13 Aralık 2019

Bugün kapalı başlayan gün öğleden sonra güneşli harika bir havaya dönüştü. Dışarısı epey kalabalık, her zaman ki gibi sabahın erken saatlerini tercih ettim Kızılay'a giderken. Tabi bu kadar erken olunca bazı yerlerin açılmamış olması yüzünden bende açık olan kitapçıya uğradım. Gezerken gözüme takıldı, o şimdilerde kullanılmayan yerini başka kelimelere bırakmış farklı cümlelerini çok sevdiğim Şevket Rado'nun  kitabını görünce almadan edemedim. İlk fırsatta başlayacağım. Bugün gezilmedik, ipci yüncü kalmadı. Şu günlerde bir çantalık daha yuvarlak motifi bitirip birleştirme aşamasına geçtim ama orada kaldık. Daha çok fikir üretmeyle ilgileniyorum gibi, maşşallah diyelim bişeyler gelir oldu aklıma, şunu yapsam şöyle yapsam falan diyerek, elbet pratiğe de geçer diye umuyorum.
Ah örgü çorap seni birgün örücem ama kimbilir hangi gün. Çok seviyorum. Böyle çakma bir örgü çorap buldum topuk yine fena değil ama burun oldukça uyduruk. Böyle durunca belli olmuyor. İçinde yün karışımı da varmış. Göreceğiz, yıkadım ve ayağımın üşüdüğü ilk fırsatta giyeceğim.
Birkaç parça ip daha ekledim evdekilere. Bir şapka mevzuu var yine. Mutlu haftasonları ....

17 yorum:

  1. ben beş şişte çorap örmeyi denedim ama böyle desenli değil. bu başka bir marifet. ama şu an benimde aklıma bir fikir geldi. iki şişte çorap örebiliyorum ben ama ben hep düz ördüm yada araya renk katıp çizgili denesem acaba göyle desenli bir çorap olur mu? denemek lazım.
    iplerin kitabın hayırlı olsun. sağlıklı günlerde oku ve ör. :)) sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Mutlu hafta sonların olsun arkadaşım ♥

    YanıtlaSil
  3. Örgü çorabı çok beğendim, ördüğünde paylaş lütfen :)

    YanıtlaSil
  4. şapka mevzuu pekii. yün çorap zamanı geldi mi ne güzeel. şevket rado kimki yazar mı şair mii :)

    YanıtlaSil
  5. Zeynep hanımcım, iki şişle ördüğünüz modelde sıra sıra basit ama güzel kolay desenler yapabilirsiniz bence çok mümkün. Deneyin derim. Çok teşekkür ederim, benden de sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Şebnemcim sizede ;)

    YanıtlaSil
  7. merakettiysen; Çok teşekkürler, bloğunuz hayırlı olsun uğrayacağım :)

    YanıtlaSil
  8. Lady Wednesday; Teşekkürler, eğer yaparsam illa ki paylaşırım :)

    YanıtlaSil
  9. deeptone'un bilmediği birini buldum demek ki :)) gazeteci yazar kendisi, 1950 lerde, çok kitabı var ben ilk Eşref Saati'ni bir sahafta bulup kendisini tanıdım o gün bugün severim. Dur daha aydınlatıcı olması için, https://www.turkedebiyati.org/yazarlar/sevket-rado.html

    YanıtlaSil
  10. saol. bulurum ben de bir kitabını mademsiii :)

    YanıtlaSil
  11. Rahmetli anneannem 5 şişle ne şahane çoraplar örerdi. Renk renk desen desen. Bana da öğretecekti o topuk ve ön kısımları falan, kısmet değilmiş:(
    Aslında youtube videolarında aratmalı, vardır mutlaka.Ben bu hafta sonu siperli şapka örmeyi öğrendim Japon bir kadından. :) Tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  12. Zeugma; Allah rahmet eylesin, ben hiç yetişemedim o kuşağa görmedim hiç, büyük kayıp, halbuki dizinin dibinde öğrenebilmeyi ne isterdim. Aynen kısmet değil malesef :( Birkaç defa baktım videolara ama pek ilerleme kaydedemedim, sırf çözmek adına inatla birdaha oturmak lazım :) Şapkayı görmek isteriz, ellerinize sağlık, hemde Japon hanımdan onlarında çok muhteşem işleri var, elişlerinde pek bir ustalar, merak ettim, paylaşırsınız değil mi?

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkürler. Amin. Ben de o çorap örme olayını iyice bir araştırayım, çünkü öğrenmek istiyorum. Bulduğumda haber veririm:) Şapka olayını madem bu kadar merak ettiniz. Bittiğinde geçen yılki melon şapka yazımın altına ek yapıp fotoğraflarını koyayım. 2 hatta 3 şapkam olacak bu tarz. Biri geçen yıl örüp beğenmediğimi dönüştürerek siperli oldu:) Bittiğinde bu yaının altına gelip haber veririm.

    YanıtlaSil
  14. zeugma; Haberinizi bekliyorum o halde, şu şapka işinden sonra bend ebiraz çorapla ilgilenebilirim belki, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  15. Örgü çorap nasıl hoş, şu soğuk günlerde içimi ısıttı. Sende örersin inşallah renk renk :)
    Birde bereler başlamadı mı artık, hani model model, renk renk örerdin?

    YanıtlaSil
  16. lovehouse; Yakında iki şiş ve desenli deneyeceğim inşallah, bere yattı gibi, iplerle bir anlaşmazlık oldu :)

    YanıtlaSil
  17. Siperli şapkayı merak etmiştin Derya. Bloga geldiğinde sağ sütundaki Etiketler'deki "örgü" etiketine tıklarsan oradaki ilk yazı olan melon şapkaların en altına ekledim:) Bakalım hoşuna gidecek mi?

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...