7 Temmuz 2011

Çıkrıkçılar Yokuşuna çıkarken aşık olduğum kumaş. Uzun zamandır görüyor ama fotoğraf makinem yanımda olmadığı için bir türlü çekemiyordum. Zaten sadece çekiyoruz, metresi 70 lira civarındaydı sanırım. Ülkemin bu tarz kumaşlar cenneti olması dileklerimle..
Pirinç Handaki arkadaşımın misafiriydik bugün. Bulundukları katı, rengarenk boyamışlar. Hangi eşyaya baksanız içiniz açılıyor.
Han'dan gözüme takılan güzellikler..
Sürekli kendini yenileyen elişleri ile yine ilgi çekiciydi, yine huzur doluydu. Epeydir gitmemiştim. Gözüm gönlüm açıldı.
Bu halıya vuruldum.
Bugün yine beraberdik tabi, evde sözler verildi, sokakta unutuldu.
Bahçemizde renk renk açardı, adını yanlış hatırlamıyorsam fatmagül derdi annemler. Eski bahçemi ve o bahçede bu çiçeklerle oynadığımız günler anısına görünce çekiverdim.

10 yorum:

  1. Koparıp saçımıza takıyorduk fatmagül evet:)) uzun zamandır görmemiştim..

    YanıtlaSil
  2. ne güzel gezmişsiniz yine ana oğul:)
    çiçeklerin adı gülfatma sanıyorum. kızkardeşim mommo diye bi film vardı, orda geçiyordu

    YanıtlaSil
  3. daha bu hafta hatta dün aldım bu kumaşcıdan bu kumaşlardan hatta birde perde diktirdim nefis durdu

    YanıtlaSil
  4. Bende görmüyordum Sinem hanımcım görüncede birsürü şey geldi aklıma iyi de oldu :)

    Seldacım, sorma güzel ve bir o kadar da stres ve kavgalı :) didişip durduk Çınarla, ne yapalım gezmek istiyorsam katlanmalıyım dikenlere değil mi?

    Tuba can, ne güzel eminim çok şık olmuştur, güle güle kullanın, bende yastık yaparım belki.

    YanıtlaSil
  5. Bende bir gün sizinle "çıkıçıkıvericem" o yokuştan kısmetse :))

    YanıtlaSil
  6. Asortik krep; Ne güzel olur, bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  7. Ben Ankara'ya bu sene geldim.Pek fazla bir yer bilmiyorum.Ulusu arkadaşlarımdan duydum ve gittim.Fakat bilmediğimden herhalde farklı hiçbirşey bulamadım.Kumaşçılar birbirinin aynısı.Sıkılıyor insan aynı kumaşları görmekten.Bu kumaşı beğendim.Tabi fiyatının uygun olmasıda lazım.Varmı senin bildiğin böyle kumaşçılar.

    YanıtlaSil
  8. modabahar; Aslında aynı gibi görünsede bir süre sonra kendi zevkime göre yerleri markaladım. Ulustaki en farklı kumaş o beğendiğiniz kumaş inanın buna :) daha yenileri de olur inşallah. Dükkan isimlerini say deseniz inanın bilemiyorum,

    YanıtlaSil
  9. Deryacım valla benim de hayallerimde artık seninle oralarda gezinmek var biliyormusun? Nasıl da hevesleniyorum. Yine harika şeyler bulmuşsun ve fotoğraflamışsın. Yalnız o kumaşın fiyatı neymiş öyle yahu hint kumaşımıdır nedir:) Yalnız ferforje gibi olan kafeslere de bittim. Tunustan almadım ya getiremem diye aptal gibi onlardan çok ama çok pişmanım. Bu arada senin çaydanlığa hala bakıyorum bilesin. Ama sanırım başkentte arama yapmadıkça bulamayacağım. Yine de azimle bakıyorum:)

    YanıtlaSil
  10. Tuğbacım, gezeriz inşallah, gezemesekde böyle fotolarla yaşatırım buraları ta orada, sorma o kumaş biraz öyle pahalı, biliyor farklı ve güzel olduğunu, Teşekkür ederim azimli çaydanlık arayışın için, sana alıyım dediğine pişman ettim galiba seni :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...