Kumaş kesimi bitti..


İki gündür devam eden kumaş kesim işim nihayet bugün bitti. Kumaşları aldığım patchwork seti ile değil bir cetvel ve iyi kesen küçük bir makasla ölçe ölçe kestim. Çok düzgün değiller ama fena da olmadı. Zaten öyle çok düzgün olsun diye fazla titizlenen birisi değilim. Patchwork setini malesef boşuna almışım ben onu kullanmayı beceremedim. Kumaş yönü vs. onu ayarlayıp düzgün bir kesim hiç yapamadım halbuki onları alırsam herşey çok kolay olacak sanıyordum ama olmadı :) Kumaşlardan kalan parçalarla ön deneme parçaları birleştirme yaptım ve anladımki önce teğel ile birbirine tutturursam makinedeki dikişim daha iyi olacak. Şimdi sıra sıra teğel ile birbirine tutturucam sonrada makinede dikicem. Şu anki düşüncem renk uyumunun olup olmayacağı. Aslında kumaşlarımı seçerken ilk birkaçında uyumlu olsun diye düşünerek seçmiştim ama sonra o da güzel bu da şirin karıştı kumaşlar. İnşallah ortaya çıkan iş güzel olur..

3 yorum:

  1. Renkler çok güzel, insanın içini açıyor. Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  2. desen ve renkler çok gzel bende böyle çıtı pıtı desenleri çok seviyorum.kesim panosunu bende almak istiyordum genelde patcwork yapanlar memnun.nasıl bir sorun oldu.merak ettim.

    YanıtlaSil
  3. Gülnacım teşekkür ederim..
    İffet'in günlüğü;Kumaşlarımı beğenmene sevindim, ben o seti kullanamadım kumaş kesmeyi beceremedim cetvelde çok işime yaradı diyemem ama bunu kullanmasını kursta falan öğrensem farklı olurdu belki ben acemice daldım sebep o olabilir bana makasla kesmek daha kolay geldi :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...