28 Temmuz 2018

Motiflerde 188. gün bugün. Yeni iplerimin gazıyla önden önden gidiyorum. Bu hafta birleştirme denemeleri yapacağım.
Şu ara kapalı havasıyla adeta sonbahar tadında sürekli yağmurlu gökgürültülü şimşekli günler yaşıyoruz. Bu günlerin bir akşamında hava biraz izin verip bize açıkhava sineması izlettirdi. Güzel ve nostaljik bir esinti oldu. Belediyenin bu geleneğini seviyorum.
Çıplak gözle rahat izleyebildiğimiz yüzyılın en uzun ay tutulmasını izledik dün akşam. 2123 yılına kadar bir daha bu kadar uzun bir tutulma olmayacakmış. Yavaş yavaş yüzeyi kaplanan ay en sonunda turuncu-kırmızı bir hal aldı. Elimizde kalifiye ekipman olmayınca acemi birkaç foto çekip, hayatımızda bir değişiklik yapıp bolca gökyüzüne baktık. O nedir bu ne acaba derken ortamdaki izleyenlerden bir öneri geldi ve bir uygulama aracılığıyla gördüğümüz parlaklıklar gezegen mi yoksa yıldız mı anlamak güzel oldu. Özellikle Çınar'ın çok ilgisini çekti. Mars dün dünyaya en yakın konumunda olduğu için çok parlak görünmüş, az ötede jüpiter de gayet net ve parlak görünüyordu (programa göre) Sanki arada bir iki tane de yıldız kaydı gibi, gökyüzünü izlemek çok güzeldi.

4 yorum:

  1. Demek Ankara'da da hava gidip gelmeli, burada da bazen kapanıyor sonra güneş açıyor..
    Açık hava sinemalarını çok severim :)
    Sevgilerimle Derya'cım

    YanıtlaSil
  2. Açık hava sinemasına ne imrendim Derya. keşke bizim buralarda da olsa. Şahane olur vallahi ♥

    YanıtlaSil
  3. Ezgicim sorma acayip bunaltıyor bazen sonra bir yağmur bir yağmur, bende seviyorum nostaljik olan herşey gibi :)

    YanıtlaSil
  4. Şebnemcim belediyenin güzel bir etkinliği bizlerde çok memnunuz, olmayacak birşey değil aslında bir yazı bir istek belkide sizin orada da başlatır bu geleneği :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...