almıştım, elbisenin hakkından gelir gelmez, başarılı olduğum takdirde bu sefer harekete geçirici baskıyı ben uygulayacağım :)

    YanıtlaSil
  3. aayyyy nasıl imrenek bakıyorum bir bilsen :)sonucu merak ettim bakalım nasıl olacak:)

    YanıtlaSil
  4. e hadi kolay gelsin..bende geçen yıl dikmiştim çok kolay oluyor merak etme lastikler askısızda gayet güzel tutuyor...

    YanıtlaSil
  5. kumaşı çok güzel ,lastik dikerken dikiş uzunlugunu en uzun yaparsanız ,ve kumaşı arkadan çekmezseniz lastigin formunu korumuş olursunuz ,merakla sonucu bekliyorum

    YanıtlaSil
  6. sezobigo; Ben dikişi hiç bilmeden uydurmaca yapıcam yani özenilecek bir yanı yok, sizde yapabilirsiniz
    sonucu göreceğiz :)

    tack; Heyecanlyım kolay gibi geliyor banada umarım başarılı olurum :)


    dikişdersi;Tüyo için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ayarlayacağım makinayı ve kumaşı da çekiştirmeyeceğim, ilk denemede biraz öyle yaptım görüntü hoş olmamıştı, tam yerinde ve zamanında geldi yorum teşekkürler tekrar..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...