16 Mayıs 2011

Hayatımın bana bir dezavantajı olarak yaşadığım zaman zaman stres dolu günlerin sonucu olan genişlemiş bedenime uygun, daha önce ördüğüm şimdilerde içine giremediğim bu yazlık örgüden bir tane daha örmeye başladım. Sıkıcı olmayan kolay ilerleyen bir örgü. Battaniye ile paralel devam edecek. İlkinde reklam kolun tığ ile kesimini son derece acemice ve uydurma şeklinde yapıvermiştim, bu defa daha düzgün yapmayı planlıyorum.
Yorumlarda sıkça okur oldum bir çocukla bu derece sık dışarılarda olabilmek, pek çok kişiye zor geliyor sanırım, aslında bana da çok kolay değil ama ben bunlara rağmen yapıyorum. Mütemadiyen gezmemiz bir türlü dışa vuramadığım öfke ve nefreti bir nebze olsun yenmek, bünyeye yaptığı zararı azıcık dahi olsa azaltmak için. Yağmur, kar farketmez, ben hissetmiyorum çünkü onları, bildiğim tek şey içinden çıkabildiğimiz dört duvar, biliyorum ki orada kalırsam kat be kat daha stresli olacağım, biliyorum ki, mutfağa dalıp hırsımı bilumum tatlı ve hamur işinden alacağım. Sonra da daha bir iki yıl önce ördüğüm örgülere sığamayıp yeniden yeniden yapacağım. Öyle insanlar var ki, haketmedikleri halde beklentileri, hakları olmadığı halde, başkalarının hayatını çekilmez hale getiriyorlar. Kendisine yapılmasını istemediği şeyi, başkasına rahatça yapıyor. Empatinin bol, ince düşüncenin çok olduğu insanlarla dolu bir çevre diliyorum.

5 yorum:

  1. en son cümlene kocaman yürekten bir amiiinnn diyorum...dışarda olmaya geelince eğer yapabiliyorsan gerçekten çok hoş bence dediğin gibi dört duvar arasında sıkılarak oturmaktan çok daha iyidir...hırkaya gelince çok şirin görünüyor eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. amin canım..Bu modeli çok beğendim daha yakından resimleri varmı acaba..kızıma yazlık bir bolero örmeyi planlıyorum..Oğluşunda çok tatlı Allah bağışlasın..Anne baba resimleri benim kızınkilere benziyor çok güzel olmuş, onlar ne yapsa bize güzel görünüyor anne baba olmak zaten bu değilmi..allahım hepsinin bahtını şansını açık eylesin, kötü niyetli zalim huylu insanların şerrinden korusun.. sevgiler selamlar canım..

    YanıtlaSil
  3. permaren; Teşekkürler.

    Marifetane; Sonraki postta yakın bir fotoğraf ekleyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. FATMA KARATAŞ16 Mayıs 2011 06:36

    Hırka çok tatlı ya bayıldım valla ama yapacak bişey yok .Örgüyle aram hiç iyi değil. Çocukla sürekli dışarıda olmak harika bir şey sizi tebrik ediyorum çalışan bir anne olarak akşamları ve pazar günleri kızımla dışarıya bizde sıkça çıkıyoruz. Hem kızım mutlu oluyor hem ben ev ve iş rutininden biraz sıyrılmış oluyorum.Lütfen kendiniz ve çocuğunuz için hayata karamsar bakmayın (bunu söylemesi kolay diyeceksiniz biliyorum).Hayat o kadar kısa ve sürprizlerle doluki her anını doya doya yaşamak lazım.Saatin her tik tak deyişi ömür sermayemizden bir dakikayı daha alıyor mümkün mü o dakikaları geri getirmek.O pamuk kuzu için annesi lütfen güzel görün güzel düşünün.ALLAH ın size bahşettiği bi güzellik zaten her an yanıbaşınızda var mı bundan ötesi ?
    Sağlıcakla mutlu kalın
    FATMA KARATAŞ

    YanıtlaSil
  5. Fatma Karataş; Haklısınız tabi, insan bazen bildiği halde önüne geçemiyor, zaman zaman hep yaşıyorum bunları, çıkana kadar uğraşıyorum. Teşekkürler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...