Kısa Ulus turu ve bilekliklerim..


Bugün Ulus civarındaki işimi hallettikten sonra, uğramadan geçemediğim yerlerde kısa bir tur attım. Bu Ulus çok tuhaf bir yer, ben çok seviyorum, eski evleri, çarşı ve pasajları benim için vazgeçilmez bir yerdir. Fakat bazı cadde ve mekanlar var ki, oranın raconu mu huyu mu bilinmez insanlar size omuz atarak geçerler. Evet yanlış duymadınız yanınızdan geçen her beş kişiden ikisi, size omuz atarak geçer. Ya ne oluyor? nedir diyene kadar kalabalıkta kaybolurlar. İşte Ulus'ta sevmediğim tek şey bu. Bunu da en çok Anafartalar Caddesi, Çankırı Caddesi, Gençlik Parkı ve civarı aklıma Kale ve Samanpazarı dışında buralar geliyor. Buraların huyu böyle. Bende epey bir kişiyle omuz atıştıktan ve arkalarından söylendikten sonra, benim markaladığım bölgelere geçtim ve birkaç yere uğradım. Ablam kuzuyla evde beni beklerken aman çokda gecikmeyim diyerek koştura koştura önce bir züccaciye girdim. Emaye eşyalara rastlamak artık çok mümkün değilken burada her boy emaye mavi çaydanlıklar ve tabaklar vardı. Bayıldım, aksilik yine fotoğraf makinem yanımda değildi, rafların altında büyük emaye bir tabak buldum ve aldım. Gezmeye doyamıyor tabiki insan, nereye dönsem bakılacak ve de alınacak şeyler var. Hepsine yetişmek ne mümkün, bende çaresiz bir iki tuhafiyeye daha uğrayıp evimin yolunu tuttum.


Yukarıdaki bilekliklerden mavi olan uzunca bir süre takı askılığımda asılı kalmış belki bir kere kullanılmış bir kolye idi. Bende bazen bir şimşek çakar ve dönüştürmeler yaparım. Tasarım işinde iyi değilim sadece dönüştürmelerim fena değildir. Bugün de bu kolye bilekliğe dönüştü ve bu halini daha çok sevdim. İkincisi de beğenip aldığım ama bir türlü tasarlanamamış boncuklardı. Onlarda lastikli misinaya geçti, daha iyi bir şey aklıma gelene kadar onlar da bileklik oldu. Diğer kuşlu ve balıklı olan seramiklerde şimdilik kuluçkadalar bakalım ne olacaklar?


Yukarıdaki örgülerde ilk resimdeki atkı yine internet de dolaşırken görüp beğendiğim bir atkı modeliydi. Model çıkarma yeteneğim sıfıra yakındır, bugün ablamı bulmuşken hemen oturttum bilgisayarın başına sağolsun bana gösterdi, ben ne kadar gevşek örmeye çalışsamda böyle sıkı oldu biraz ütülenince modeldeki resime daha çok benzeyecek inşallah..
Herkese iyi haftasonları diliyorum..

13 yorum:

  1. Ulus, konusundaki düşüncelerinize tamamen katılıyorum.Boncuklarda Suluhan'dadır herhalde, başarılar:)

    YanıtlaSil
  2. Elif'in terazisi; Suluhan Hal'in karşısındaki yer miydi? bu yaz oraya ilk defa gittim ve çok sevdim. Özellikle ortam eski bir han taş dükkanlar falan çok beğenmiştim. Bu boncuklarım başka yerden Moda çarşı-Kızılay üst kattan.

    YanıtlaSil
  3. Ankara'nın en sevdiğim köşelerinden bir yerdir ULUS siz anlatınca özlemişim oranın mistik havasını.

    Atkının renkleri ve örneği çok hoş kolay gelsin.

    Güzel bir pazar geçirmeniz dileğiyle sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. blogumda ödülünüz var...

    YanıtlaSil
  5. canım atkın çok güzel olacak örnekde çok güzel...Unlanma işini anlatayım;lezzet@sinangil.com.tr
    adresine mail atarsan bir hafta içinde gönderiyorler....
    Adını,sitenin adını ve açık adresini belirtmelisin,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Belgin hn; Çok teşekkür ederim, ulusseverlerdensiniz sizde :) atkımıda beğenmenize çok sevindim.
    tatesal; Teşekkür ederim Tülin hanımcım. Bir mailde ben atayım bakalım Sinangil'e.
    Gonca; Teşekkür ederim, hemen alayım ödülümü :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,5 ay oldu Ankara'ya taşınalı,gidilecek yer arayışı içindeyim,en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum çıkrıkçılara,sevgiler...Adres değişikliği yaptım bu arada,yeni sayfama bekliyorum ;)http://sibelleherseydenbiraz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Sibel; Tarihin ve nostaljinin birleştiği yer, kale ve çevresi, koyunpazarı, pirinç han'ı mutlaka gezin, inşallah sizde sever ve müdavimi olursunuz.. Yeni adresinizi de kaydettim teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  9. Canım yaa valla kuş figürlü boncuklara bayıldım hatta bittim çok seviyorum ben öyle kuşlu şeyleri bende almak istiyorum zaten boncuklarım hep tek tük kaldı.bu arada yününün rengi de pek güzel izmitten ben de ona benzer almıştım bir tane daha duruyor yerinde. başlamak lazım en kısa zamanda.çok öpüyorum kocaman. ayrıca yukarı yazmadım ama keçeden bulutlar da süper olmuş ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Tuğbacım, bende görür görmez çok sevmiştim o seramik boncukları. Sende aldığın yününü başla, uzun zamandır elişi görmedim bloğunda :) Öpüyorum sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Atkıyı yaptığın ipin markasını merak ettim,tiftik gibi duruyor...

    YanıtlaSil
  12. atkıya bayıldım ellerinize sağlık. rica etsem anlatırmısınız nasıl yapıldığını. Çok oldum biliyorum ama sizde çok güzel şeyler yapıp heveslendiriyorsunuz

    YanıtlaSil
  13. tatesal; Himalaya idi markası. Ama onun hangi tipiydi hatırlayamadım yünün kağıdını atmışım. Ama yuvarlak sarımından da tanınabilir.
    dakikadanönce; Heveslendirip harekete geçirebiliyorsam ne mutlu bana. Elbette yapılışını anlatmaya çalışırım :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...