4 Şubat 2022

Tam karları eritip bitirmiştik ki bu sabah yine bir karış kar sürprizi ile güne başladık. Şu an saat  10:18 hızını azıcık azaltmış da olsa hala inceden yağmaya devam ediyor. Güneş bulutların arasından kendini göstermeye çalışsa da henüz başaramadı.
Hırkamı tamamladım. Benden onay aldı. Vakti gelince giymek için heyecanlanıyorum.
Hırka da bitince şu an boşta kaldım uğraş açısından. Elimde sürünen kitabıma odaklanıyım istedim dün beş altı sayfadan sonra bana tatlı bir şekerleme yaptırdı. Göz kapaklarıma hakim olamadım ve teslim oldum. Normalde hiç sevmem gündüz uykusu, bana hiç iyi gelmez. Akşam öylesine bişeyler döküp karıştırırken bir nazarlık yaptım. Bizimkilerin yorumu göz çıkarır oldu. Evet biraz fazla yüklenmiş olabilirim ama gelişigüzel ekleyiverdim elime geleni. 
Bir ara çorap örerdim. Bu kadar kalmış. Çoraba özel ip ama çok çabuk delindiler kullandıklarım. Bu kadar emek sonrası kısa sürede çöp. Bu yıl hiç örmedim, örmem de sanırım. Çabuk delinmesi motivasyon kırıcı. 
Hazır selfie çöpünü de almışken granny çantamı da fotoğrafladım görücüye çıkarıcam instada. Bir süre hiç paylaşım yapmadım. Paylaşımlardan biraz fenalık gelmişti, bazen cılkı çıkarılıyor sanki. O zamanlarda kendime neden buradayım diye kızıyorum. Bir süre kızdım sonra kendi formatıma uygun dünden beri ürettiklerimi yeniden paylaşmaya başladım. Garip bir döngü bunun dışına çıkmayı istiyorum şartlar hiç bir zaman oluşmayacak gibi ben o şartları oluşturmanın yolunu bulmalıyım. Mutlu haftasonları dilerim..

20 yorum:

  1. Hırkan çok şık olmuş Deryacım. Güzel günlerde giy.
    Ah benim de binbir hevesle ve emekle ördüğüm çorap daha bir kaç giymede delinince tüm hevesim gitmişti. Nasıl güzel şeyler oysa...
    Çantalarına ayrı bir bayılıyorum. Ellerine sağlık bu da çok hoş olmuş.
    Bu ara ben de instagram firarisiyim, gerçek hayatın içinde olmak daha çok keyif veriyor. Bloglarıma da yetişebiliyorum artık. :) Belki bir gün hepten koparım... Tüketimle ilgili gereksiz bir dolu bilgi dışında kişiye kattığı pek bir şey kalmadı artık. Oysa bloglar hâlâ öğretici, bilgilendirici.
    Mutlu haftasonları sana da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ruşencim, instada biraz da eleme yapınca hoşlanmadığım şeylere daha az maruz kaldım iyi oldu, evet müthiş bir link çılgınlığı var tüketime teşfik :/ blog candır devammm :)

      Sil
  2. Çantayı beğendim, özellikle kot ceketle de ben burdayım diyor resmen. Hırkayı da beğendim maşallah maşallah. Nazarlığı evdekilere kıyasla beğendim valla, özellikle nazarı değen bildiğiniz biri gelirse gözünün önüne doğru asıverin. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hepsini beğenmene, pandemide gelende yok giden de ama işe yarar bence önemli olan niyet :)

      Sil
  3. Selam hırka çok güzel olmuş. Üniversite yıllarımda örgü makina vardı. Babam Almanya:dan getirmişti. Örgü elbise ile aynı renk ve desende çorap örerdim.Ben o günlere götürdünüz. Çoraplarla üzüldüm.Tamir ede iyor musunuz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, evet örgü makinalarını biliyorum bizde yoktu fakat olanlardan ördürürdü rahmetli annem, bu örgü çorapları tamir etmeyi bilmiyorum malesef aslında ilmek falan çıkarıp o kısmı yeniden örmek mümkün diye duymuştum topuk ve parmaklarda sorun oluyor genelde ama bilmeyince işte :)

      Sil
  4. Çorapların da patiklerin (çetiklerin) de çok kısa bir süre içinde akıbeti ne yazık ki. İnsan doya doya giyemiyor. En iyisi şark köşesi vb yapıp dekor malzemesi olarak kullanmak. Hırka kısayken de güzeldi ama böyle daha güzel olmuş. Güle güle giyin. Kem gözlerden uzak olun. Selfie çubuğu epey işe yarıyormuş bu arada. Fotoğraflar harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında içerik eskilerin yıpranmayan naylon karışımı gibi ama yine de dayanmaması ilginç örgü çorapların, eskidendi sağlam şeyler şimdilerde herşey daha özensiz ve dayanıksız gibi, Bende kalanları böyle seyirlik saklayacağım galiba :)
      Bu hırka farklı yeni ördüm bunu, diğeriyle karıştırdınız sanırım o duruyor mini haliyle bu başkası, çok teşekkür ederimm, Amin hepimiz uzak olalım kem gözlerden inşallah, artık fotoğrafımı çekermisin diyemiyorum oğluş ya okulda ya da oyunlarla pek meşgul daha küçükken hemen çekerdi çok da güzel çekerdi...

      Sil
  5. Bir fotoğrafını çekip gönderebilir misiniz. Makina da her türlü tamiri öğrenmiştim. Inutmadıysam. Yardımcı olayım. Adresim zehrakonukman@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ama yıprananlardan elimde hiç yok tamir etmeyi bilmediğimden attım bu yılda hiç kullanmadığım için yıprattığım yok, yine de çok sağolun... :)

      Sil
  6. hepsi için eline sağlık. gündüz uykusu bayılırım, egeli olduğum için, yazları sıcakta uyumaya alıştığım için yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, olabilir ben iç anadoluluyum :)

      Sil
  7. Hırka muhteşem olmuş, çanta ise şaheser...

    YanıtlaSil
  8. Aynı gün yorum yazmama rağmen benim yorumum yine saf dışı kalmış. Peki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayamadım demek istediğinizi? yorumunuz geldi, bana biraz sıra geç geliyor bilgisayar başında, cepten yorumları okuyup yayınlıyorum bazen ama yanıtlarken sorun çıkarıyor diye bilgisayar başına oturmayı bekliyorum cevap yazmak için onu mu kastettiniz acaba?

      Sil
  9. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Çorapla ilgili bir şey söylemeliyim yeni bir ip keşfettim. Sonuç harika ve eşim 1 sene giyindi net. Birde neredeyse her gün. Paylaşayım bununla ilgili bilgileri blogda. Hirka harika olmuş. Eline emeğine sağlık iyi günlerde giyin. Granyy çantayı kendime diye niyet edip, bir arkadaşa hediye ettim. Yeniden örmeli. Uzun yıllar facebooka direndim. Tweeter hiç kullanmıyorum. Alışabildigim tek sosyal mecra instagram o da asla blog gibi doyurucu değil. Allah ömür verdikçe blog yazmak istiyorum. İnstagram mi o olsa da hoş olmasa da 😉 sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim bu hangi ip, ne güzel o kadar emek veriliyor maximum sürede eskimesi çok iyimiş. Çok teşekkür ederim Zeynepcim nihayet oldu bu stradivarius hırka :) Bir daha örersin kısmetliymiş arkadaşın :) Ben tweeter kullanıyorum derken aslında sadece okuyorum paylaşım olayım yok, instagram bazen canlı bazen tık yok facebook yıllar oluyor kapatalı ama blog o bir tane şimdilik :)

      Sil
  11. Derya`cım hırkana bayıldım, çoraplara bayıldım, çantana da! Hepsi çok güzel, içimi açtı. Annem çocuklara patikler ördü bir ara, çok çabuk delinmişti hakikaten. Yün konusunda hiç tecrübem yok. Daha sıkı örmek bir çözüm olabilir mi acaba? (çok cahilce bir soru soruyor olabilirim:))

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...