Soğuk hava ve can sıkıntısı..


Ankara'da havalar çok soğuk, bazı semtlerde haftasonu epey kar yağmış, hatta kartopu oynayacak kadar. Burnumuzu dışarı çıkaramıyoruz. Birde öksürüğümüz var zaten. Tv kolik olmamak için birşeyler yapalım, oyalanalım dedim. Bizde evdeki incik boncuğu döktük ortaya. Kuzuyu da benide en iyi oyalayan, vakit geçirten yegane aktivitemiz. Döküp saçıyoruz ortalığa, çocukların sen sevdiği şeydir zaten. Amaçsızca birşeyler yaptık. Kuzu beni taklit edip, kağıtlarla kalemlerle epey bir süre oyalandı. Çizdi karaladı, boncuklarla, ıvır zıvırla oyunlar yaptı. Sonra eline geçen bir parça keçeyi "hann annn" deyince o parçadan ona bir araba yapalım dedik, aman bir mutlu oldu. Sonra ona bakıp bende mutlu oldum, küçük şeylerle sevinebilmek ne güzel bir şey.

5 yorum:

  1. Merhaba arkadaşım, bakıyorum da sende bendensin yani bu soğuk havada çocuğumla birlikte birşeyler yapıyorum, benimki de seninki gibi herşeyi araba ya da vinç yapıyor :)
    Ankara'nın ayazı bir çıktı mı hastalanmamak için evde durmak daha akılllıca.

    Oğluşunu öptüm, sana da kolay gelsin annesi...

    YanıtlaSil
  2. çocuklar döküp saçmaya bayılıyor gerçekten. dün biz de prensesimle tokalarıyla oynadık, döktük hepsini yere, bazılarını kendimize, bazılarını bebeklerine taktık, hatta o oyalanırken ben de miniğimin saçlarını ördüm:) evde durmak da güzel oluyor bazen, başbaşa vakit geçirebiliyoruz kuzucuklarımızla.

    YanıtlaSil
  3. ay ay bal gibi canım. Allah nazarlardan saklasın maşaAllah. Nasıl da güzel gülmüş bol activiteli günler size annesi ile kuzusu

    YanıtlaSil
  4. en sevdiğim manzara bu, iş üstü manzarası:)) ne şirin fotoğraflar :)

    YanıtlaSil
  5. Sibel; Soğuk havada yapacak en iyi şey annelerin ortak tercihi :) sevgiler...
    emel; Yeterki onlar mutlu olsun, döküp saçalım bu kış günü sıkılıyor yavrular..
    dakikadanönce; Aminn :) teşekkür ederiz.
    sesiber; teşekkürler evet bende severim, böyle görüntülerden esinlenerek bizde yapalım demiştik, galiba iyi ettik :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...