26 Ekim 2020

Bu yıl balkabağını dört gözle bekliyorum nedense. Baharatla fırında olur, az şekerle tatlısı olur hepsi kabulum. Bu minik kabakları da geçen yıldan beri severdim gördükçe, bu yıl aldım, az dekor olsun sonra pişirip yiyeceğim. Bir de böyle bir ip edindim ama örmesi değil karşıma koyup izlemesi daha çok hoşuma gitti.
Pandemi başlayalı ilk defa bir arkadaş buluşması yaptık. Ne çok özlemişim, bu süreçte epey tuhaflaşan ve giderek kabuğunun en diplerine çekilen bana çok iyi geldi.
Haftasonundan kareler. Yaklaşık 16 bin adım atmışım.
Bunlarda bir başka günden sokak kareleri. Dün haberlerde izledim Avrupa da insanlar salgın önlemlerine karşı ayaklanıyor isyan ediyor diye, bende önlem yok diye isyanlardayım kendimce acayip bir durum. Bir kaç gün sonra yeni yaşımı alacağım yine istemesemde, ne tuhaf yaşımı hissetmiyorum ama ben, benim değilmiş gibi geliyor. Bir klişe var ya hissettiğin yaştasın diye, öyle olucam heralde. Sağlıcakla kalın efenim...

16 yorum:

  1. bi tek yiyemediğim tatlı balkabağı ama süs olarak çok severim, cadılar bayramında da :) şu pandeminin geçmesini blog çevremizde en çok senin için istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir tabi balkabağını sevmeyen niçın olmasın, süs olarak gerçekten güzel rengi içini ısıtıyor insanın, beraber sinerjiyi yükseltelim pandemi için o zaman çünkü bende çok istiyorum, sağol bu arada :) bitmesi içinde ekonomik kaygının az önlemlerin ise daha gerçekçi olması lazım malesef böyle diil :(

      Sil
  2. Sevdiklerin ile birlikte sağlıkla mutlulukla nice senelerin olsun arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aminnnn diyeyim bende :)

      Sil
  3. Mini balkabakları ne hoş ♥
    Öpüyorum seni kocaman

    YanıtlaSil
  4. Adana yemiştim kabak tatlısı çok değişikti kütür kütür bizim kabak tatlımızda güzel ama çok değişik gelmişti bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum o dediğinizi kireçte yapılıyor sanırım dediğiniz gibi çıtır çıtır oluyor farklı bir teknik.

      Sil
  5. Kabaklar çok tatlı görünüyor. Ve ne çok yakışıyor konduğu yerlere...İp te çok güzelmiş kim bilir ne güzelliklere dönüşecek...Çok iyi yapmışsın arkadaş buluşması yapmakla...Hepimiz sevdiklerimizden uzak kaldık bu süreçte...Görmek , sohbet etmek terapi gibi gelmiştir. 16 bin adım harika bir rakam! Ormanlar birbirine benzer ama bizim eve yakın ormana benzettim , heyecanlandım :)
    O salgın önlemlerine ayaklanmaları ben de hayretle izliyorum. Ne güzel işte değer vermişler önlem almışlar şeklinde düşünüyorum. Milletin isyanını anlayamıyorum ,aklım almıyor...
    Ne güzel , nice yıllar olsun , sağlıklı ,huzurlu ve tüm sevdiklerinle... İyi ki doğmuşsun , seni tanıdığım için çok mutluyum 🌹💖🎂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eymir'deki orman burası gölün yukarı kısımları, bende merak ettim şimdi aynı yer mi diye :) Aynıyız bizde olması gereken olması gerektiği gibi değil, sürekli seçim yapmalısın ya sağlık ya diğeri :( Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için,hislerimiz karşılıklı bende seni tanıdığım için çok mutluyum çok sağol.. :)

      Sil
    2. Aynı orman değilmiş🙈 ODTÜ ormanı sandım heyecanlandım 🌹

      Sil
    3. Aynı yer aşağısı Eymir göl kenarı şimdi fotoğraflarımıza baktım adres etiketi Odtü ormanı der

      Sil
  6. Balkabağı turuncusu hayatta en sevdiğim renklerden biri :) İpler çok güzel Derya, ne olacaklar acaba merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum Mina benimde öyle, ipler çok hoş ama örerken kıl döküyor biraz bu tarz iplere pek alışkın değilim genelde sevmem döküntü yapanı ama buna çok içim kaynamıştı bakalım ne olacak :)

      Sil
  7. minikleri yeme kalsınlar,sen büyüklerden al yemek için.şu yürüyüş işi beni de cezbetti hafta sonu bir bakayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar durur ki bilemedim ilk defa aldım yazık ziyan olmasın diye yiyim demiştim :) yürüyüş iyi geliyor açık havada son tatlı günler bence kaçırma :)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...