1 Mayıs 2018

Bir süredir model arayışı yapmıyor, kafama göre takılıyordum ama onlarda da tekrara giriyorum yavaş yavaş. Yeniden model arayışlarına başlamam lazım.
Kaçıncı defadır ektiğim suculentlerim. Umarım bu defa güzel gelişirler. En sonuncusu ortasından uzayıp büyümeye başlamıştı. Gündüz güzel havalar nedeniyle evde pek vakit geçiremiyorum, elişi ve kitaplar akşam yemek sonrası aktiviteleri.
Ankara'da kaçtığımız bu nostaljik köşeler olmasaymış burası hiç çekilmezdi herhalde. Bende ballandıra ballandıra anlatacak ne bulurdum bilmiyorum. Yine Ulus ve kale civarındaydım. Burası bir kere de tamamı gezilip biten bir yer değil benim için, o yüzden bu keyifli zamanları bölmeyi tercih ediyorum hem de çok yorulmamış oluyorum. Şimdi fotosunu çekmediğim bazı yerler için kızıyorum kendime, gerçi bazen de izin verilmiyor ama bu güzelliklere bakarken hiç aklıma bile gelmedi fotoğraf çekmek. Çok güzel seramik atölyeleri gezdik, Anadolu Medeniyetleri Müzesinde ki hayran kaldığım pek çok çömleğin, yağ kandillerinin birebir aynılarını yapmışlar. Ayrıca çok güzel toprak saksı çeşitleri vardı succulent ve kaktüsler için. Neyse ki gezdiğimiz sanat atölyesinin adını bulunca internet üzerinden görsellere ulaşmam zor olmadı. Fotoğraflar buradan.
İlerleyen vakitte karnımız acıkınca epeydir gitmeyi planladığımız Ankara'daki en iyi döner yapan yerlerden birini denemek üzere Beşiktaş Döner'in yolunu tuttuk. Ben et ürünlerini tüketmede huysuz biriyim kokusu ve tadı önemli, ayırt etmeksizin et yiyebilen birisi değilim. O yüzden de ne kadar iyi övgüler almış olsa da biraz önyargılı gittim. En son ne zaman döner yediğimi hatırlamıyorum yıllar sonra ilk defa burada yedim. Gerçekten yapılan övgüler boşuna değilmiş. Adresi; Anafartalar Mahallesi, Tahtakale Sk. 1/B
Yolumuzun üzerinde ki güzel mimarisi ve tarihi yapılarıyla TBMM ve Ankara Palas ile veda ediyorum..

Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyla, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarız....

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, ancak yolun yarısına gelindiğinde zorlayan bir etkinlik demek ki.
    Renkler konusunda bile zorlanırken hiç bana göre değil:)

    Ankara'daki o güzel nostaljik köşeleri not ediyorum bir kenara.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. zeugma; Zorlandığım tek nokta yeni model bulma aslında yoksa örmede sorun olmadı hiç :) bizdende sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. Güzel resimlerle bezenmiş blogunuzu zevkle izledim. Sizi de benim güzelliklerimi izlemeye davet ediyorum. Dost selamlar.
    www.erhantigli.blogspot.com

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...