Şikayetim var..


Son birkaç aydır kuzuyla yaşadığımız bir sorun varki şikayet etmemek elde değil, nasıl başladı? bunu yapmasının nedeni nedir? bilmiyorum. Tek bildiğim pek çok çocukta ve farklı şekillerde nüksettiği. Kuzum önceleri, oyununun arasında veya ilgilendiği ne ise onu aniden bırakıp koşup gelir benim kollarımı okşayıp sevmeye başlardı. Ne oluyor oğlum derken bu ilk zamanlar benim çok hoşuma gitti, bana sevgisini ve şevkatini gösteriyor diye içten içe çok mutlu oluyordum. Lakin şu son zamanlarda okşama bir yana, en olmadık zamanlarda o minik ellerini bluzumun kolundan içeri atıp, tırnaklarıyla resmen etlerimi çimdikleyerek beni çok sinirlendiriyor. Bazen izliyorum tırnaklarıyla sıkıyor, sıkıştırıyor, önceleri lütfen yapma diyerek canımı acıttığını anlatmaya çalıştım ama yok anlamıyor. Tik gibi birşey. Yapmadan edemiyor. Bir arkadaşımın kızı da sürekli annesinin kulak memesiyle oynardı, çeker sündürür kadıncağızı deli ederdi. Bu davranışa daha ne kadar devam edecek? ve ben ne yapmalıyım bilmiyor ve araştırıyorum. Tabii bu arada kendime hakim olup, sabırlı olmaya çalışıyorum. Ne var bunda bu kadar kızacak, demeyin lütfen, gece gündüz ve gün içinde sıkça, çimdiklenmek ve tırmalanmak hiç hoş olmuyor.

Kendimi dışarı atabildiğim ilk fırsatta kuzum için yeni kitaplar alacağım. Dün odasını düzenlerken kitaplığımızı epey uzun bir süredir ihmal ettiğimizi farkettim. Artık o da sıkılmış, yeni birşeyler istiyor, elindekileri ezberlemiş artık. Bu konuda gerekli notlar ve tavsiyeler alındı.

5 yorum:

  1. Merhaba deryacım, benim de nisan da 3 yaşına girecek bir oğlum var, o da bazen böyle şeyler yapardı, bunlar çocuklarda belli dönemlerde olan oyun zannettikleri bir huy.

    Oyuncaklarına gelince, evde nerdeyse bir koca dolap dolusu oyuncak var. Ben de oyuncaklarını 3'e ayırdım, bir grup oyuncak veriyorum 20-25 gün gün sonra değiştiriyorum diğer grup oyuncaklarını veriyorum, sanki yeni bir oyuncağı olmuş gibi çok severek oynuyor.

    Ayrıca sana bir kitap tavsiyesinde bulunabilirimistersen, benim başucu kitabım oldu nerdeyse: "Prof. Dr. Haluk Yavuzer, Çocuk Eğitimi El Kitabı"

    Arkadaşım benim yazdıklarımı sakın yanlış anlama, öğüt vermek gibi bir niyetim asla yok, "attan düşenin halini attan düşen anlar" misali, ben de yaşıyorum böyle değişik huylar oğluşumda.

    Bu arada eğer yakınsak ve istersen görüşebiliriz, ben Urankent-Yenimahalle'de oturuyorum, hem çocukalr da arkadaş olur, eğer istersen...

    Yazı da çok uzun oldu, kusura bakma...

    YanıtlaSil
  2. birşeylere kendince kızmış olabilir. benim oğlum kreşe gidiyor ve orada bir olay olduğu zaman direk anlatmıyor. sürekli huysuzluk çıkarıp beni dövmeye çalışıyor. ya da kumanda sürekli kendinde dursun istiyor olmayınca vuruyor. neye kızmış olduğunu anlayabilirseniz çözülür bence

    YanıtlaSil
  3. canım benim yani baksı yapmamak konusunda iyi davranıyorsun ama bilmiyorum bence sende ona yap dicem :))
    bu sefer hoşuna giderse de hiç unutmaz bu huyunu ama bir iki kez deneyebilirsin..
    yada başka bir alışkanlık katıp onu unutturabilirsin
    yani çaresiz kalıyorum aslında çocukların dünyaları artık çok farklı çok bilmişler sanki büyünmüşler biz öyle değldik. sus dedilermi susardık.. yemek bile yemezdik
    açız diyemezdik.. yani bu da iyi mi ki diyeceksiniz ama bence iyi şımarıklık olmuyor işte öyle.. nerde annemizi cimdik cimdik yapsak kesin bir hafta harçlık cezası yada abur cubur cezası alırdık.. onlarda haklı aslında her istedikleri oluyor snır yok hayatlarında gibi geliyor bana bu yeni nesil çocukların.. o yüzden aklına gelenleri yapıveriyorlar.. dikkat çekme projeleerinden biri..
    senin kuzu kaç yaşında acaba.. kuzenim iki yaş sendromundan bahsetti geçenlerde.. onun oğluna bir süre hayır olmaz yapamzsın alamazsın demeyeceğiz.. bu kelimelerin alternatiflerini kullanacağız.. of ne zor

    YanıtlaSil
  4. her çocuğun o dönemlerde garip tikleri oluyor galiba.büyük oğlum sürekli parmaklarını çıtlatırdı.bir süre sonra bıraktı.en küçüğümüzde tırnaklarının kenarlarını kırıyor.uzamasına fırsat vermiyordu,kesemiyordum bile.sonra bizim tırnaklarımızıda kırmaya çalıştı.şimdi yok çok şükür..

    ilk çocukta garip bir şey farkettiğimizde hemen bir uzmana sorardık.dikkat çekmek için yapıyorlarmış ve yapma demek çözüm değilmiş.diğer odaya gönderin ve rahatsız olduğunuzu söyleyin demişti..inşallah bir an önce çare bulursunuz.

    YanıtlaSil
  5. Sibel; Benim kuzu da Mart'ın 22Sinde 3 yaşını dolduracak. Umarım geçici bir dönemdir. Oyuncak taktiğimiz aynıymış. Bende ara ara değiştirip gruplayarak veriyorum. Önerdiğiniz kitabı mutlaka inceleyeceğim çok teşekkür ederim. Bana yazdığınız yorumlardaki yardımcı öneri ve bilgileri asla yanlış anlama gibi bir durum olmaz aksine çok mutlu olurum. Görüşebilme imkanımız olsa eminim çok güzel olurdu, ama biz biraz uzaktayız. Ama belli mi olur zaman içinde bir şekilde tanışır ve görüşürüz.. Sevgilerimle..
    Bahar Yorgun; Aslında oğluşumu biraz kızdırıyorum ben farkındayım. Stresli günlerde galiba onu da strese sokuyorum. Umarım bir geçiş dönemidir diye umuyorum.
    Çelebi74;Bana yaptığını ona yapma fikrini çoktan uyguladım, elbette hiç hoşuna gitmedi :) işe de yaramadı zaten.. hakikaten çok zor
    İffet'in günlüğü; İnşallah.. Artık eskisi kadar sık görüşmüyoruz doktorumuzla, ama artarak devam ederse bu tik tek çare ona sormak olacak. Bana doğumumdan itibaren her konuda çok yardımcı oldu doktorumuz, inşallah bu duruma da çözüm getirir...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...