17 Eylül 2019

Sonbaharın o güzel serinliği sabah ve akşamları kendini hissettiriyor. Ev de ayaklar üşümeye başladı, battaniyeler ortaya çıktı bizde. Devam eden kitabıma bir yandan da polisiyeyi ekledim. Boş vaktimi ağırlıklı kitapla değerlendirmeye çalışıyorum. Kışa girerken de bir temizlik hengamesi başlattım ufaktan, hem azaltıyor hem temizliyorum, bir arada güzel gidiyor.
Elimde yine ne işe yarayacağı belli olmayan parçalar var. Ara ara başına oturup iki dürtüyorum, alışkanlık, illa ki ipe tığa dokunmadan olmuyor. Şimdilerde kendime yeter artık diye örmeyi durdursam da güzel bir proje olursa harıl harıl örmeye hazırım, iş o projeyi bulmakta.
Son olarak, bir süredir takip ettiğim yenilebilir kozmetik olarak karşıma çıkan ve bir kadın girişimciye ait olan "Fermentemutfağım" ürünlerini denedim, pek çok kozmetik ürününde, içeriği en zararsız olanların peşindeydim, hatta kimilerini hayatımdan çıkarmıştım. Bu doğal ürünleri sürerken içimin rahat olması ve kullandıktan sonra ki hissiyatı çok güzel. Ben henüz bir haftadır kullanıyorum ama oldukça memnun kaldım. Paylaşmak istedim. Bunlar seyahat boyu ürünler;  diş macunu, gece kremi, güneş kremi ve roll on'dan oluşuyor. Özellikle kantaron yağlı gece kremi favorim oldu. İncelemek isterseniz yukarıda ki link blog sayfasına ait.

22 yorum:

  1. bu kış için bir örgü projesi benimde bulmam lazım. şu 200 gün etkinliğini tamamlayamadım malesef bloğu gezerken sizin battaniyeyi gördüm yine içim gitti. kendi kendime 200 gün takılsam mı bilemedim. bekleyeyim biraz daha
    şu kışa hazırlık temizliği bende de başlacak bu hafta bakalım neleri atacağım
    selametle

    YanıtlaSil
  2. Yenilebilir kozmetik ♥ ben
    Ben de arada geziniyordum aralarında ama güvenemiyordum bir türlü. Koşa koşa inceliyorum ürünleri hemen, sağolasın

    YanıtlaSil
  3. 'o güzel serinliği' deyince bile içimi bir ürperti aldı, üşüdüm :(( Ben sevemedim üşümeyi gitti ama sana keyifli günler Deryacığım :)
    Yenilebilir sözü ne hoş, zararsız...yiyebileceğim şeyi sakınmadan yüzüme, vücuduma yada evime kullanabilirim. Tanıtım için teşekkür ederim. İnceleyeceğim linki.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Doğal ürünleri seviyorum. Denemeyi çok isterim, geldiğimde alabilmek için not ettim. Seyahat boyu ile başlamak güzel fikir, hem de bir fikir sahibi olmuş olurum..

    Derya'cım benim, şimdi motifli bir kazak yapmak için uğraşıyorum. İnternette gördüklerimden olmasın diye, yakası, sayısı ipi her şeyini ayarlayabileyim istiyorum. Eğer güzel olursa, yani hayal ettiğim gibi bir şey çıkarsa çok yün harcamayacak hem ucuz hem de elimizi oyalamayan bir şey olur diye düşünüyorum :)

    Var mı herhangi bir kazak fikri sende ?

    YanıtlaSil
  5. mavilale; Bir hobi, bir uğraş olmadan olmuyor. Sizin hali hazırda varmış bekleyen bir iş ne güzel, 200 motifi tamamlamak harika bir fikir sonra da elinizde muhteşem bir battaniye :)

    YanıtlaSil
  6. Şebnemcim bende öyle çok fazla türüyor, o da organik bu da sağlıklı derken kim ne kadar güvenilir bende zorlanıyordum, ne biliyim burayı bir deneyeyim dedim ve memnun kaldım inşallah sen de seversin :)

    YanıtlaSil
  7. lovehouse; Üşümek bazen özlediğim birşey :) sonra da çabucak bıktığım..
    Fermentemutfağımdan umarım memnun kalırsınız, ev için de ürünler var.

    YanıtlaSil
  8. Ezgicim benim, inşallah sende beğenir ve memnun kalırsın, seyahat boyu olması birçok şeyi deneme fırsatı verdi iyi oldu dediğin gibi :)
    Yine nasıl bir güzellik peşindesin meraklandım şimdi, hazır olanları bırakıp kendi sisteminle yapman büyük iş ama tahmin edebiliyorum senin imzanı taşıyıp harika birşey olacak, kazak pek düşünmemiştim ama bugünden sonra bakınır ilham aldığım birşey olursa hemen paylaşırım Ezgicim, çok öperim ;)

    YanıtlaSil
  9. Serin hava gibisi yok. Sonbahar tam da kitap okuma mevsimi. En alttaki fotodaki beyaz örtünün aynısından bende de var. Çook şaşırdım:)
    Linki inceleyeceğim mutlaka, teşekkürler Derya.
    Projeyi merakla bekliyorum;)

    YanıtlaSil
  10. zeugma; Katılıyorum, kitap sonbahar bir fincan da kahve şahane bir üçlü bu mevsimde :) dantelimiz ortakmış ne güzel, projeyi bende merak ediyorum, ne olacak acaba :)

    YanıtlaSil
  11. renkler harika, bunlardan bardak altlığı çok güzel olurdu.

    YanıtlaSil
  12. Herşey de doğallık becerebilsek.
    Hayat daha da,guzel olurdu.
    Elislerinz cok guzel.
    Emeğinize sağlık.
    Sevgile...

    YanıtlaSil
  13. Burcu; Güzel fikir ben yuvarlak olanlar için düşünmüştüm ama arkasındaki ip geçişleri ve düğümleri saklamak gerek, ince bir kumaş geçirsem nasıl olur diye düşünüyordum, teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  14. Merih'in atmosferinde; Keşke... özellikle insanın doğalı en makbulu bence, çok güzel olurdu gerçekten de, çok teşekkür ederim benden de sevgilerle... :)

    YanıtlaSil
  15. Deryacığım ah o biraz üşüten havalardan lazım bana da ;)) Renk renk motifleri kullanarak hazırladığım bir keten masa örtüsü yapmıştım, yaz boyu kullandım, misafirlerim hep çok beğendi, fikir olabilirse diye yazmak istedim.
    Harıl harıl olmasa da bir etkinlik olsa da katılsam diye ben de bakınıyorum üstelik yine bir sürü yarım işim varken <3;))
    Fermente mutfağımla yaklaşık 2 yıldır tanışıyorum facebook sayfaları sayesinde, pekçok ev ürününü kullanan arkadaşım var hepsi de memnun genellikle, kesinlikle kimyasalları azaltmalı, gıdada da probiyotiklere kesin dönüş yapmalıyız diye düşünenlerdenim biliyorsun, çok sevindim bu habere.
    Koccaman öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  16. Havalar haftaya iyiden iyiye soğuyacak, şimdilik sabah ve akşam sadece :)))
    Linki inceliyorum ben de :))

    YanıtlaSil
  17. Ececim yakında daha da üşüyeceğiz biz öyle görünüyor, sizin oralar daha geç serinler sanki, çık gel buraya :) Fikir için teşekkür ederim Ececim olabilir aslında, valla birşey olsa da yapsak Ezgiye de söyledim sende güzel fikirler oluyor hadi diye :) Bence de azaltmalı kimyasalı, elimizden geldiğince doğalıyla yaşamaya devam.. bende çok öperim ;)

    YanıtlaSil
  18. Nihancım sıcaklardan sonra kısa süre iyi gelecek üşümek ama bıkana kadar :)

    YanıtlaSil
  19. yenilebilir kozmetik mi nasıl yani çilekli rujları filan yiyebiliyomıuyuz oleeey :)

    YanıtlaSil
  20. deeptone; :)) yaparlarsa kesin yenir o da

    YanıtlaSil
  21. Yenilebilir kozmetiği bende denemek istiyorum.
    Bir de projeleriniz çok güzel.

    YanıtlaSil
  22. Yağmur tozu; Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...