21 Eylül 2018

Eskilere dair sıradan nesnelerin büyüsüne çok kapılan biriyim, mutlu oluyorum onlarla. Belki de güzel ve mutlu hatıralara işaret ediyor çoğu. Sıcaklığı, iyi hisler uyandıran bir yanları var. Bir eskicide ya da herhangi bir yerde hemen gözüme takılıvermesi o yüzden belki de. Şöyle bir dolap hemde teldolap hayalim hala baki. İçini dolduracak kadar malzemem olmuştur sanırım. Teldolabın peşinden gelen uzayan daha ne hayaller var, öyle çok büyük ve uçuk da değiller. Basit, sade, yalın sanırım en iyi böyle anlatılır. Ara sıra böyle düzenlemeler yapıp kurulan hayalleri besliyorum. 
Birkaç gündür sürekli birşeyler yapan tempom düştü diyebilirim. Hatta baya boş boş geçiriyorum. Halbuki malzemeler tamamlandı, eksik ipler, tığlar  alındı. İş bir proje bulmaya kaldı. Herşey gibi hobi malzemeleri de nasibini almış artışlardan. 
Sonbahar modundayım artık. Yağışsız ve hafif serin sabahların/günlerin tadını çıkarmak lazım. Yine bir spor mevzuları söz konusu ama spor anlamında sıcak baktığım ve yaptığım tek şey yürüyüş, o yüzden geçen yıl ki gibi başlayıp birkaç gün gittikten sonra kaytarabilirim.   
Kızım artık soğuk dedim bir minder attım uyuklama yerine, önce yadırgadı, istemedi, saksı içine sığışıyordu, saksımdaki ufak çıkışlar yapan sümbüllerimi telef ettikten sonra neyseki minder rahatını anlayıp kabullendi.

12 yorum:

  1. Mindere alışsın tabi, nasıl da güzel uyuyor ♥

    Bu aralar benim de elim çok fazla birşeye gitmiyor... Yürüyüş yapabilsem ben de keşke... Bir 30 dakikaya bile razıyım.

    Mutlu hafta sonların olsun canım ♥

    YanıtlaSil
  2. Ne tatlı bir raf o öyle bayıldım ben de... Ben de nostaljik eşyaları çok seviyorum. Babamın eski radyosunu hacılayıp baş köşeye yerleştirdim salonda (:

    YanıtlaSil
  3. Ben de senin gibiyim Derya`cım, sadece yürüyüş yapıyorum şu sıra. Bir dönem zumba yapmıştm. Çok zevkliydi:)

    YanıtlaSil
  4. Zor oldu ama alıştırdık tepe tepe kullanıyor minderini :) teşekkür ederim sizede mutlu haftasonları Şebnemcim..

    YanıtlaSil
  5. Nihancım radyoları da çok seviyorum, özellikle aileden gelince çok daha değerli tabi :)

    YanıtlaSil
  6. Semicim zumba benim de aklımda sen dahil birkaç kişiden hep olumlu yorumlar aldım belki onu denerim bu yıl, yürüyüş hep baki zaten :)

    YanıtlaSil
  7. Yine mutluluk içeren fotoğraflar. Mutlu hafta sonu Deryacım

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Semracım sizlerede mutlu haftasonları dilerim..

    YanıtlaSil
  9. Ben de eski eşyaları seviyorum. Hepsinde geçmişi gözümün önüne getiriyorum. Girit tarzı mutfak dolapları eskiden Bodrumdaki mahallemizde tüm evlerde vardı. Tel dolaplar keza öyle.

    YanıtlaSil
  10. Fakat o kırmızının ardına saklanan gri yastık, ona aşık oldum. :)

    YanıtlaSil
  11. beyaz yakalı; Keşke yine olsa evlerimizde..

    YanıtlaSil
  12. she is the man; :) bende çok severek almıştım, hala var ikea da bilginiz olsun..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...