30 Ekim 2019

Bir müddet ipleri dürtsemde uzun soluklu olabilecek bir iş edinemedim. Belki bitmiştir. Dönüp dolaşıp devam eden tüm temizlik ve toparlamadan geriye sağ salim kalmış ilk battaniyemin yastıkları geçti elime. Hatta biri yok onu birşeyler yapmışım zamanında. Geriye bu kalmış, bu da çanta oldu. İç astarı yaptığım sarıyı çok sevdim. Biraz uyarı olsa içte değil dışta kullanacaktım, olmadı.
İnsan ilikşilerinde yine çaktığım günler. Tam biraz öğrendim artık derken yeniden başa dönmek. Bence herşey "hayır" demeyi öğrenemediğim için. Zor zanaat, bir klavuz falan yok mu?
Bazı desenler beni al, beni al diyor.
Şu aralar tam da ben pozuyla pisi fotosunu bırakıyorum. Bu haftaya ortasından başlayınca Çarşamba'yı Pazartesi sanmalarımız oldu. Pazartesi de Pazar gibiydi.

25 yorum:

  1. çanta harika görünüyor eline sağlık insan ilişkileri zor zanaattt sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çanta çok güzel. Bu motiflerden ne yapılsa şahane oluyor. Geçenlerde biri sandalyelerine döşeme kumaşı gibi kaplattırmış. İlk kez gördüm. Güle güle kullanın:)

    İnsan ilişkileri için kılavuz vardır mutlaka da, karşı taraf adam olmayınca pek işe yaramaz kanımca. Benim yöntemim epeydir şu: Yakın akrabam dahi olsa, canımı mı sıktı, fazla şans vermiyorum. Hak ettiği yanıtı alıyor. Baktım devam ediyor, üzerine kalın bir çizgi. Püfff.. Uçtu gitti. Hem de sonsuza kadar:)))
    Herkes haddini bilecek!

    YanıtlaSil
  3. benim de insan ilişkilerim sıfır. kendimi hep insanlar arasında sırıtıyor gibi hissediyorum. yaşıtlarımla bile nesil farkı yaşıyorum. sisteme ayak uyduramadığımız için mi bilmiyorum. belki de böylesi daha iyidir.

    YanıtlaSil
  4. Ahh o sarı vosvos <3
    Çanta şahane Derya'cım çok güzel olmuş, sarının tonu da çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
  5. mavilale; Çok teşekkür ederim, öyle zor gerçekten ben başarılı değilim en azından..

    YanıtlaSil
  6. zeugma; Çok teşekkür ederim, sandalyelere minder yapmışlığım var ama kaplamak da çok iyi bir fikir :) Bende sizinkine yakın bir yol tutturduğumu sanıyorum ama kalan bir avuç var, elenmiş onlarla bari olmasın diyorum ama bakalım :)

    YanıtlaSil
  7. burcu; Benziyor gibiydik zaten okuduklarımdan biraz hissetmiştim :) evet o içlerinde sırıtmayı bende hissederim zaman zaman, herkes herkesle çok iyi, pürüzsüz, mükemmel.. asla yakalayamadım o şeyi :)o esneklik o uyum hiç olmadı. Bir kenara çıkacak bir diken bir pürüz bulurum hemen, evet belki de.

    YanıtlaSil
  8. Ezgicim biliyorsun dimi senden sonra en çok sarı seven ben oldum :) heryerde gözüm onları seçiyor, bende çok sevdim sarı yapraklar altında sarı vosvos hemen çektim işte :) çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  9. Çanta çok güzel olmuş ,ellerinize sağlık.
    Kılavuz keşke olsa... bana da lazım...
    Kumaşlar çok güzel!

    YanıtlaSil
  10. Çantaya bayıldım, ellerinize sağlık. İnsan ilişkileri konusunda ben de zaman zaman aynı duruma düşüyorum bundan bir kaçış yok mu? kaç yaşına geldim ama hala bazen saf çocuk gibi davranıp insanlar hakkında yanılıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Eteğini de severim senin. Hani derler ya; "insansan insan san" Hep hep hep oluyor öyle şeyler,huzursuzluk vermesinler sana bana o yeter.

    YanıtlaSil
  12. siz mi yaptınız tamamını, ne hoş
    ama benim gözlerim vosvosta kaldıı:)

    YanıtlaSil
  13. Ececim teşekkür ederim :) malesef bir çember ve çıktığını sansanda içindesin yine, güzel kalpli arkadaşım sağol, öpücükle;)

    YanıtlaSil
  14. safransarı; Teşekkürler aynen tamamı bana ait :) evet bende vosvosları çok seviyorum sebebi belli değil :)

    YanıtlaSil
  15. Atölyekedi; Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  16. Fatma; Çok teşekkür ederim. Malesef, hala umudumuzu yitirmeyerek inanmaya devam ediyoruz..

    YanıtlaSil
  17. Canta da etek de vosvos çok guzel. Eline sağlık. İnsan ilişkileri... Meh... Olmasa keşke =)

    YanıtlaSil
  18. ay hayat kullanma kılavuzu olsa evet ne güzel olurduu. biz türkler hayır demeyi bilmiyoz zaten :) pazar gibi pazartesi denişikmiş hihi :)

    YanıtlaSil
  19. Kanatlı kedi; Çok teşekkür ederim.. Kaçınaraktan gidiyor henüz olmadan olmayacak gibi :)

    YanıtlaSil
  20. deeptone; Halen çalışıyorum öğrenicem demeyi :)

    YanıtlaSil

  21. Merhaba Derya Hanım,
    çantanız tabii ki 😊 çok güzel olmuş. Güzel günlerde kullanın inşallah. Yeni yaşınızı da biraz gecikmeli kutlamak isterim😊.
    Vosvoslar ne şeker şeyler değil mi? Geçen sene bizim buralarda bir caddenin iki yanında arka arkaya dizilmişlerdi. Rengarenk. En öndekinin ön farlarının üzerine kirpik takmış sahibi😊. Öyle tatlıydı ki durup resmini çekmeden edemedim. Hala bakarken gülümser, mutlu olurum. Burada bir de dernekleri varmış onların😊.
    İnsan ilişkileri "ne seninle ne de sensiz" diye bir söz var ya, onun gibi galiba biraz. Hiç irtibatsız olmuyor, diğer yandan yakınlık duyduklarımız bile bazen sukut-u hayale uğratabiliyor. Tasavvufta "incitmeme - incinmeme" kuralları varmış. Günümüz tasavvuf temsilcilerini hiç bahse konu etmeden kadim eserlerdeki bu kaideyi düşünmek lazım belki. Yani insan olmak sanırım hayat boyu diğer insanlar aracılığıyla bu "incitmeme - incinmeme" sınavına muhatap olmak aynı zamanda.
    Sevgilerimle...
    Naciye

    YanıtlaSil

  22. Kumaşlar hakkında yazmasam olmaz😂. İkisi de çok hoş. Gerçekten "beni al" diyorlar😊.
    Naciye

    YanıtlaSil
  23. Naciye hanımcım çok teşekkür ederim, hem çantam hem yaşım için :) vosvosları oldum olası severim bende, hem nostaljik hemde sevimliler, çok doğru söylemişsiniz katılıyorum ne insanla ne insansız, keşke daha çok hatırlasak o kuralları...

    YanıtlaSil
  24. İnsan tanımanın klavuzu yok ben bunca yıl bulamadım Derya :( Bundan sonrada akıllanamayız bu konuda. Ya insansız kalacağız ki bunu başaramam öyle yaşayamam ben, yada toslamalara devam edip gideceğiz.

    YanıtlaSil
  25. lovehouse; Toslayaraktan devam, süpermiş, doğru :))

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...