Eski emayelerim ve diğerleri..

Eski eşyalar ve objelere olan sevgim gün geçtikçe daha da artıyor, gördüğüm heryerde topluyorum. Yukarıdaki tencerelerden kulakları olan annemindi ondan hatıra diğer ikiside kayınvalidemin. Yaklaşık 30 küsür yıllık hepsi. Yılların izleri üzerlerindeki kara lekelerden belli..
Dekor olan örtüde oldukça eski, yanlış bilmiyorsam eskiden havlu olarak kullanılırmış?..

Örgüm nezleye, gribe rağmen devam ediyor. Elimde kalan bütün ipleri değerlendiriyorum. Ama o ipler bu işlede bitecek gibi değil. Hastalığımızı kuzum hafif atlattı neyseki. Ama nedendir bilmem iki gündür sürekli bir hıçkırıktır tutuyor kuzuyu.
Geçen gün oturma odasında oynarken kullanması için bir yer minderi diktim, evde her işe yardımcı olup bir nevi evsel aktiviteler yaptığımızdan, bu seferde gelde bu yastığın içini birlikte yün dolduralım demiş bulundum. O gün bugündür Çınar'ın "nün yastığı" aşağı "nün yastık" yukarı. O yastığı seviyor ben onun "nün" deyişini..

4 yorum:

  1. kulplu tencerenin deseninde benimde bir emaye kabım var annem vermişti.birde diğerleri gibi kapaklı biraz minik bir kabım daha var.çeyizimde olupta en ufak bir çizikte attığım emayelerimi arıyorum şimdi:(
    gribi atlatamadınız galiba.çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  2. Deryacım öncelikle geçmiş olsun!!!

    Eskiler çko değerli tabi nostalji açısından...

    Kuzucuğun yastığı pek pofuduk olmuş,yuvarlanır artık üzerinde...

    Maşallah sende hiç boş durmuyorsun,sürekli örüyorsun...Rengarenk ne güzel öyle...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim İffetcim, bugün daha iyiydim şükür.. Benimde annemin evinden yok ettiğimiz bazı eşyalar için aklıma geldiğinde hala çok üzülürüm..
    Teşekkür ederim Tülin hanım,boş durulmuyor yapiim :)

    YanıtlaSil
  4. Tülin hanım battaniyede kullandığım ipi sormuşsunuz o yorumun yazıldığı postu bulamadım o yüzden buraya yazıyorum, lif ipi denilen ipten örüyorum. Sevdiğim marka Kristal opal. Ama renk çeşitliliği olsun diye Nako bonbonu da alıyorum.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...