2 Haziran 2022

Evimizin büyük bir fırına dönüşümü bu hafta başladı. Yanıyoruz, hemde çok. Reyhan şerbeti tüketimi başladı. Buzzz gibi..
Örgüler kalktı tabi, özlediğim üzere dikişlere el attım kan ter içinde diktim bişeyler, vantilatörle bir terle bir üşü bir şekilde tamamladım. İlgilendiğim sevdiğim şeylerin bir tekrarı var, bu sıralar kaneviçe ve emayelerle yaşıyorum tekrarları.
Kocaman yamalı bir örtü daha diktim. Eldeki pamuklu kumaşlar biraz bekleyince onları birşeye dönüştürme isteğiyle makinenin başına oturmak kaçınılmaz oluyor, işe de yaramıyor değil, hazır alınan örtülerde pamuğa rastlamak iyice zorlaştı herşey polyester. Yumuşak, havadar, terletmeyen ve benim yaptığım. Büyük olasılıkla Çınar kullanacak. Ona özel bir tane daha yapmak var aklımda içi elyaflı olarak. Bu evde çok sıcak-sıcak-ılık-az soğuk-soğuk-çok soğuk aşamalarına uyum için elzemler.

Bilkent'te Van Gogh sürprizi. En sevdiğim ressamlardan biridir. Kendimi onun odasında bulmak çok hoş oldu.

2 yorum:

  1. Bende reyhan almıştım güzel güzel büyüyorlar. Şerbet olmaya az kaldı, varsa bir tarifiniz alalım efenim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl unuttum ama seneye ekmek istediğim listede reyhanda var kesinlikle :) benim tarifimi hemen yazıyım o zaman; 1 demet yıkanmış süzülmüş reyhanı bir tencereye elimle doğruyorum veya kopartıyorum diyeyim, yarım su bardağı toz şeker, bir çubuk tarçın 5-6 karanfil ve 1.5 çay kaşığı limon tuzu (limon suyu ile de bir tarif gördüm ama denemedim henüz) üzerine 6 su bardağı kaynar su ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz sonra ağzını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz soğuyunca buzdolabına kaldırabiliriz bir gece bekliyor, ertesi günde süzüp içiyoruz, aifyet olsun.. :)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...