9 Mayıs 2022

Bir süre aradan sonra yeniden merhaba. Serin hava gitmek bilmedi bu yıl. Mayıs ayına gayet üşüyerek yıkayıp kaldırdığım montları yeniden çıkararak girdik.
Serin havaya rağmen dallar hınca hınç leylak ve mor salkımlarla dolu. Bu yıl çiğdemleri kaçırdım mı bilmiyorum henüz bir Eymir kısmet olmadı.
Serin havalardan şikayet etsem de işime yaramadı değil, örerken ufaktan sıcaklamaya başlamıştım ki havalar serinledi ben duracağım derken devam ettim. Tahtaya vurayım bu üretme ve bişeyler yapma isteklerim gitmesinler, sıcağa rağmen.
Parça iplere kıyamayanlardan mısınız? bu ipler birleşip kendi ebruli yumağını oluşturuyor ve belki cüzdan çanta birşeyin parçası olabiliyor. Düğümler mühim değil zaten astar içinde kalıyor.
Yeni denemeler..
Yıldız çiçeğim açtı epeyde tomurcuk var. Çok mutluyum her ne kadar kadife çiçekleri daha çok olsa da bu kadar bile çıkması ve açması çok sevindirici.
Cücükler salondaki ikinci firarlarını da yaptılar. Haklılar çünkü inanılmaz hızda büyüyorlardı yaptığımız geniş kutu çiftlik bile artık dardı bizde eski mahallemizdeki sütçümüze emanet ettik bu haftasonu, şimdi o salonda masa altında yanyana adeta kolkola girmiş gibi gezinmelerini hatırlıyor azıcık özlüyorum, ev sessizleşti, elimden çat diye marulu çeken ayak sesini duyunca ötmeye başlayan cücükleri özlüyoruz hepimiz, tek tesellimiz gerçek toprağı eşeleyip açık havada özgürce gezecek olmaları.
Anneler günü münasebetiyle vazoda leylağıma kavuşmuş olabilirim, teşekkürler annecim ;)

8 yorum:

  1. aa Derya kaç tane postunu okumamışım ben ! şimdi baktım da her zaman ki gibi her yaptığına imrendim, ilham oldun. dün annemle kulaklarını çok çınlattık zaten. bana hediye ettiğin o güzelim çantalardan birini ona vermiştim. her zaman yanında taşıyor. bana geldi dün. masaya çıkardı hemen. yaa ne kadar güzel değil mi? dedi. ki kendisi de usta örgü örücü ve terzidir .
    baharın gelişiyle ortalık şenlendi, her yer muhteşem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana Buketcim :) ay canım annen bir daha bir paket kargo vs sözkonusu olduğunda anneciğine de mutlaka birşeyler ekleyeceğim madem seviyor böyle şeyleri unutmayacağım inşallah, çok sevgilerimi ilet lütfen öyle on parmağında on marifet birinin yaptıklarımı beğenmesi ayrı sevinç zaten :)

      Sil
    2. canım ya çok incesin. selamlarını ilettim.

      Sil
  2. çantaların muhteşem olmuş,parça iplerden Goccicas instagramda çok güzel bir C2 örgü tekniği ile battaniye yapıyor bakabilirsin. Ufak çantada çok güzel. Civcivler için sevindim, apartmanda doğal ortam olmuyor pek. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) biliyorum sanki o hesabı bakarım sağol, sorma bizden bu cevabı alacağı için sormadan almış gelmiş bakabildiğimiz kadar baktık o d aikna oldu görerek olmayacağını :)

      Sil
  3. Fotoğraflardaki çiçekler öyle güzel ki... Clutch çanta çok güzel görünüyor. Bence satılmalı bir yerlerde biz de almalıyız. :) Anneler günü leylakların çok güzelmiş, yine bir mor mavi uyumu efsane olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim birde sakuralar varmış ama bittimi görürmüyüz bilmem onları da fotolayacağım umarım :) arkadaşlarıma her daim hazırlarım bir telefon veya mail uzağındayım söylemen yeter, çok teşekkürler... o iki ton mor-mavi şu ara çok beğeniyorum bende :)

      Sil
  4. Çok teşekkür ederim. Kaybınız için sabırlar diliyorum, evet yaşama sevinci ve umut çok önemli, eksik olmasın inşallah yüreğimizden, sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...