Mineral Makyaj Ürünleri

Artık pekçok alanda olduğu gibi kişisel bakım ve makyaj ürünlerinde de mümkün olduğunca az kimyasal ve daha az zararlı ürünler kullanmaya çalışıyorum. Mineral makyaj ürünleri hakkında "Yüzünüzde makyajınızla yatabilirisiniz" gibi sloganları çok okudum ve bu mineral makyaj ürünlerine merak sardım şu aralar.
Yağlı ve zaman zaman da sivilcelere yenik düşen bir cilde sahibim. Dupduru pürüzsüz ciltlere çok özenirim. Yıllarca sivilceleri ve izlerini kapatıcam diye pekçok ürün kullandım. Pekçok bayan gibi bende makyaj malzemelerine çok meraklıyım . Öyle çok ürünüm yok hatta elimde fazla malzeme bulundurmam az ama öz olması tercihimdir. Zaten çok iyi makyaj yaparım diyemem.
Mineral makyaj malzemelerine gelince onlarla tanışmam üye olduğum bir foruma dayanır. Orada sample kit olarak edindiğim Everyday minerals ürünlerinden oldukça memnun kaldım önce biraz endişeliydim toz fondoten ve allık nasıldır? ben kullanabilecekmiyim diye ama kısa sürede alıştım. Hem kullanışlı hemde çok az bir miktar kullanılıyor yani sample boyu uzun bir süre kullanabiliyorsunuz ve herşeyden önemlisi zararlı kimyasallar içermiyor olması. Bu arada id bare ürünlerini de deneme fırsatım oldu her ne kadar kapatıcılık açısından id önerilsede bana göre everyday minerals daha doğal duruyor ciltte.
Makyaj malzemelerinde mümkün olduğunca doğala dönmeye çalışsamda bu ürünlerin yanında tercih ettiğim diğer markalar Mac ve Nars. Özellikle geçen gün gelen bir mailde yazanlar beni kullandığım bazı markalardan soğuttu. Mailde kurşun içerikli rujlardan bahsediyor ve dünyaca ünlü pekçok markanın adını veriyordu. Ve basit de bir deney öneriyor bunun bilimsel dayanağı nedir gerçekçiliği yada güvenirliği ne kadardır bilmiyorum şöyle diyor; kullandığınız rujdan elinize bir miktar sürün daha sonra altın (14-24 ayar) bir objeyi üzerinde gezdirin (sürtün) eğer renk siyaha dönüşüyorsa bu içerdiği kurşunu gösterir ve kurşun kansorejen bir maddedir . Böyle bir maddeyi dudaklarıma sürdüğümü düşünmek beni çok endişelendirdi doğrusu. Yineliyorum burada önerilen testin güvenirliği ne kadardır bilmiyorum ama ben en sevdiğim rujumu ortadan kaldırdım.
Takip ettiğim bloglarda şu aralar "çantamdakiler" bölümleriyle çok sık karşılaşır oldum aslında sevdiğim bir konu bu yüzden bende bir köşesinden katılmak istedim sanırım. Bugün şöyle bir baktım çantamda son 20 aydır sadece bebek bezi, ıslak mendiller, yedek bebek kıyafetleri dışında bana ait sadece cüzdanım olduğunu farkettim. O nedenle çantamı bir köşeye atıp uzun süredir pekde ilgilenmediğim unuttuğum şifonyerdeki cicilerimi fotoladım.

3 yorum:

  1. Bende girmeliyim bu olaya kesin..Cildime cok dikkat ettigim halde ufak tefek sivilcelenme oluyor..Atacam herseyi cope o olacak sonunda..

    YanıtlaSil
  2. Mineral ürünlere geçmenizi tavsiye ederim. En azından bir deneyin benimgibi vazgeçemezsiniz sonra :-) Birkaç mineral makyaj malzemesi satan internet adresi incelemek isterseniz..
    www.everydayminerals.com
    www.silknaturals.com
    www.coastalscents.com
    www.taylormademinerals.com
    www.midwestskincare.com

    YanıtlaSil
  3. ben de mineral kozmetik urunleri kullanmaya basladim. bella pierre diye bir marka. daha once hic duymamistim ama cevahirde denedim ve aldim inanilmaz guzel. cildim cok hassas ve alerjik olmasina ragmen hic bir yan etkisi olmadi acaba baska bir yerde satilyor mudur bu urun?

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...