11 Kasım 2020

Haftasonu sonbaharın renklerini görmek güzeldi. Doğanın paleti muhteşem, sarıları, kırmızısı, turuncusu... Her ne kadar güneş parlasa da içe işleyen bir rüzgar vardı.
Havaların soğumasıyla beraber benim de elişleri ile aramı ısıtma çalışmalarım da başlamıştı. Arada tığ ile denemeleri, yeni bir takım ipler, şişler derken arada bir örüyorum.
Bu hafta kitap okumamazlığı kırdım nihayet. Mutluyum.
İkinci bere de bitti.
Ormanda her hafta farklı yönleri deneyimlerken, patikanın sonundan göz kırpan Mogan gölü, ne güzeldi. Yazın da uzun uzun yol çekip saatler sonra dağlar arasından görünen denizi anımsattı.

Kabakları kıyamadım yemeye, süs hali pek güzel. Pazardan büyük dilim alıp pişirdim, bir kısmını hiç unsuz şekersiz bir kek denemesi için ayırdım. Ümit Aktaş'ın ketojenik ekmeğini denemiş ve ne hikmetse yiyebilmiştim, yiyebilmiştim diyorum çünkü epey yumurta içeriyor, sası sası yumurta kokmadıkça sorun yok zaten şimdi aynı yöntem ile balkabaklı bişeyler denemeyi umuyorum. 

20 yorum:

  1. Doğanın renklerini çok seviyorum, özellikle de güzleri :) Bir ressamın tablosunda yaşamak gibi, bu ağaçları böyle görebiliyor olmak :) "Sası kokmak" öbeğini hiç duymamıştım, onu da arada öğrendim, iyi oldu :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzle benzetme gerçekten öyle tablo gibi saonbaharın rengini taşıyan ağaçlar, teşekkürler, sizede neşeli günler :)

      Sil
  2. Sonbahar gerçekten çok güzel. Renkleri harika. Küçük balkabaklarını yemeye kıyamadım. Balkabağı en sevdim mevsim meyvesi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl balkabağı bende de öyle en sevdiğim :)

      Sil
  3. Fotoğraflara bayıldım ne güzel ya, hele göl <3. Bereler için ellerine sağlık. Kışa geçince herkeste bir okuyamama durumu toparlandı gibi. İyi de oldu. Ahmet Hamdi Tanpınar okumak istiyorum ama bakalım ne zaman. Kabaklar da çok güzel görünüyor. Harika bir sonbahar postu, teşekkürler :D.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, okumada çok istikrarsızım aylardır, bir okuyor bir asla elime kitap alamıyorum, bende ilk defa okuyorum A.Hamdi Tanpınar'ı güzel gidiyor tavsiye ederim :) ben teşekkür ederim sevgiler..

      Sil
  4. Renkler çok güzel ya kırmızılar 😍

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflara bayıldım. Sonbahar gibisi yok. Minyatür kabaklardan Migros'a sipariş vermiştim 1 kg. Eleman teslimat öncesi aramaz mı "Yalnız kabaklar en az 5 kg" diye. E, o zaman resimleri neden küçük kabak? Yokmuş onlardan :( Karahindiba forever:) Bere şahane yine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, minik kabak bulamamanıza üzüldüm, bizde de bir kere gördüm sonra görmedim, talep çok anlaşılan, teşekkür ederim berelerin devamı gelecek öyle görünüyor sevgilerimle.. :)

      Sil
  6. O motifi bende çok beğeniyorum belki bir yastik örebilirim. Bere pek güzelmiş. Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yastık sever olarak benidme ilk aklıma gelen o idi, bence d eçok hoş olur epey farklı bir motif, çok teşekkür ederimm :)

      Sil
  7. ne güzel derya sağlıklı şeyler yapıyorsun hep. ben de tüm hafta kek, pasta
    vazgeçemedim. ama bir dilim yiyorum en azından diye de kendimi kandırıyorum
    belki de. örgülerin süper zaten, çorap gibi bereler de harika. kış
    yaklaşırken örgülü günler çoğaldı, ne güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı şeyler o zararlıların yerini çok da tutmuyor ne yazık ki o yüzden bazen onlardan da yapıyorum tabi :) örgü mevsimi geldi, corona endişesi çok daha arttı örgüyle kafa dağıtmak şart oldu :)

      Sil
  8. oleey ne güzeel fotilerle de notlarınla da içim açıldııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim, artık pek karartmamaya çalışiciim yazılarımı :)

      Sil
  9. Sonbaharın rekleri cidden çok güzel! Ben de burda ne zaman yürüyüşe çıksam dayanamayıp çekiyorum her ağacı, her dalı:)) Berelerin çok güzel, yeşilli olana özellikle bayıldım Derya`cım:) Gelme şansım olsa isterdim senden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine hakim olamıyor insan ölümsüzleştirmek hafızasına adeta kazımak istiyor o güzel renkleri :) Teşekkürler Semicim, seve seve hazırlarım her zaman.

      Sil
  10. Renkler, bereler, örgülere ve kitaplara dönüş harika, e daha n'olsun di mi? <3
    Aman sakın kıyma o kabaklara, ne kadar keyifliler<3<3<3

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...