Ripple (Zig zag) Battaniye

Bendeki başlangıca göre, 8 trabzan 9.da aynı yere 3 trabzan yapıyor ve artırdığımız bu adımdan sonra yine 8 trabzan yapıp ortada kalan delikle beraber 3 trabzanı topluyoruz. Kenarlara gelince ördüğümüz 8 tanenin artmadan ve kenarlarda şekil bozukluğu yaratmadan devam etmesi için resimdeki gibi dönüşe gelince 3 zincir çekip 3.trabzanın üzerinden başlıyoruz 8 adeti yapmaya. Böylece her sırada artmaması için kenarlardan biraz topluyoruz. Böyle model anlatımında biraz zorlanıyorum, anlatabiliyormuyum emin değilim, ama umarım işinize yarar.

6 yorum:

  1. benim yaptığımın ilk sırası biraz gergin oluyor.seninki daha düzgün.deneyeceğim.ilk sırada boşluk için bir zincir atlıyormuyuz?
    bir de kartopunun bir yününü arıyorum.bir türlü bulamadım.ulustan bakabuluirmisin.sana zahmet olmazsa.kartopu flora 855 numara

    YanıtlaSil
  2. ebrulikedi; İlk sıra da aynı üst sıralar gibi yapılıyor.Boşluk için ben üç zincir atlıyorum, daha belirgin oluyor zigzagı. Benimkinde de hafif bir gerginlik oluyor biraz. Söylediğiniz ipe de Ulus'a gidince bakarım.

    YanıtlaSil
  3. Ben de örmüştüm. Artırma ve dolayısı ile eksiltme sayılarını daha fazlalaştırırsanız zig zaglar daha belirgin oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Ayy canım ya sorma ben böyle anlatılanı anlama konusunda özellikle de tığ işin de tam bir odun oldum:)illa ya elimde göstericek biri ya da videolu izliycem:)sen bence bir de video ekle bak süper olacak o zaman:):)öptüm kocaman

    YanıtlaSil
  5. deryacım çok teşekkür ederim, bu akşam deneyeceğim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Begonvilli ev; Yeni örmek istediğim ripple için dediğiniz gibi yaparak daha belirgin zigzaglardan oluşan bir tane öreceğim.Teşekkürler..

    Tuğbacım, lütfen niye öyle diyorsun kendine, bende birisi örerken görürsem daha iyi oluyor aslına bakarsan. Video olayına hiç girmedim bilmiyorum, eğer becerebilirsem video eklerim bir dahakine. Öpüyorum..

    atölye nott, rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu :) sevgiler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...