26 Nisan 2022

Bugün kargoya giderken yolumu iyice uzattım önce sokak aralarından leylak dolu bahçelerden geçtim koklaya koklaya. Çok istedim bir demetim olsun ama ben burda yeniyim tanımıyorum kimseyi çevre oldukça kibar ancak bir gören olsa sözleriyle döverler eminim, eski mahallemde bahçemizden rahatça koparıp mutlaka bir leylak vazosu yapıyordum. Olmadı arkadaşım getirirdi bahçesinden. O nasıl güzel bir kokudur..

Örmeler bir kare bir büyük devam ediyor. Ama şimdiden kucağıma aldığımda pişmeye başladım bakalım örme sezonunu ne zaman kapatacağım. 

Oğluşumun biraz gezip dolaşayım diye çıktığı sokaktan dönüşte kapıp getirdiği civcivlerimizle tanıştırayım efendim. Şaşırdık hemde çok, beklemiyorduk hiç. Kendisi oldum olası çok sever, (kanıt alt fotoda) bize sormamış çünkü hayır dermişiz zaten :/ dün dışarı çıkıp geldiğimde bir baktım ki yaptığımız karton çiftliklerinden firar etmiş salonda geziniyorlar. Nasıl da hızlı kaçıyorlar zar zor yakaladım koydum yerlerine ek önlemler alarak. Bir müddet sonra bir köy gezmesinde kümesi olan birine teslim edebileceğimizi umuyorum :)

5 yorum:

  1. :) Ya önce en sondan başlıycam acaba bizim Çınar da kapıp getirir mi eve hayvanları böyle diye düşündüm. Sizin Çınar'ı da takdir ettim ailesel bürokrasiyi aşmanın yolunu bulmuş. Sonuçta sorsa izin vermezmişisiniz. :D
    Bu sene bahar pas dedi yaz birden geldi. Sanırım örgü sezonu bir iki haftaya kapanır zira havalar aşırı ısındı bir anda.
    Bizim buralarda leylak pek yok ama dört bir yanımız mor salkım, çok seviyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Önce istiyorlar beraber alıyoruz ileride de getiriyorlar kafalarına göre :)
      Evet ara dönemler kalktı neredeyse tam da bu kadar verimli örerken sezonu kapattığıma neredeyse üzüleceğim ama serin saatlerde örerim yine sanki :) Mor saklımları bende çok seviyorum burada da ara ara denk geliyorum rengi muhteşem çok güzel bir görüntü gerçekten..

      Sil
  2. Çiçekler fotodan bile koku yayıyor sanki, ah o civcivler ve miniş, harikalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işık iyi denk geldi çok canlı oldu foto koku muhteşemm, ve çok yaraaz o civcivler ikinci firar da yaşandı heryere pıt pıt kondurmuşlar kakalarını :/

      Sil
  3. Çok sıcakta mecburen :) bende çok seviyorum örmeyi, teşekkürler elbette geleceğim.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...