24 Eylül 2010

Peçete yapıştırma maceramız şimdilik bitti, belki ben çok iyi yapamadım ama kalın ve çok da doğal görünmeyen bir görüntüsü oldu benimkilerin. Nette okuduğum kadarıyla dekupajdan daha iyi sonuç alınıyormuş ince olması nedeniyle falan, ben o sonucu alamadım. Kapaklar kapanırkende atılan üç kat boya ve vernik etkisiyle birazcık kalınlaşmış alt bölüme üst kısım yerleştirilirken birazcık zorlanılıyor. Ben dikiş kutusundan memnunum, oval kutudan başka, dikiş dikerken kullandığım çöp kovama da el attım, bir peçete parçası da ona yapıştırıverdim.


Şu aralar iştah sorunlarım var, gerçi hiç bir zaman çok iştahlı birisi olmadım. Hamilelik dönemi ile başlayan ve süt kesimine dek süren zamanda kendime çok özen göstermiştim, keşke üzerimde bir alışkanlık olarak kalsaydı, tam tersi biten sıkıcı bir görev misali terkettim tüm iyi alışkanlıklarımı. Öyleki bir ara su içmediğim için olmadık sağlık sorunları açtım başıma. Kuzu yerken sanki ben yemişcesine doyup, hiç birşey istemiyor canım. Bu anlamda ciddi bir disiplin getirmem gerekiyor kendime.

Atkımız bitti, biraz kısa gibi görünsede haroşa örgünün kullandıkça kendisini bırakıp uzadığını düşündüğümden çok uzun yapmadım. Kuzum da annesini kırmadı bana modellik yaptı. Şapka da yaparım diyordum ama şimdi kararsızım, paslayabilirsem teyzeye paslayacağım. Çünkü battaniyemi örmeyi özledim. Tığ işini şişden daha çok seviyorum.

6 yorum:

  1. Hepsi çok güzel olmşlar. Teneke kutu boyamanın tek kötü tarafı kapağın kağanmasında sorun çıkması. Kapağa gelen yeri boyamayınca da sırıtıyor. Var mıdır ki bir çaresi? İki yuvarlak hârika kutum boyanmayı bekliyor da:)))

    YanıtlaSil
  2. çok şeker olmuş. ellerine sağlık. kuzucuğun güle güle kullansın...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyo dikiş kutusu ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. neduk; Nedret abla beğenmene sevindim, teşekkürler. Ben bu işte sadece nette okuduklarıyla bişeyler yapan biri olarak kapak olayını çözemedim ama kursuna katılıp bu işin inceliklerini görenler bir çaresini bulurlar belki?

    Emine Öztürk; Çok teşekkürler..

    gonca; Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba..
    Kuzunun atkısını çok beğendim.Bence kesinlikle beresini de örmelisiniz.Güle güle kullansın:))

    YanıtlaSil
  6. Sihirli Günce; Teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...